10. syyskuuta 2014

Käsityömuistoja #6


Ihan ekat ristipistoni tein ala-asteen kolmannella luokalla, kun pistelin luistelevan tytön kankaalle ristipistoin. Tuota työtä en ainakaan vielä löytänyt mistään kätköistä, mutta toinen tekemäni ristipistotyö on ainakin tallessa. Se on neljännellä luokalla tekemäni koirakuva.

Saatiin valita ristipistotyömme aiheet lehtien ohjeista, ja muistan miten kaverini kanssa ihastuttiin koirasarjan ristipistotöihin niin että haluttiin tehdä ne. Opettaja yritti ehdottaa vähän värikkäämpiä ja selkeämpiä (ja pienempitöisiä) kuvia, muistan että opettajan mielestä haukattiin vähän turhan suuri pala kakkua näillä koiratöillämme. Ymmärrän kyllä, että opettajan kauhukuva oli taatusti se, että kyllästytään tähän ruskean sävyillä pistelyyn niin että työt jää kesken, mutta eipä jääneet! Ystäväni teki suomenpystykorvan, ja minä valitsin collien. Colliet kun oli mun mielestäni maailman upeimpia koiria, ja haaveenani oli hankkia isona collie myös omakseni. (Joku oli ehkä katsonut vähän Lassieta? :D)


Muistan kyllä, että jouduin myös purkamaan työtä välillä, kun olin laskenut pistoja väärin, mutta muistan myös miten ylpeä tästä työstä olin kun se valmistui. Ja ehkä parasta oli se, että äiti laittoi valmiin työni kultaisiin kehyksiin. Olin aika polleaa tyttöä ja tunsin onnistuneeni. :D

En muista oonko tämän jälkeen tehnyt enää ristipistoilla mitään. Sinänsä hassua, koska tykkäsin kyllä ristipistokirjailusta. Tässä ois ehkä yksi sellainen käsityömuoto, johon pitäisi koittaa taas joskus tarttua... :)

2 kommenttia:

  1. Täällä kanssa yksi joka on ristipistoillut ala-asteella Karjalan karhukoiran eli mustaa ja valkoista eri sävyissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo koirarotujen ristipisto-ohjeet on ilmeisesti olleet kuumaa kamaa yhdeksänkymmentäluvulla! ;)

      Poista