8. tammikuuta 2014

Vuosi 2013

Musta on ollut aina hauska lukea blogeista muiden vastauksia näihin kyselyihin, joten ajattelinpa kerrankin täyttää tällaisen itsekin. :) Kuvituksena kuvia tämän vuoden varrelta, osa aiemmin täällä jo julkaistuja ja osa uusia.

1. Oletko saanut uuden ystävän tämän vuoden aikana?  Ystävä on niin vahva sana ja ystävystyminen on usein niin hidas prosessi, mutta ehkä jotkut kavereista on lähentyneet tämän vuoden aikana ystäviksi. :) Lisäksi olen saanut uusia kavereita, tuttuja ja kivoja tyyppejä elämääni!2. Oletko tehnyt jotain tänä vuonna, mitä et ole ennen tehnyt? Ainakin muuttanut uuteen,ennestään meille molemmille aika tuntemattomaan kaupunkiin. :D Lisäksi olen päässyt tekemään vihdoin koulutustani vastaavaa työtä, jonka myötä olen päässyt myös nauttimaan käsitteestä "päivätyö vapailla viikonlopuilla". Olen myös tullut tädiksi, ja kummiksi ensimmäistä kertaa elämässäni.

3. Oletko seurustellut tämän vuoden aikana? Kyllä, seurustellut aviomieheni kanssa koko vuoden. :D Yhteistä eloa on tänä vuonna takana jo pian yhdeksän vuotta, huh!

4. Kerro pari parasta muistoasi tältä vuodelta? Budapestin reissu, kummitytön syntymä ja kastejuhla, se aamu kun sain puhelun uudesta työpaikasta jossa toivotettiin tervetulleeksi firmaan, miehen valmistujaiset, ystävien kesäjuhlat, siskon ylioppilasjuhlat, illat rakkaan ystävän luona kahvikupit käsissä kun parannettiin maailmaa, luovan markkinoinnin innostavat opintoillat, vappujuhlat entisen työkaverin mökillä, kuvausreissut Hailuotoon ja Koitelin koskelle mahtavien uusien työkavereiden kanssa... Aika paljon mahtavia juttuja ja muistoja mahtui vuoteen 2013!5. Oletko riitaantunut kenenkään ystäväsi kanssa kuluneen vuoden aikana? En ole, jotain pientä sanaharkkaa on saattanut olla, mutta ei kyllä pientäkään riitaa.

6. Oletko muuttunut paljoa viimeisen vuoden aikana? En varmaan suuremmin. Jotkut omat mielipiteet tai aatteet on muuttuneet tai vahvistuneet, mutta minä itse olen pysynyt aika samana. Rohkeutta ja itsevarmuutta on varmaan tullut iän myötä lisää, ja toivon että tulee myös tulevan vuoden aikanakin.

7. Oletko lihonnut? En. Edellisenä vuonna painoa tuli jokunen kilo lisää, mutta viime syksyn mittaan pari kiloa on puolestaan karissut itsestään pois. Vähän hassuja kyllä tällaiset painokysymykset vuosikyselyissä, ihan kuin se kertoisi viime vuodesta tai sen onnistumisesta yhtään mitään mitä vaaka näytti... :D 

8. Oletko saanut porttikieltoa minnekään tämän vuoden aikana? En. :D

9. Oletko ollut elokuvissa YKSIN tämän vuoden aikana? En. Ei tulis mieleenkään mennä yksin elokuviin. Nyt se on vähän jopa ongelma, kun haluaisin mennä katsomaan uuden Hobitin, mutta en tiedä kuka lähtisi kaveriksi, kun yksin en todellakaan ole menossa. :D

10. Oletko ottanut tatuointia/lävistystä viimeisen vuoden aikana? En.

11. Kuka oli paras uusi tuttavuus? Kummityttö Olivia. :D Se on ihan huipputyyppi, vaikka onkin vasta 11 kk!


12. Piditkö uudenvuodenlupauksesi? En tehnyt uudenvuodenlupauksia, vaan tein uudenvuodentavoitteita. Tavoitteet toimiikin mun mielestä paljon paremmin! Paljon järkevämpää kuin luvata itselleen kaikenlaista, on mielestäni asettaa itselleen tavoitteita, teki sen sitten uutena vuotena tai joskus muulloin. Aina pitää nimittäin olla päämääriä ja haaveita, mutta millään pakolla niitä ei tavoiteta.

13. Synnyttikö kukaan läheisesi? Veljen vaimo, ja lisäksi pari serkkua.

14. Kuoliko kukaan läheisesi? Onneksi ei omista läheisimmistä, mutta rakas ystävä menetti yhden rakkaimmistaan, ja se kosketti syvältä.

15. Missä maissa kävit? Unkarissa, niin ja Ruotsin Haaparannassa. :P

16. Mitä haluaisit vuodelta 2014 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2013? Varmuuden työpaikasta vakinaistamisen muodossa itselleni, ja miehelleni myös koulutusta vastaavaa työtä täältä Oulun seudulta. Muutenkin toivoisin meidän asettuvan ja kotiutuvan tänne Kempeleeseen entistä paremmin tämän vuoden aikana.

17. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2013? Muuttopäivä, kun elokuun alussa muutettiin Kokkolasta Kempeleeseen. Sekä 12.8 kun palattiin Budapestin reissusta ja menin ensimmäiseksi työpäiväksi uuteen työpaikkaani suoraan lentokentältä. :D Sekä 2.2 kun tulin ensimmäistä kertaa tädiksi, ei tullut uni silmään kun olin niin onnellinen.

18. Mikä oli vuoden 2013 suurin onnistuminen? Työpaikan saaminen!

19... Ja suurin epäonnistuminen? Ei tainnut mitään megamokaa tai maata mullistavaa epäonnistumista sattua, kun ei nyt tule sellaista mieleen. Hyvä niin! Pieniä juttuja sitten senkin edestä, mutta turhaapa noita on jälkikäteen murehtia.

20. Kärsitkö vammoista? En suuremmista, mutta jotain pientä kremppaa oli kuten mulla aina. :D

21. Mikä oli paras asia, jonka ostit? Järkkäri, ja Orientin rannekello. 

22. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta? Timon, perheen ja ystävien.

23. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta? Oma, ja hetkittäin Timon. :D Mutta eniten ehkä parin muun ihmisen, joiden käytös oli mielestäni epäreilua mua kohtaan.

24. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Vuokraan. :D Mutta jos sitä ei lasketa niin Budapestin matkaan sekä asunnon sisustamiseen.

25. Mistä innostuit eniten? Mähän innostun vähän väliä ja vaikka mistä. :D Mut nyt syksyn oon ollut tosi innostunut uudesta työstäni.


26. Vuoden 2013 ihmiset? Timo, perhe. Mulla on niin mahtava perhe, joka auttaa aina ja kaikessa. Muuttokaan ei olis hoitunut ilman mun perhettäni, jotka olivat koko porukalla auttamassa. Pikku-Oliviakin äitinsä kantoliinassa oli muutossa mukana. :D 

27. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi? Kaikenkaikkiaan varmasti onnellisempi, vaikka onnellinen olin viime vuonnakin. Vähän kyllä yksinäisempi, koska moni rakas ihminen on nyt kauempana kuin oli viime vuonna, mutta onneksi on puhelimet ja facebookit. Mutta moni muu hyvä asia kompensoi onneksi sitäkin. :)

28. Lihavampi vai laihempi? Hitusen hoikempi.

29. Rikkaampi vai köyhempi? Eipä tässäkään suurta eroa ole viime vuoteen, mutta ehkä jokunen roponen on tilillä enemmän, kiitos säännöllisempien tulojen.

30. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän? Viettäväni enemmän aikaa ystävien kanssa, ja kuntoilevani. 

31. …entä vähemmän? Stressaavani.

32. Miten vietit joulun? Rakkaiden kanssa. Käytiin mummolla sekä vietettiin aikaa molempien perheiden kanssa.

33. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mitä se olisi? Mitään suurta tai ihmeellistä ei ole mitä muuttaisin, mutta ainahan jotain pikkujuttuja on jotka mielellään olisi jättänyt tekemättä tai kokematta. 

34. Rakastuitko vuonna 2013? Kyllä vaan, enemmän ja enemmän tuohon rakkaaseen. <3

35.  Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit? Hmm... The Big Bang Theory jaksaa aina naurattaa, lisäksi rikossarjat kuten Rizzoli & Isles ja Mentalist, sekä Good Wife naulaavat aina television ääreen. Ja tietysti Muodin huipulle pitää aina katsoa!


36. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan? En vihaa. Viha on niin vahva tunne, että toivon sydämestäni ettei mun tarvitsisi ikinä uhrata energiaani vihaamalla ketään. Aika pahoja saisi tapahtua, että alkaisin vihata. Ärsyyntyminen on sitten asia erikseen, ja joidenkin ihmisten käyttäytyminen kyllä ärsyttää ja harmittaa.

37. Mikä oli paras lukemasi kirja? Apua, näitäkin on niin paljon, että pelkään että unohdan jonkun huipun kun alan listaamaan. :D Romaaneista Miika Nousiaisen Vadelmavenepakolainen sekä Maaninkavaara, Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike, ja Sophie Kinsellan Soitellaan, Soitellaan!, muista kirjoista Linda Watsonin Vogue Fashion- Muodin luojat, sekä Kuvioissa Marimekko. Jos täytyy sanoa yksi ylitse muiden, oli se tuo Vadelmavenepakolainen! 

38. …entä musiikillinen löytö?  Hmm... Oonkohan luukutellut koko vuoden vaan vanhoja suosikkeja, kun ei nyt tule mitään musiikillista löytöä viime vuodelta mieleen..? :D Ainakaan mitään suurempia tunteita herättänyttä löytöä.

39. Mitä halusit ja sait? Oman alan työpaikan. Toinen ison haaveen toteutuminen oli kummius. :D Olen haaveillut kummiksi pääsystä aina, ja nyt mulla on maailman suloisin pieni kummityttö.

40. Mitä halusit, muttet saanut? Tähänhän voisi listata kaikenlaista aurinkomatkasta uuteen autoon ja omistusasuntoon... :D Mutta realistisesti sellaisia asioita joita olisin viime vuonna tavoitellut mutta en saanut, ei nyt tule mieleen. 
41. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi? Now You See Me, Hobitti - Odottamaton matka, ja Koskemattomat tulee ekana mieleen. 

42. Mitä teit syntymäpäivänäsi? Aamulla sain perinteisesti aamiaisen sänkyyn, ja päivä menikin töissä. :)

43. Ketä kaipasit? Kaukana olevia ystäviä, muutamaa mahtavaa tyyppiä vanhasta työpaikasta, ja kummityttöä vähän joka viikko, kun pitkän välimatkan vuoksi ei ole päästy näkemään kovin usein. Syksyllä kaipasin myös miestäni, kun oltiin muutama viikko töiden takia eri kaupungeissa.

44. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi? Timo ja perhe. Ja oma asenne, siitähän kaikki on aika pitkälti kiinni!


2 kommenttia:

 1. Fiksuja ajatuksia! Tosin ehkä osin vähän huvittavia kysymyksiä, juuri nuo painoasiat ja vihaaminen. Muistan, kuinka lukion äidinkielenopettajaamme suunnattomasti ärsytti, kun kaikki sanoivat vihaavansa kaikkea ja se oli hänen mielestään niin väärä ja lapsellinen ilmaus. :D Ja onhan se, kyllä ärsytys on paljon aikuismaisempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tää kysymyspohja on tällainen valmis vuosikyselypohja, joka on blogeissa kiertänyt. Munkin mielestä muutamia hassuja kysymyksiä, jotka ensin meinasin jättää väliin, mutta en sitten viitsinyt muokata vaan laitoin tällaisenaan niinkuin muissakin blogeissa on ollut. :)

   Ja niin oikeassa tuo sinun äidinkielenopettajasi. :D Onhan se nyt ärsyttävä tapa ilmaista vihaavansa kaikkea, koska tuskin oikeasti useinkaan tuntee vihaa, usein oikeampi ilmaus on ärsytys. Ja se, että sanoisi vihaavansa jotain ihmistä on vielä rajumpi ilmaus, kuin jos sanoisi vihaavansa vaikkapa jalkapalloa. Aika pahoja saisi oikeasti tapahtua, että voisi sanoa vihaavansa jotain ihmistä.

   Poista