12. huhtikuuta 2016

3/16


Maaliskuun koonti meni sattuneesta syystä aika pitkälle huhtikuulle, mutta vihdoin mulla oli aikaa kasata kuukausi nippuun. Maaliskuu oli kyllä elämäni ikimuistoisin sattuneesta syystä. Maaliskuussa vietin omia 28-vuotissynttäreitäni, kyläilin aika ahkerasti useammassakin kyläpaikassa ja kestitsin itsekin monet vieraat. Mulla oli viimeiseen raskauspäivääni asti virtaa vaikka muille jakaa, ja käytinkin aikaani kaikenlaiseen puuhailuun, kyläilyyn ja lenkkeilyyn löhöilyn ja mahan kasvattelun ohella.

Maaliskuussa myös täytin pakastinta urakalla; leivoin niin vuokakakkuja, marjapiirakkaa, marenkeja kuin pavlovankin, ihan pesänrakennusvietin kourissa myös ommella hurruutin koko kuukauden; tein reunapehmusteet pinnasänkyyn ja kehtoon, vauvalle peittoja, unipesän, kauratyynyjä ja rapinaleluja, sekä esittelin täällä blogissa vauvalle jo aiemmin virkkaamani peiton, neuloin vauvalle myssyn, sukkia ja lapaset sekä pienen neulepaidan joka on vielä blogissa esittelemättä. Tein siis paljon valmisteluja vauvaa varten, ja kuvailin myös ahkerasti kasvavaa mahaani. Nautin raskaudesta, ja samalla odotin myös tulevaa uutta elämänvaihetta hyvillä mielin.

Pääsiäistä vietettiin rauhassa kotosalla, ja synnärille lähdettiin sitten maaliskuun viimeisenä päivänä aamuvarhaisella, kun olin kellottanut tiheitä supistuksia kotona jo koko yön. Meidän pikkuinen rakas syntyi sitten iltapäivällä aika pitkän synnytyksen päätteeksi täyden kympin poikana, ja teki mun maaliskuustani ikimuistoisen. Maaliskuussa parasta oli se, että minusta tuli äiti. :) 

4 kommenttia:

 1. Hyvänen aika että ehditkin kaiken tuon tehdä ja vielä viimeisilläsi, vau! Nostan todellakin hattua. :) Ja oikein paljon onnea tuoreelle äidille pikkuisesta pojasta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia paljon! :) Oli kyllä aika touhukas maaliskuu, mutta kun energiaa riitti niin se kaikki oli vaan ihanaa. :)

   Poista
 2. Onnittelut äitiydestä. :) oisko tohon virkattuun siksak-peittoon ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Voisin yrittää ehtiä tehdä siihen ohjeen jossain välissä, se kun on omasta päästä tehty. :)

   Poista