10. joulukuuta 2016

Hyvänmielen joulukalenteri - luukku 10
 
Joulukiireet stressaavat ja kaupungilla väenpaljous ahdistaa. Ihmiset tunkeilevat ja tuuppivat, kaikilla on kiire ja kaikki haluavat saada sen tarjousämpärin, kauppakeskukseen lastenvaunujen ja huutavan vauvan kanssa tullut ärsyttää ja kassajonossa kiristää hermoja odottaa kun vanhus kaivelee kolikkopussistaan rahoja yksi kerrallaan. Ei kai sentään? Sivustaseuraajana katsellessaan kirein kasvoin jouluostoksilla kiiruhtavaa ihmismassaa tuntuu, että jotain tärkeää on nyt unohdettu. Odotin itsekin hissiä kauppakeskuksessa rattaiden kanssa, ja mun edelläni hissiä odotti pyörätuolinsa kanssa vanhempi mies. Ihmisiä tuli ja meni, hissejäkin tuli ja meni mutta me rattaiden kanssa tai mies pyörätuolin kanssa ei mahduttu mukaan - muilla oli niin kiire täyttää hissit ja tunkea ohi, että rattaat ja pyörätuoli jäivät jalkoihin. Sitten tuli ystävällinen herrasmies, joka teki tilaa ja kädenliikkeellä osoitti että menkää te ensin - tuntui muuten tosi kivalta kun meidätkin huomioitiin ja meille annettiin tilaa.

Hengähdetäänpä siis hetki, ei ärsyynnytä stressistä ja kiireestä huolimatta, ja mennään sinne jouluostoksillekin hyvällä mielellä, otetaan muut huomioon eikä unohdeta käytöstapoja. :) Itseasiassa joulun alla olis hyvä hetki petrata vähän entistäkin enemmän, ja huomioida ne lähimmäiset jotka tarvitsevat apua; avaa siis ovi ostoskassien kantajalle, päästä vanhus kassajonossa ohi tai auta nostamaan lastenvaunut bussista pois. Pieniä tekoja, mutta antavat molemmille hyvän mielen ja jäävät kyllä autettavan mieleen. :)


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Onneksi moni toimiikin näiden mukaan ihan arjessakin muutenkin, mutta on näitä hyvä muistutella itselleen aina välillä - että huomaa vähän hillitä tahtiaan ja ottaa muutkin huomioon. :) Pienet teot voi olla päivän pelastus jollekin!

      Poista