1. helmikuuta 2017

Minun 2016


Ajattelin tehdä pienen koonnin vielä viime vuodesta, että mitäs kaikkea siihen vuoteen mahtuikaan. :) Alkuvuodesta tein aina kuukausikoosteet jokaisen kuun lopussa, mutta marras- ja joulukuussa nekin unohtui ja jäi muiden kiireiden alle. Siispä kootaan vielä kerran koko vuosi pakettiin parhaiden hetkien (ja muuten mieleenpainuvimpien juttujen) kautta. :) Vuoden 2016 käsitöistä on tulossa vielä oma postauksensa, nyt siis vain muuta kuin käsityöasiaa.

TAMMIKUU


Parasta: Vauvan odotus! Tammikuussa sain äitiyspakkauksen ja alettiin tehdä isompia vauvahankintoja, sillä ennen sitä olin ostanut vain muutamia vaatteita. Tammikuussa hankittiin vauvalle pinnasänky, vaunut, turvakaukalo ja paljon kaikkea pienempää tarpeellista. Tehtiin reissu Haaparannan Ikeaan, oltiin perhevalmennuksessa, ja muutenkin elämä ja ajatukset pyöri vauvan ympärillä. Olin onnellinen kasvavasta mahasta ja vauvan potkuista, ja fyysisesti tosi hyvässä kunnossa, nyt kun alkuraskauden jäätävä pahoinvointi ja väsymys oli selätetty.

Huonoa: Huoli vauvasta. Jouduttiin rakenneultrasta asti eli joulukuulta käymään säännöllisesti ylimääräisissä ultrissa napanuoran poikkeaman vuoksi - joka oli niin harvinainen ettei tutkimustietoa oikeastaan ollut. Ei siis tiedetty vaikuttaako poikkeama vauvaan tai istukan toimintaan, joten oltiin tietysti huolissaan, vaikka ultrien mukaan kaikki olikin muuten kunnossa.

Onnea, pelkoa, huolta - sitä kaikkea mahtui tammikuuhun!

HELMIKUU


Parasta: Helmikuussa vietettiin mun Baby Showereitani ystävien kanssa, ja jäin äitiyslomalle. Olin fyysisesti tosi hyvässä kunnossa ja kävin päivittäin lenkillä ja touhusin kaikenlaista. Virtaa riitti ja jaksoin hyvin, nautin raskaudesta ja valmistauduin vauvaan neuloen, leipoen, siivoten kaappeja ja lueskellen paljon vauvajuttuja.

Huonoa: Edelleen myös huoli oli läsnä, mutta onneksi meillä oli niin hyvät lääkärit että luotto oli hyvä. (Poikkeaman löytänyt rakenneultran tehnyt lääkäri jopa soitteli mulle muutamia kertoja kyselläkseen miten meillä menee ja ollaanko saatu uutta lääkäriaikaa, tai kun oli lukenut tutkimuksia ulkomailta. Ihan mahtava lääkäri!)

MAALISKUU


Parasta: Maaliskuun kohokohtaa saatiin odottaa viimeiseen päivään asti - silloin syntyi meidän pieni rakas poika kaksi päivää yli lasketun ajan, ja teki minusta äidin.  

Maaliskuun alussa täytin 28 vuotta, ja muuten maaliskuu meni pitkälti pesänrakennuspuuhissa - täytin pakastinta leipoen, ompelin, virkkasin, neuloin, pesin ja silitin vauvanpyykkejä. Olo oli energinen, ja tein ja kuljin paljon; kyläilin, kävin leffassa ja jääkiekkopelissä, tein minireissun junalla, kävin lounailla ja näin kavereita, mutta nautin myös vapaasta nukkumalla päikkäreitä ja ulkoilemalla auringonpaisteessa. Mulla olo vaan parani raskauden edetessä, ja olin ihan elämäni kunnossa - ei ollut suuremmin supisteluita tai kolotuksia vaan voin tosi hyvin loppua kohden. Maaliskuu tosiaan huipentui sitten mitä parhaimmalla tavalla, kun saatiin pieni murunen syliin. Terve poika ja kaikki hyvin -huolimatta kaikesta raskausajan huolesta ja pelosta. :) <3 

Huonoa: Huoli ja pelot raskaudessa.

HUHTIKUU


Parasta: Huhtikuu meni vauvahuuruissa ja uutta elämää ihmetellessä. Nuuhkiessa pientä päätä, ihastellessa pieni varpaita, opetellessa uusia rutiineja, vaunulenkkeillessä, vaipanvaihtorumbassa ja imetystä opetellen. 

Huonoa: Pojalla oli myös ensimmäinen kunnon flunssa, ja olin sydän huolesta sykkyrällä pienen rohisijan kanssa, ja jouduttiin käymään myös päivystyksessä. Omat haasteensa oli myös imetyksen kanssa; vaikka täysimetinkin poikaa puoli vuotta (ja imetän siis edelleen), ei alku ollut todellakaan ongelmaton tai kivuton.

TOUKOKUU


Parasta: Juliuksen kastejuhla, ja mun ensimmäinen äitienpäiväni äitinä olivat toukokuun kohokohdat. Toukukuun alkupuoli meni muiden vauvapuuhien lisäksi kastejuhlia suunnitellen ja järjestellen - ja itse juhlat toukokuun puolivälissä olivatkin ihanat. Kävinpä myös seitsenviikkoisen minityypin kanssa toukokuussa ekaa kertaa myös leffassa - Finnkinon vauvakinossa. :) Myös mummut ja isomummu saivat pojan ensimmäisille kyläilyvierailuilleen toukokuussa.

KESÄKUU


Parasta: Kesäkuussa käytiin asuntoautoreissulla, olin Juliuksen toisen kummitädin polttareissa (ja Juliuskin oli mukana asuntoautossa, jossa kävin imettämässä vähän väliä :D) ja juhlittiin myös yhdet viisikymppiset. Nautittiin kesästä ja kestittiin paljon vieraita. 

HEINÄKUU


Parasta: Heinäkuuhun mahtui niin mökkireissu, ihanat häät, sukulointia, asuntomessut, penkkiurheilua helteisissä Kalevan Kisoissa ja lomailua. Heinäkuussa oli menoa ja meininkiä, paljon kyläilijöitä ja kyläiltiin itsekin. Mieskin oli kesälomalla, ja helteetkin helli! Ihana kuukausi, elämäni kesä. :) 

ELOKUU


Parasta: Kesän toiset häät! Oli niin kivat juhlat, ja nähtiin häissä pitkästä aikaa porukalla vanhaa kaveriporukkaa opiskeluajoilta. Toinen elokuun kohokohta oli vauvauinnin aloitus! 

Huonoa: Sairastelu. Olin itse kunnon flunssassa, ja tartutin saman pöpön myös Juliukselle. 

SYYSKUU


Parasta: Syyskuussa oltiin yksi kokonainen viikko maalla mun vanhemmillani, ja täytinkin viikon tehokkaasti kyläilemällä ja sukuloimalla - oli niin kiva viikko! Syyskuussa vietetiin myös mun ystävän kolmekymppisiä huonepakopelin ja syömisen merkeissä. Julius teki ensimmäiset sukelluksensa vauvauinnissa, sekin oli yks huipennus kuukauteen. :)

Huonoa: Juliuksen ekat hampaat tulivat läpi aikamoisten kipujen kanssa, ja itkua riitti parin viikon ajan illat ja yöt. Koko kuukausi oli myös hektinen ja kiireinen, ja oltiinpa taas flunssassakin.

LOKAKUU


Parasta: Lokakuun kohokohtia olivat kerhot, muskari ja mammanyyttärit. Tässä vaiheessa äitiyslomaa vauvan ollessa puolivuotias, aloin tosissaan kaivata äitikavereita. Aloin myös aktiivisesti etsimään äitiseuraa, ja löytyihän sitä kun oli itse aktiivinen - kävi kerhoissa ja oli aloitteellinen tutustumaan. :) Muita lokakuun kohokohtia olivat Oulun kädentaitomessut, Juliuksen serkkupojan ekat synttärit, yllätysvieraat yhtenä lauantai-iltana ja ensilumen sataminen!

Huonoa: Stressasin vähän vauvan kiinteiden ruokien syömisharjoitteluista, joka ei heti sujunutkaan ihan itsestään. Nukuttiin myös tosi huonosti, eikä ankeat ja harmaat ilmatkaan yhtään piristäneet. 

MARRASKUU


Parasta: Kyläilijät, adventtisukkien yhteisneulonta starttasi blogissani, miehen ensimmäinen isänpäivä isänä.

Huonoa: Pimeys, kiire. 

JOULUKUU


Parasta: Joulu ja kaikki jouluvalmistelut! Joulukuussa oltiin myös Vauvakinossa, tutustuin uusiin mukaviin ihmisiin, oltiin muutama päivä Juliuksen kanssa mummulassa kun mies oli työreissulla, ja mies piti joulun alla myös lomapäiviä joten sit ehdittiin vähän lomailla omankin perheenkin kesken.

Huonoa: Miehen arkiviikon mittainen työreissu -  sillä meille Juliuksen kanssa ehti tulla ikävä! Joulukuu oli myös tosi kiireinen, ja stressiäkin mahtui mukaan.

Sellainen vuosi oli 2016 - onnea, huolta, pelkoa, iloa, rakkautta, touhua ja kiirettä! Kaikkea uutta ja ihmeellistä. Mahtava, onnellinen vuosi. :) <3

2 kommenttia:

 1. Kiitos niin ihanista kuvista. Kyllä teidän poika on kaunis. En tiedä sopiiko pojasta sanoa kaunis, vai pitäiskö sanoa komea.
  Mutta vauvasta minusta voi sanoa kaunis !!
  Sinulla on ollut monenmoista menoa ja tekemistä ennenkaikkea synnytys.
  Saada pieni suloinen vauvanhajuinen nyytti kotiin.
  Muistan kun me saimme poikamme 40 vuotta sitten, kyllä me nuuskuteltiin isin kanssa, se tuoksu on niin ihana.
  Onneksi olen saanut 4:n lapsenlapsen tuoksuja nuuskia, ja yhtä ihanalta hekin tuoksuivat vauvana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sanoistasi Tuija :) Mun mielestä poikakin voi olla kaunis, ja musta lapsesta tuntuukin luontevammalta sanoa kaunis lapsi kuin komea lapsi. :)

   Joo vuosi on kyllä ollut täynnä tapahtumia, mutta ylitsemuiden oli tietysti pojan syntymä. Ja se päivä kun saatiin tulla pojan kanssa kotiin oli ihmeellinen. Vauvan tuoksu on kyllä ihaninta maailmassa! Ihanaa että sullakin on jo useampi lapsenlapsi, pääsee aina nuuskuttelemaan vauvan tuoksua ja ihmettelemään pieniä sormia ja varpaita :)

   Poista