3. joulukuuta 2017

Adventtisukat 2017 - osa 1


Hyvää ensimmäistä adventtia!

Nyt alkaa virallisesti joulun odotus, ja samalla Adventtisukkien yhteisneulonta. Kiva kun tuutte taas mukaan! Tänä vuonna halusin suunnitella sellaiset yhteisneulontasukat, joihin on helppo tarttua aloittelijankin; paljastettakoon siis sen verran että näissä sukissa ei ole pitkiä lankajuoksuja, ja kaikki kirjoneulekuviot ovat jaollisia korkeintaan neljällä silmukalla.

Jokaisena adventtina julkaisen siis pätkän ohjetta, ja näistä neljästä pätkästä muotoutuu naisten kirjoneulesukat. :) Värejä on tällä kertaa minun sukissani vain kaksi (punainen ja valkoinen), mutta mikään ei estä käyttämästä vaikka jokaisessa kirjoneulekuviossa eri väriä! Luovutta saa käyttää, ja muutenkin edetään tässä aika löysällä pipolla. ;) Ei haittaa vaikka ei ehtisikään nyt heti mukaan, aloittaa voi milloin vain. Tärkeintä on neulomisen ilo!

Lopputuloksena on siis naisten sukat, noin kokoa 39 - mutta jalkaterän pituutta voi jokainen säätää omaan jalkaansa sopivaksi lisäämällä tai vähentämällä kerroksia. Sukan leveyttäkin voi tietysti säätää; kaikki kirjoneulekuviot ovat jaollisia neljällä silmukalla joten se onnistuu helposti. Jos siis tuntuu ettei sukan 52 silmukkaa riitä leveytensä puolesta, voit helposti neuloa myös 56 silmukalla lisäämällä silmukoita mallikerran verran. Pituudeltaan valmiit sukat ovat lyhyehköt, eivät mitkään polvipituiset. :)

Lankana on siis Novita 7 veljestä (tai mikä tahansa samanvahvuinen sukkalanka), ja sukkapuikot ovat kokoa  3,5.  Minun sukissani ja minun käsialalllani neuletiheys sukissa on 24 s = 10 cm, siitä voitte vähän mittailla että riittääkö silmukkamäärä oman jalkaasi vai täytyykö lisätä mallikerta/vaihtaa puikot puoli numeroa isompiin.

Adventtisukat 2017 - 1. adventti Ohje: Luo 52 silmukkaa, ja neulo 2 o 2 n- joustinta 10 kerrosta. Joustimen jälkeen aloita kuviokerrokset sileänä neuleena ruutupiirroksen mukaan. Kirjoneuleita aiemmin tekemättömille tiedoksi, että kaaviota luetaan niin, että neulotaan oikealta vasemmalle ja alhaalta ylöspäin. Kaavioon on merkattu kuviot niillä väreillä, joita minä olen sukkiini käyttänyt. Kaavion pystyy suurentamaan klikkaamalla sitä. Neulottuasi kaikki ruutupiirroksen kerrokset jätä työ odottamaan, jatketaan vartta vielä ensi viikolla... :)
Muutama vinkki vielä:
- Kannattaa tsekata tämä aiempi postaukseni, jossa jaan 10 vinkkiä kirjoneuleeseen, sieltä saattaa tarttua matkaan helpottavia niksejä. :)
- Neuvoja saa kysyä, jos joku kohta on epäselvä tai mieleen tulee jotain kysyttävää! Vastaan täällä kommenttiboksissa, ja  toki myös facebookin sekä instagramin puolella. Näitä sukkia ei ole koeneulonut kukaan muu kuin minä itse, joten jos huomaatte virheitä ohjeissa niin raportoikaa.
- Kirjoneule asettuu ja tasoittuu vielä lopuksi höyrytettäessä, joten älä ole huolissasi mahdollisista muhkuroista vaan neulo vaan menemään - kyllä ne siitä lopuksi tasoittuu. :)
- Sukkia kannattaa välissä sovittaa jalkaan, jotta huomaat mikäli lankajuoksut jäävät liian kireiksi tai sukista on tulossa muuten väärän kokoiset.


Mielelläni seuraan myös teidän Adventtisukkienne etenemistä, joten tägätkää niitä instagramissa hashtageilla #adventtisukat2017 #sweetthingsadventtisukat2017 ja #sweetthingsyhteisneulonta - jotta löydän profiileihinne kurkkimaan sukkianne! :)


Neulomisen iloa, ja tervetuloa mukaan neulomaan yhdessä Adventtisukkia 2017! :)

20 kommenttia:

 1. Voi iiks, ihanalta näyttää! Pitäisköhän sitä...? 😂

  VastaaPoista
 2. Oi tätä on niin odotettu jo sormet syyhyten! Viimevuotiset sukat olivat jo niin ihanat, että niitä oli pakko tehdä muutamat saman tien. Tykkään just siitä, kun ovat lyhytvartisemmat ja kuviot hyvällä tavalla perinteisiä. Iloista joulun odotusta sinulle ja kiitos, kun jaksat suunnitella meille muille neulottavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! :) Ja samoin sinulle ihanaa joulun odotusta!

   Poista
 3. Jes! Nyt pääsee aloittamaan. Tätä olen odottanut :) Kiitos kiitos kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kun olet mukana neulomassa! Yksin olis vähän kurjaa yhteisneuloa... ;)

   Poista
 4. Voih ehtisiköhän nämä vielä tehdä myös, houkuttais niin! Mulla on sun viime vuoden adventtisukat työn alla, pienillä muokkauksilla tulossa Vaarille sukat ja olen tykännyt ihan hirveästi mallista ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla! :) Mukaan vain neulomaan nytkin! :)

   Poista
 5. Kiitos taasen adventtisukkaKALista.

  VastaaPoista
 6. Tätä on odotettu! Illalla kun lapset menee nukkuun ni..

  VastaaPoista
 7. Onpas kaunis alku! (: Hitsi, kovasti tekis mieli tulla mukaan, mutta ei taida ehtiä. Kiva kuitenkin seurata, millaiset tulee!

  VastaaPoista
 8. Kauniille näyttää alku! Huomenna ennätän aloittaa - ja siihen asti on vielä aikaa pohtia mitkä värit valitsen :D Ihanaa päästä KAListelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ihanaa kun neulotte mun kanssa!

   Poista
 9. Hih, olin niin innoissani kun jostain bongasin tämän adventtisukan neulomisen. Tänään kun rupesin tarkemmin katsomaan, olinkin neulonut viime vuoden adventtisukaista ensimmäisen osan :) No sattuuhan sitä, täytyy katsoa, jos aikaa riittää niin voi olla et teen molemmat. Kirsi (tahtisade.vuodatus.net)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se mitään haittaa! :D Kiva kun olit innoissasi!

   Poista
 10. Tuleeko tänäkin vuonna adventtikalenteri? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ajatus ois tehdä tällekin vuodelle, mutta ihan varmaksi en vielä uskalla luvata. Arki on sen verran kiireistä ja työntäyteistä tällä hetkellä että en osaa sanoa riittääkö aika valmistella projekti tarpeeksi hyvin tarpeeksi hyvissä ajoin... Mutta yritän kyllä parhaani, ja infoan kunhan tiedän varmaksi saanko adventtikalenterin tehtyä tänäkin vuonna. :) Toisinsanoen adventtineulomus on kyllä mulla suunnitteilla, mutta en ole ehtinyt vielä neulomaan tai kirjoittamaan ohjeita joten saa nähdä ehdinkö ajoissa näiden muiden kiireiden keskellä. Yritän! :)

   Poista