23. marraskuuta 2014

Raitatunika


Mulla on ollut tämä raidallinen trikoo jemmassa jo kesästä asti, mutta en oo oikein osannut päättää että tulisiko siitä pitkähihainen paita, hihallinen tunika vai hihaton tunika, vai ehkä sittenkin ohut neulostakki. Viime keskiviikkona ompeluillassa vaan sitten päätin että tunika siitä tulee, leikkasin kankaat ja hurautin tunikan kasaan. Kaava on sama kuin tässä ompelemassani tunikassa; pienensin vaan hitusen kaula-aukkoa, enkä laittanut framilonia rintojen alle kuten siinä tein.


Tämän trikoon oon ostanut Eurokankaasta, ja se on siis tosi ohutta ja tosi laskeutuvaa. Siis tosi mukavaa käytössä, mutta aika haastavaa ommella. Jälki ei siis ole ihan priimaa, mutta kyllä tästä täysin käyttökelpoinen tuli. Pari päivää oon jo kulkenut tässä tunikassa, joten aika onnistunut se kuitenkin loppupeleissä oli, käyttövaate arkeen.

Helmaan laitoin framilonin, jotta se vähän pussittaa, ja helma pysyy hyvin takamuksen alla. Framilonin päälle tein vielä kanttauksen tällä samalla kankaalla, mutta toiseen langansuuntaan. Mun mielestä tuli hauskannäköinen noin. Pientä jujua, kun muuten on niin peruskauraa. :)


5 kommenttia:

  1. Ihania tunikoita! Henkarissa nuo ei varmaaan houkuttelisi mua, mutta päälläsi nuo näyttää oikein kivalta. :) Ja ihanat sukat. Ookko ottanut jostain ohjeen? Mulla ois kauhee halu tehä kirjoneule sukkia, mutta varmaan yhden käden sormilla tehty määrää villasukkia. Kröhöm.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sonja! :) Sukkien ohje on omani, se on mulla työn alla ja aion laittaa sen blogiinkin piakkoin, kunhan saan fiilattua sen julkaisukuntoon. Kokeile sit tätä ohjetta kun saan sen julkaistua! :)

      Poista
  2. Oih! Raitahullulla täällä valuu kuola. ;) Todella kaunis tunika ja ihana tuo kangas. Ja ihanan jouluinen tunnelma yhdistettynä punaiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Mustakin raidat on aina ihania :) Ja totta, on aika jouluinen tunnelma punaisen neuleen ja villasukkien kera!

      Poista
  3. Onpas ihanan mukavan näköinen tunika! Raitakuosi näyttää ihanan freesiltä! Hieno :)

    VastaaPoista