4. joulukuuta 2013

Siivouksen välineurheilua


Vaikka siivoaminen on yksi niitä asioita, jotka vaan kuuluu aikuisen ihmisen elämään ja on pakko hoitaa, voi siitäkin tehdä välineurheilulla hippasen kivempaa. Parhaitenhan siivoamisesta palkitsee se lopputulos, puhdas ja raikkaalta tuoksuva koti, mutta kyllä vaan itse prosessi on ,no ei nyt hauskempaa, mutta mielekkäämpää kun välineet on mieluiset.


Mulle se ei edes tarkoita hifistelyä muodossa höyrypesuri tai jotain muuta vastaavaa, vaan mulle riittää kauniissa pulloissa olevat pesuaineet, itse neulottu siivousliina ja söpön värinen tiskiharja. :D Halvalla huijattavissa siis tämä rouva. Vaikka miehen mielestähän nuo pesuaineet on törkykalliita ja täyttä turhuutta (kun sillä Pirkallakin pesisi ihan hyvin), mutta kuka nyt miehiltä kysyy. ;)Ja joo, löytyy meiltäkin tolua ja fairyakin, mutta lähinnä tuollaiset keittiön tasolla esillä olevat pullot on musta paljon kivemmat kun ne on kauniitkin. Ja tuoksuvatkin muuten ihan älyhyviltä! Maison Bellen puhdistussuihkeessa tuoksuu greippi (ja on muuten myös myrkytön sekä eläinkokeilla testaamaton, ja pullokin on 100% kierrätettävä), ja Kiilto Helean käsitiskiaineessa tuoksuu omena & timjami.

Niin, ja miten se oli se törkykalleus? Nämä kaksi purkkia maksoi yhteensä 11 euroa, ja Maison Bellea monta kuukautta käyttäneenä voi vannoa että on muuten riittoisaa. Tuo kuvan pullo on ollut kuvanottohetkellä päivittäisessä käytössä jo kolme kuukautta! Sitä vaan riittää niin pieni suihkaus, että ei kulu millään.


Siivousliina on neulottu Novitan Hanko-langasta, jossa on 50 % kierrätyspuuvillaa, ja käytössä on todettu, että helmineulepinta sopii tällaiseen siivousliinaan hyvin. :)

Siinäpä muuten myös yksi joululahjavinkki, jonka vielä ehtii toteuttamaan joulupakettiin vaikkapa äidille tai ystävälle... :)

4 kommenttia:

 1. Mulla on myös tuota Maison Bellea keittiösuihkeena! Ihana tuoksu ja tosi riittoisaa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on kyllä ihanaa! Ja riittoisuuteen nähden ei välttämättä oo yhtään kalliimpaa kuin joku Tolukaan. :)

   Poista
 2. Mullakin on keittiössä tuota Maison Belleä ja kyllä se on vähän tsempannut keittiön siivoamisessa, laiska siivoaja kun olen :) Plussaa ekologisuudesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti plussaa ekologisuudesta! :) Luonnonmukaisista aineksista oli muuten myös tuo Kiillon Helea valmistettu! Ja ehdottomasti tuollaiseen investointi kannattaa, jos se vielä tsemppaa siivoamaan paremmin. ;)

   Poista