28. elokuuta 2016

Ranskalaisia herkkuja Frans & Camille bistrossa


Oulun ravintolatarjonta on mielestäni parantunut tämän vuoden aikana huomattavasti, ja varsinkin Arinan ravintolat ovat kokeneet upeita uudistuksia toinen toisensa perään. Nyt uudistui vanha Fransmanni, joka löytyy Sokos Hotel Arinan alakerrasta; viikko sitten perjantaina vanhan Fransmannin tilalle nimittäin avattiin ranskalaisesta tunnelmasta ammentava Frans & Camille Bistro. Pääsin ennakkovierailulle tutustumaan uuteen ravintolaan pari tuntia ennen avajaisia; näimme viime hetken järjestelyjä ja pääsimme aistimaan henkilökunnan jännitystä ennen ovien avautumista kaupunkilaisille.

Frans & Camille bistro on osa Frans & les Femmes -bistrojen ketjua, joiksi kaikki vanhat Fransmannit uudistuvat tämän ja ensi vuoden aikana. Uudet bistrot saavat jokaiseen kaupunkiin oman yksilöllisen nimensä, ja paikallisuus saa näkyä niin ruuassa kuin ravintolan miljöössäkin.


Ensimmäisenä huomio kiinnittyi ravintolan valoisaan ilmeeseen ja trendikkääseen sekä tyylikkääseen sisustukseen. Tarkoin mietityt yksityiskohdat valaisimista upeaan tapettiin ja kauniisiin astioihin luovat paikkaan omanlaisensa tunnelman. Hatunnosto ehdottomasti sille, että sisustuksessa on käytetty paljon Fransmannin vanhoja kalusteita - ne ovat vain käyneet läpi muodonmuutoksen. Ainakin Fransmannin vanhat pöydät on käsitelty uuteen uskoon ja tuolit verhoiltu, aina ei siis tarvitse päivittää kaikkea uuteen vaan vanhaa tuunaamallakin saa ihan uudenlaista ilmettä. :)

Me pääsimme testaamaan runsaan lounaspöydän, joka on saanut vaikutteita nizzalaisista toripöydistä. Lounas sisältää todella monipuolisen ja runsaan salaattibuffetin, useat erilaiset kastikkeet, kolmea erilaista tuoretta leipää sekä lämpimän ruoan. Tässä on kyllä ehdottomasti sellainen lounasbuffet jota voin lämpimästi suositella, ja mihin taatusti vielä menen itsekin uudelleen lautastani täyttämään. Jo pelkästään tuo upea salaattipöytä olisi tosi riittävä lounaaksi, mutta kun tarjolla on lisäksi lämmin ruokakin niin tää nousi kyllä ehdottomasti kärkisijoille näkemissäni lounasbuffeteissa.
Lounaan jälkeen saimme maisteltavaksemme myös kaksi jaettavaksikin sopivaa alkupalalautasta, toisella oli erilaisia leikkeleitä ja toisella ranskalaisia juustoja. Nämä lautaset sopivat alkuruuaksi tai vaikkapa pieneksi iltapalaksi. Lisäksi saimme maistiaisia listan uutuudesta French Burgerista, joka sisältää ison kotimaisen rotukarjan pihvin, dijon-majoneesia ja comté-juustoa briossisämpylän välissä, sekä maalaislohkoperunoita. Nam!


Jälkiruokana pääsimme herkuttelemaan créme bruleella sekä suklaatartaleteilla. Ah, jälkiruuat on kyllä aina mun lemppareita. ;) Harvoin jaksan niitä tilata enää pääruoan päälle, mutta Frans & Camilleenhan voisi piipahtaa joskus vaikka pelkälle jälkkärillekin, ja tilata vaikka miehen kanssa useamman jälkkärin puoliksi maisteltaviksi.
Mulla oli Frans & Camillen avajaisissa mukana myös Julius 4,5 kk, mutta poika kylläkin kävi vaan syömässä omia eväitään. ;) Vaunuissahan poika ei enää hereillä ollessaan juuri viihdy kun sieltä ei näe mitä ympärillä tapahtuu, mutta tarjokkaita sylejä hyväntuuliselle pojalle riitti joten itsekin sain sekä syötyä että otettua kuvia. Frans & Camillesta löytyy myös leikkipaikka lapsille, joten lasten kanssakin paikkaan on kyllä tervetullut ruokailemaan. :)

Kaikenkaikkiaan Frans & Camillesta jäi todella positiivinen fiilis; tunnelma oli tyylikäs ja silti kodikas, henkilökunta tosi avuliasta sekä mukavaa ja ruoka todella herkullista! Kiitos kutsusta Arina sekä Frans & Camille, me Juliuksen kanssa viihdyimme! :)

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen paikka, ruuat herkullisen näköisiä ja on paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! :) Oli kyllä niin herkullista ruokaa, että tekisi mieli mennä pian uudelleen.

      Poista