20. lokakuuta 2016

Pöksytehdas


Polkaisin käyntiin pöksytehtaan, ja hurauttelin poitsulle muutamat uudet housut. :)




Kankaat mintunvärisiin ja harmaisiin pöksyihin on PaaPiilta, ja keltaisiin Ainolasta.  Kaava on OB:n Ruusunpuna- legginsit koossa 74, ja just sopivan reilu mitoitus näyttäisi olevan kun meidän 71,5 cm pitkälle pojalle nää on vielä reilut sekä vyöräröltä että pituuden puolesta. Hyvin pystyy jo käyttämään mutta mahtuvat varmasti pitkään. :) Mietin muuten näitä housuja kuvatessa et nyt on ainakin unisex- vaatteita, jotka menis yhtälailla tytölle ja pojalle. Vai mitä sanotte? :)

Tää kaava oli kyllä hyvä, ja housut valmistui niin nopsaan että näitä oli tosi kiva tehdä - joustavien kankaiden ompelusta on mulla sen verran kauan että oli kiva aloittaa jollain helpolla ja nopealla, ennenkuin alan kokeilemaan bodyjen ompelua.

Kuvioiden kohdistaminen ei mennyt ihan nappiin noissa kettupöksyissä, mutta en niitä tehdessä kyllä pyrkinytkään kohdistamaan vaan leikkasin kankaan mahdollisimman kangasta säästäen jotta saan vielä bodyn ja muutakin tehtyä samasta kankaasta. Jos kankaan hävikillä ei ois ollut väliä niin oisin kyllä leikannut toisen lahkeen niin ettei puolikas kettu olis jäänyt tuohon keskietusaumaan, mutta eipä tuo nyt suuremmin häiritse kuitenkaan omaa silmää, eikä käyttäjää itseäänkään. :D






Näistä keltaisista tuli kyllä supersöpöt, mun suosikit näistä kolmesta! Tykkään paljon keltaisesta, ja musta se myös sopii värinä hyvin Juliukselle - hankkisin pojalle enemmänkin keltaisia vaatteita jos niitä löytyisi. No onneksi voi aina tehdä itse. :) Tämä kangas oli palakangas Ainolan nettikaupasta, joten pikkuisen jouduin lyhentämään lahkeita ja madaltamaan vyötäröä että kangas riitti leggareihin. Nämä on siis pikkuisen naftimmat kooltaan kuin nuo toiset housut - ja siksi siis tällä hetkellä sopivimmat koonkin puolesta.



Tän kettukankaan ostin enemmänkin bodya ajatellen, mutta kankaasta riitti housuihinkin. Bodykin on leikattu valmiiksi, mutta mulla on pienoinen rimakauhu resorikanteista joten ajattelin ensin ommella housut ja kerätä rohkeutta ennen kanttaukseen ryhtymistä.. :D  Tää kangas on niin ihana että haluaisin onnistua sen bodynkin kanssa, pitäkää peukkuja!



Ah, näitä housuja oli niin kiva tehdä, että tekisi mieli vaan hurautella näitä lisää. Kolmet varmaan kuitenkin nyt alkuun riittää tässä samassa koossa kun on meillä ostohousujakin, mutta ehkä kohta vois jo hurauttaa parit seuraavaa kokoa valmiiksi odottamaan... :)

17 kommenttia:

  1. Ihania! Housuja on mukava ommella, itselläkin niitä taas työn alla. Nuo bodien resorikantit on kyllä inhottavia väkertää, mutta ei taida sitäkään oppia kuin ompelemalla ja harjoittelemalla... Vielä en minäkään ole täydellistä saanut mutta suunta koko ajan parempaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo näitä on kyllä kiva ommella, tulee nopeasti valmista. Ja resorikanttaus on mulle vielä sellainen asia jota en oo opetellut, mutta täytyy kyllä alkaa nyt opetteleen kun haluaisin noita bodyja ommella... :) Niinhän se on siinäkin kuin muissakin käsitöissä, että oikotietä onneen ei ole vaan täytyy vaan alkaa harjoitella niin kyllä se siitä alkaa sit sujua pikkuhiljaa. :)

      Poista
  2. Oij miten ihania pöksyjä! en osaa päättää mikä noista olisi kivoin, ihania kaikki :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania tuotoksia! Samoin kuin aikaisemin tekemäsi tuttinauha ja lelukin :) Kuinka paljon olet luonut silmukoita vauvan junasukkiin jotka on tehty baby merinosta? Aloin tekemään 40silmukalla ja 3 puikoilla mutta näyttävät kyllä niin minikokoisilta (itsellä ei ole lapsia niin ei vertailukohdetta :o)) Kiitos jo etukäteen! :)
    Ellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! :) 40 silmukkaa ja 3 puikot mullakin on ollut junasukkiin Dropsin baby merinolla, ja on ollut hyvän kokoiset! :) Muistan kans että silloin kun teki vauvanjuttuja kun ei itsellä ollut vielä lasta niin oli tosi vaikea arvioida kokoa, ja monesti mietin että tulikohan nukenkokoiset kun ne näytti niin pieniltä.. :D Mutta pienihän se vauvan jalka onkin. Hyvät varmasti tulee sunkin sukista, jatka vaan. :)

      Poista
  4. Kauniita kankaita, kivojaq pöksyjä, noita tarvitaan aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja joo perushousuja tarvitsee aina. :) Ja ohuet trikoohousut on käteviä kun päälle voi helposti lisätä kerroksia tarvittaessa.

      Poista
  5. Ihania pöksyjä <3 Todella hyvän malliset mun mielestä. Muistatko mistä Ottobre- lehdestä kaava löytyi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo tää kaava on tosi hyvä, se on OB 6/12 lehdestä. :)

      Poista
  6. Söpöjä housuja! Ja kyllä sopii ihan hyvin niin pojalle kuin tytöllekin! Meillä käytössä vauvalla vain legginssejä ja sukkahousuja, kun muut housut ei pysy päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo legginsit on tosi hyviä käytössä, pysyvät hyvin päällä ja mahtuvat kaikkien haalareiden alle helposti. Collegeissa ja muissa housuissa on pakko olla kiristettävä vyötärö koska muuten pyörivät päällä.

      Poista
  7. Nää on kyllä supersöpöjä, piti ihan etsiä tää postaus käsiin kun muistelin sun tehneen näitä legginsejä! Hei, osaisitkos auttaa, oon tekemässä just lahjaks tällä kaavalla housuja koossa 80. Pähkäilen kuinka pitkällä kuminauhalla ne kannattais tehdä, kaavaohjeessa oli vaan että lapselle sopivalla mitalla. Muistatko yhtään, kuinka pitkällä sä teit nämä 74? Vai ootko mahdollisesti ehtinyt tehdä jo seuraavalla koolla? Uskoisin teidän pojan olevan samoissa mitoissa kuin lahjan saajankin. Oon tässä jo pari kertaa ennättänytkin purkaa kuminauhan ompeleen pähkäilyideni takia.. :D Kiitos hirveästi Annika hyvän mielen blogista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! En valitettavasti osaa tarkkaa mittaa sanoa, kun mittasin suunnilleen pojan hyvistä pöksyistä kuminauhan mitan ja tein sen mukaan - jokusen sentin vyötärökaitaletta lyhyempi mutta ei kovin paljoa. Pitäis kohta tehdä näitä pöksyjä valmiiksi 80 kokoisenakin, mut vielä menee nämä 74:set... Jos lahjaksi teet niin älä ainakaan tee liian kireää kuminauhaa, koska liian väljähän ei haittaa mutta liian kireitä ei pysty käyttämään. :)

      Poista
    2. Kiitos, että pähkäilit kanssani! :) Päädyin kuitenkin muokkailemaan vyötärölle leveän resorikaistaleen kuminauhan sijaan, itselleni tutumpi tapa vauvojen pöksyjen ompelussa ja joustaa ainakin paremmin kuin kuminauha, jolla testailin. Lahjaompelukset on aina vähän kinkkisiä! :D
      Onnellista uutta vuotta!

      Poista