2. syyskuuta 2016

Vaunuina Moweot - plussat ja miinukset


Nyt on Jollyroomilta testattavaksi saadut Moweon Curro 3- yhdistelmävaunut olleet meillä aktiivikäytössä 5 kuukautta, ja olis aika kertoa kokemuksiani vaunuista. Ensinnäkin täytyy sanoa, että oon positiivisesti ihan älyttömän yllättynyt näistä vaunuista! Toistaiseksi nämä on olleet meillä kovemmalla käytöllä kuin käytettyinä ostamamme Emmaljungat. Emmaljungilla on käyty maastolenkeillä ja niissä on nukutettu vauvaa ulkona, mutta kaikilla reissuilla ja kaupungilla on Moweot olleet aina ne vaunut jotka on otettu mukaan, ja on näilläkin käyty paljon lenkilläkin. Voin siis tosi lämpimästi suositella tätä vaunumerkkiä, me ollaan kyllä tykätty. :)

Ajattelin listata käyttökokemuksiamme vaunuista ihan plus ja miinuspuolien kautta listaksi, sillä itse tykkäsin lukea tarkkoja kyättökokemuksia vaunuista niihin tutustuessani odotusaikana. Meille Moweot oli entuudestaan tuntemattomat, joten tässäpä meidän kokemuksiamme niiden hyvistä ja huonoista puolista:

Plussat
+ Kulkevat hyvin niin kaupungin mukulakivillä, kauppojen käytävillä kuin soratiellä ja maastossakin. Lumihangesta meillä ei vielä ole kokemusta, mutta kaikkialla missä on vaunuilla on kuljettu on nää olleet hyvät. Isot jousitetut ilmapyörät pyörät rullaavat tosi hyvin ja vaunuja on kiva työntää.
+ Kääntyvä etupyörä on ihan ehdoton kaupungilla kulkiessa. Meidän Emmaljungat on hyvät maastossa ja lenkillä, mutta hiki tulee otsalle jo pelkästä ajatuksesta että lähtisin niillä sisälle johonkin kauppaan tai edes bussiin. Ehdoton plussa on myös se, että kääntyvän etupyörän saa tarvittaessa myös lukittua; tämä ominaisuus tulee tarpeeseen lenkeillä ja maastossa kulkiessa.
+ Hyvät ilmastoinnit vaunukopassa, ainakin kesällä tää oli loistava ominaisuus. Lämpötila vaunuissa pysyy siedettävissä lukemissa helteilläkin, kun ilma pääsee kiertämään.
+ Työntöaisan korkeuden säätö, tää on loistava ominaisuus kun vaunuilla on useampi eripituinen työntäjä.
+ Hyvät säilytyskorit vaunujen alla. Isoon koriin mahtuu niin kirjastonkirjat, ostokset kuin sadesuojaa ja varavilttiäkin mukaan, ja vetoketjulla suljettavassa lokerossa pysyy niin lompakko kuin pikkutavaratkin turvassa ja tallessa.
+ Hyvä jalkajarru, tosi kätevä lukita paikoilleen
+ Helppo koottavuus, nämä saa koottua yhdelläkin kädellä ja tosi nopeasti. Testattu on. ;)
+ Nämä vaunut on tosi kevyet, ja silti tukevat.
+ Vaunukopan alas taitettava aurinkosuoja on tosi kätevä, vaikka lisäksi usein käytänkin myös vaunuverhoa.
+ Vaunukopan iso verkkoikkuna takana on kiva, ja se toimi myös tuuletusaukkona kesähelteillä. Tämän verkkoikkunan läpi on muuten otettu alla oleva kuva Juliuksesta köllöttelemässä vaunuissa. :)
+ Mukinpidike on plussaa, oma vesipullo tai aamukahvi on koko ajan käden ulottuvilla.
+ Kirkasta muovia oleva sadesuoja on näppärä heittää vaunujen päälle, ja myös ihan kivan näköinen.
+ Koottuna menevät pieneen tilaan, mahtuvat siis hyvin auton takakonttiin (ja sinne mahtuu silti myös viikonloppureissun muut tavarat)
+ Vaunukopan kangas on tosi hyvää ja helppohoitoista. Nää on olleet meillä melkein päivittäisessä käytössä nyt 5 kuukautta, eikä kukaan voisi sitä päällepäin vaunuista sanoa. Lika ei tunnu kankaaseen tarttuvan ja vaunut näyttävät ihan uusilta.


Miinukset
- Kolmepyöräisyys aiheuttaa pientä kiikkeryyttä. Tämä kylläkin tulee ilmi vain tosi epätasaisessa maastossa sekä bussissa, jossa vaunuista saa kaarteissa pitää kunnolla kiinni. Tää kylläkin on varmaan kaikkien kolmepyöräisteen vika/ominaisuus.
- Vaunukopan pieni koko. Meidän juuri 5 kk ikään tullut poika on 70,5 cm pitkä, ja mahtuu vaunukoppaan enää juuri ja juuri. Joudutaan kohta vaihtamaan koppa ratasosaan, vaikka poika ei vielä istukaan. Toki meidän poika on ikäisekseen tosi pitkä, että johtunee siitäkin. (Mittasin, että vaunukopan sisätilan pituus on 77 cm.)
- Vaunuopan kuomuosan äänekkyys nostaessa/laskettaessa. Sitä ei pysty laskemaan tai nostamaan niin ettei vauva havahtuisi, koska siitä kuluu aika kova klonksutus. Tää ei toki oo ongelma kunhan hoksaa kääntää kuomun sopivaan asentoon jo ennen kuin vauva nukahtaa. :)
- Työntöaisan korkeuden säädöt toimivat meillä hyvin, mutta me ollaankin miehen kanssa molemmat pitkiä. Mua paljon lyhyempi kaverini kommentoi vaunujen työntämistä kokeillessaan, ettei pystyisi työntämään näitä vaunuja ilman hartiakipuja kun työntöaisa on hänelle aivan liian korkea. Kovin lyhyille aisaa ei siis saa tarpeeksi matalalle, kuten vaikkapa Emmaljungissa saa.
- Ilmastointiaukkoja ei saa mitenkään umpeen, paitsi itse tukkimalla jotain aukkojen eteen. Talveksi haluan ainakin saada ilmastointiaukot kiinni, ettei vaunuihin tule kylmää ilmaa.

Siinäpä ne miinuspuolet. Varsin loistavat pelit siis. :)Meiltä siis vahva suositus Moweon vaunuihin, me ollaan miehen kanssa oltu molemmat tosi positiivisesti yllättyneitä - ja on tykätty näistä vaunuista ihan hurjasti. Harmi vaan kun koppaosa käy kohta pieneksi, mutta toivotaan että istuinosakin on yhtä toimiva. :) Onneksi istuinosankin saa myös täysin makuuasentoon, joten sen voi ottaa jo vauvallekin käyttöön kun koppa käy pieneksi.


Vaunut saatu testattavaksi Jollyroomilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti