18. huhtikuuta 2016

Merinovillasetti vauvalle
Esittelin aiemmin jo vauvaa varten tekemäni valkoisen myssyn, tumput ja junasukat, ja heti niiden perään mun puikoilta valmistui samanlainen setti vielä tummansinisenäkin. Tämän toisen myssyn tein kokoa isompana, kun ajattelin että onpa sitten sekin jo odottamassa kun lapsi kuitenkin kasvaa huimaa vauhtia eikä tuore äiti välttämättä ehdi enää entiseen tahtiin kutomaan kun vauva on sylissä. 


Vauvan myssy
Lanka: Drops Baby Merino, 
Puikot: nro 3 
Langan menekki: 35 g, keskimmäinen koko eli n. 3-9 kk
Ohje: Perinteinen ohje, löytyy esim. täältä

Vauvan lapaset
Lanka: Drops Baby Merino
Puikot: nro 3
Langan menekki: 20 g
Ohje: Omasta päästä, varsi junasukkia mukaillen (40 s), ja teräosa sileää (32 s).

Junasukat
Lanka: Drops Baby Merino
Puíkot: nro 3,0
Langan menekki: 35 g


Ollaan käytetty tämän setin sukkia ja lapasia, ja tuota aiemmin tekemääni valkoista settiä jo paljon. Nämä tumput ja sukat pysyy hyvin vauvalla jalassa ja käsissä, ja myssy on sekä söpö että varmasti myös lämmin. Tuo pienimmänkin koon myssy on meidän pojalle vielä vähän reilun kokoinen, joten tämän tummansinisen setin myssy saa vielä odotella varmasti useamman kuukauden ennen käyttöönottoa- mutta onpahan sitten valmiina. :) 

7 kommenttia:

 1. Ihana blogi, jään seurailemaan ! :')
  Ja onnea pienestä <3

  VastaaPoista
 2. Sylin täydeltä Onnea koko perheelle uudesta perheenjäsenestä. Teillä on nyt vauvan tuoksua ja tuhinaa. Sen melkein tuntee täällä blogissa. Ihailen sitä miten ahkera ja positiivinen olet . Sellaiset on hyviä äidin ominaisuuksia. Nyt jo itse mamma muistan vielä miten tunsin ihan konkreettisesti kasvaneeni pituutta kun kuljin vauvanvaunujen kanssa ensimmäisiä kertoja lähen 40 vuotta sitten.
  Terveisin neljän lapsen isoäiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Ihana kommentti, kiitos sanoistasi! Tuoreella äidillä tuli melkein tippa linssiin näitä sanojasi lukiessani. :) Positiivisuus on mulle ollut aina sellainen kantava voima, koen että olemalla positiivinen jaksaa paljon paremmin, ja ettei negatiivisuudella kuitenkaan voita mitään vaan on parempi etsiä asioista aina ne hyvät puolet ja keskittyä niihin. :) Kiva jos se asenteeni välittyy täälläkin. Ihanaa kevättä sinulle!

   Poista
 3. Ihana setti, taidan itsekin tehdä meidän tulevalle pikkukolmoselle tästä samasta langasta setin, näyttää niin kivalle :). Muistan kuinka oma esikoinen oli vauvana oikea sylihiiri, mutta ei kuitenkaan yhtään häiriintynyt vaikka kudoinkin samalla kun hän nukkui sylissäni. Minulla oli aika tiukka tavoitetahti, että ehdin neulomaan hänelle kastemekon valmiiksi ennen ristiäisiä. Pääasiassa neuloin vauva sylissäni. Onnistuihan se, ja muistaakseni kastemekko oli jopa kolme päivää ennen ristiäisiä valmis, ja ehdin jopa kostuttamaan ja kuivattamaan sen ennen h-hetkeä. En kyllä tainnut silti ristiäisten jälkeen enää neuloa vauva sylissä ;). Ihanaa vauva-aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu! :) Suosittelen kyllä tuota lankaa, on ihanan pehmeää ja lämmintä. Ja tosi ihanaa neulottavaakin. :)

   Mä en oikein uskalla neuloa vauva sylissä, pelkään että sohaisen pian puikolla. En oo kyllä edes kokeillut, voi olla vaan oma mielikuva. :D Tämäkin vauva viihtyy paljon sylissä, mutta sehän on ihanaa. Ihailen tuota että neuloit itse kastemekon esikoisellesi! Jää ihana muisto, ja oli taatusti kaunis.

   Ja kiitoksia kovasti, tämä vauva-aika on kyllä ihanaa. :)

   Poista
  2. Niin ja onnea myös tulevasta pikkukolmosesta teille! :) Pääseekö neulomasi kastemekko taas käyttöön?

   Poista