17. toukokuuta 2017

Kuumailmapalloja peitossa


Jotkut käsityöt ei ikinä päädy tänne blogiin asti, sillä joskus lopputulos ei miellytä, kuvat ei onnistu tai kuvaaminen vain unohtuu. Joskus jotkut käsityöt puolestaan päätyy tänne vähän viiveellä - tässä ois nyt sellainen peitto. Tämä on ollut käytössä jo pitkään, ja sitä ennen puolivalmiina vielä pidempään. Nyt muistin kuvata sen tännekin. :)

Rakastan tätä PaaPiin kuumailmapallokangasta, tässä on ihana kuvio ja raikkaat värit. Halusin tästä kevyen peiton meidän minimiehelle, ja ryhdyin ompelupuuhiin joskus viime syksynä. No, reunakantista tuli niin ruma että harmistuksissani myttäsin peiton pussiin vaatehuoneeseen odottamaan että puran ja kanttaan sen myöhemmin uudestaan. Talvella löysin mytyn, silitin sen ja totesin, että kanttaus on epätasainen mutta kuka sitä nyt katsoo - käyttöön vain. Ei huvittanut purkaa, ja itselle kun tekee niin eipä tuon aina väliksi jos ei itseä haittaa. Ja voin sanoa, että eipä mua kyllä käytössä oo kanttaus häirinnyt yhtään, eikä Juliustakaan. :D


Tykättiin jo Juliuksen vauva-aikana tosi paljon trikoopeitoista, sillä ne on käteviä tosi moneen menoon. Vaunuissa, turvakaukalossa, kehdossa, pikkuvauvan nukkuessa sylissä, lämpimämmillä keleillä unilla - trikoopeitot oli käytössä päivittäin. Ne vauva-aikaiset peitot on käytössä vieläkin, mutta ne on kooltaan vähän tätä pienempiä, joten tääkin on tullut tarpeeseen. Trikoo on ihana materiaali peittonakin, kannattaa kokeilla jos ette oo aiemmin kokeilleet. :)

Peitolla on kokoa 75x88 cm, ja toisella puolella on PaaPiin harmaapohjaista Herttanen- trikoota ja toisella puolella Kuumailmapallot - trikoota. Kanttaus on valkoista resoria.

Oon miettinyt, että Juliukselle ois kiva tehdä yhdet pussilakanatkin trikoosta, olis taatusti pehmoiset ja mukavat. Mulla itselläni onkin yksi tyynyliina trikoosta, ja se on ihan lemppari pehmeytensä vuoksi. :)

4 kommenttia:

 1. Ihana peitto, kivat kuvat. On lämpöisen näköinenkin.

  VastaaPoista
 2. Mukavan näkönen peitto. Ja nukkuva lapsi on niin sulonen!
  Mitä sie tuohon kanttaukseen käytit? Joustokanttinauhaa vai tavallista vai teitkö ite?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Peitto on kantattu ihan resorilla jonka leikkasin putkelta, se on vaan tehty niin että kanttaus on tuolla kankaiden välissä eikä kummankaan kankaan päällä varsinaisena kanttina.

   Poista