1. maaliskuuta 2015

Suklaa-kirsikkakakkua


Eilen kahviteltiin miehen synttäreitä, ja vähän jo ennakkoon munkin synttäreitäni, appivanhempien kanssa. Torstaina täälläkin jo vähän pähkäilin leivottavia, ja pläräilin vimmalla läpi kirjahyllystäni löytyviä leivontakirjoja... Toinen toistaan herkullisempia reseptejä löytyikin, mutta lopulta päätin kokeilla jotain ihan omasta päästäni. Niinpä syntyi Suklaa-kirsikkakakku. Josta muuten tuli tosi hyvää!




Tein kakun pieneen irtopohjavuokaan, koska neljälle hengelle ison kermakakun tekeminen olisi tuntunut liioittelulta, ja oltaisi jouduttu kaksistaan syömään kakkua monta päivää. ;)

Kakussa on suklainen pohja, ja välistä löytyy suklaamoussea sekä kirsikkahilloa. Ohje suklaatäytteeseen löytyi Kinuskikissalta, mutta muuten kakkuresepti on heitetty omasta hatusta.

Pieneen irtopohjavuokaan (halkaisija 16 cm, eli isoon kakkuun sopiva määrä syntyy tuplaamalla nämä minun käyttämäni määrät) ohje meni näin:

Pohja:
- 2 munaa
- Sokeria
- 2 rkl Perunajauhoja
- 1 rkl Tummaa kaakaojauhetta
- Vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta

Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen lasiin kananmunat, ja mittaa toiseen lasiin sokeria sama määrä. Kaada sokeri kulhoon, ja laita saman lasin pohjalle ensin tumma kaakaojauhe ja perunajauhot, ja sen jälkeen venhäjauhoja kunnes lasissa on jauhoja saman verran kuin toisessa lasissa kananmunia. Laita jauholasin päälle leivonjauhe, ja sekoita jauhot keskenään. Kaada munat kulhoon jossa sokerit ovat, ja vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot sekaan nuolijalla varovasti käännellen. Voitele ja korppujauhota vuoka, ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa (paistoaika riippuu uunista, mutta mulla tämä pieni kakku oli uunissa noin puoli tuntia, josta viimeiset kymmenen minuuttia leivinpaperilla peitettynä).

Kumoa kakku pois vuoastaan pian uunista ottamisen jälkeen, ja anna jäähtyä hetki ennen halkaisua. Itse leikkasin kakun kolmeen osaan.

Täyte: 
- Kostutukseen maitoa
- Kirsikkahilloa
- Suklaatäyte Kinuskikissan ohjeella, vaikkakin vähän isommalla kermamäärällä. Ohjeen määrästä riitti pienen kakun molempiin väleihin, ja vielä jäi ylikin. Eli tarvitset:
- 2,5 dl kevytvispiä
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 130 g tummaa suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita tuorejuusto kerman joukkoon. Sulata suklaa varovasti mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, ja lisää sulanut suklaa vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Pohjat kostutin maidolla, ja molempiin väleihin levitin kirsikkahilloa (jossa sattumina kokonaisia kirsikoita), sekä paksun kerroksen suklaatäytettä.

Päällisen ja koristelun kanssa arvoin pitkään, että tehdäkö sokerimassakuorrute vai kermakuorrute. Koska valmistamastani suklaatäytteestä jäi vielä vähän yli, päätin tehdä kuorrutteen siitä jatkamalla sitä vielä kermalla. Vaahdotin siis vielä toisen purkillisen kermaa, ja sekoitin sen yli jääneeseen suklaatäytteeseen, ja päällystin kakun sillä. Koristelun halusin pitää simppelinä, joten leikkasin leivinpaperista sydämen kakun päälle, ja hunnutin pinnan tummalla kaakojauheella siivilän läpi.

Jos tarjoaisin tätä kakkua kesällä, koristelisin kakun ehdottomasti tuoreilla kirsikoilla, se olisi piste iin päälle. :) Mutta herkullista oli näinkin!





Synttärikortinkin askartelin miehelle tottakai, aika miehisellä ja simppelillä linjalla tälläkin kertaa. :)

Ihanaa sunnuntaita!

6 kommenttia:

  1. Voi ei miten söpö kakku! Niin ihanan yksinkertainen :-)

    http://takkutukka-noora.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Voi, vesi herahti kielelle kun katselin tuota kakkua :) Ja ihana blogi sinulla, tykkään kovasti !

    VastaaPoista
  3. Taidankin liittyä sinun lukijaksi :)

    VastaaPoista