9. heinäkuuta 2017

Ruusuja ruusuja

Tilasin tämän Ommellisen Babushka Roses- joustocollegen talvella Kankaiden yön hyvästä tarjouksesta, kun ihastuin kankaaseen ihan täysin. Vaaleanpunainen ei vaatteissa oo kyllä mun väri, mutta tätä oli vaan pakko saada. Harkitsin kyllä mustavalkoistakin, mutta lopulta rakkaus vaaleanpunaiseen vei voiton ja klikkasin tämän ostoskoriin. Materiaalina nämä Ommellisen joustocolleget on olleet tosi hyviä ja ihanan pehmoisia, joten materiaalikin houkutti. Marinoin tätä kangasta kangaslaatikossa kuukausia, aina välillä katselin sitä ja mietin että mitä siitä tekisin - enkä oikein keksinyt mitään.

No, sitten ostin pitkään himoitsemani Ehta-kaavan, ja päätin testata sitä kaavaa tällä kankaalla. Leikkasin tämän suoraan Ehdan tunikakaavalla M-koossa, mutta päädyin valmista tunikaa sovitellessani pätkäisemään vielä helman paitamittaan. Tää kaava istuu yläosasta ja hihasta ihan täydellisesti, mutta lanteikkaana se tunikamitta oli mulle kuitenkin liian tyköistuva ilman muokkauksia. En koe oloani yhtään mukavaksi istuvassa tunikassa, mutta paitana tästä tuli kiva. Seuraavaan paitaversioonkin aion lisätä vähän väljyyttä vyötärölle (varsinkin jos teen joustocollegesta) koska tää on hitusen liian istuva mun makuuni vyötäröltäkin. On aina kiusallista vastaanottaa tiedusteluja perheenlisäyksestä kun vyötäröllä on vaan edellisen raskauden tuoma pömppö lisänään kesäkilot. ;) Joten mieluummin vähän väljempää linjaa, jotta olokin on mukavampi kiloista huolimatta.

Ei tää värikään mulle kaikista kotoisin ole nyt paitanakaan, vaikka rakastankin tätä kangasta edelleen. Kotipaitana kuitenkin ihan ykkönen! Pehmeä ja söpö, ja onpahan kerrankin jotain uutta kotivaatettakin. :) Tykkään! Ja Ehta-kaavasta tuli heti uusi lemppari! Ei ihme että se on kaavana niin suosittu.


8 kommenttia:

 1. Tosi kiva. Muokkasin samaisesta ruusukankaasta itselleni samantyylisen puolipitkähihaisen tunikan, jossa kuminauha helmassa. Pitää tutustua tuohon kaavaan, sillä kaikki näyttää oikein hyvältä �� Lisäisin kuvankin, mutten osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Marjo! :) Tää Ehta nousi kyllä heti yhdeksi mun suosikkikaavoista, yläosa istuu hyvin ja muuten on sit helppo muokkailla vaikka minkälaiseksi. :)

   Poista
 2. Tosi nätti kangas ja kaava! Tykkään myös väristä:) Voi kun itsellä olisi myös aikaa ommella joskus, tosin en taitais enää osata kun on niin pitkä aika viimeisimmästä tekeleestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aikapula on kyllä ikuinen ongelma. Nyt oonkin käyttänyt ne pienet vapaat hetkeni ompeluun, en oo sit taas ehtinyt juuri lukemaan, neulomaan tai katsomaan vaikkapa telkkaria, tai käymään lenkillä... Nää on näitä vaikeita valintoja että mihin aikansa käyttää. :D

   Poista
 3. Kaunis kangas ja nätti lopputulos.Minulla olisi myös kankaita odottamassa;mitä niistä voisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! On kyllä kiva hypistellä kankaita ja suunnitella mitä niistä tekisi. :) Nykyään mulla on kangasta ostaessa jo mielessä suunnitelma mihin kankaan käytän, mutta toki suunnitelmat välillä matkan varrella muuttuu... :D

   Poista