26. toukokuuta 2018

Käsityövuosi 2017


Muistin vihdoin että täällähän on luonnoksissa vielä postaamatta ja keskeneräisenä kooste vuoden 2017 käsitöistäni, hupsista... :D Toukokuulla jo mennään, mutta palataan nyt silti hetkeksi siihen mitä käsistäni syntyi vuonna 2017!


Villasukkia neuloin viime vuonna laskelmieni mukaan 20 paria, joista 9 paria oli aikuisten sukkia ja 11 paria lasten sukkia. Työläimmät ja myös omasta mielestäni hienoimmat olivat miehelleni neulomani Star Wars- sukat. Neuloin sukkia omien ja läheisten tarpeiden lisäksi myös pariin hyväntekeväisyyskeräykseen; vuonna 2017 satavuotta täyttävien keräykseen sekä juhlavuonna syntyneille vauvoille jaettavaksi.


Villasukkien lisäksi neuloin myös kaverin vauvalle merinovillaisen setin, sekä omalle pojalle pipon ja lapaset.


Vuonna 2017 myös ompeluharrastukseni sai pitkästä aikaa kunnolla tuulta purjeisiin, kun innostuin ompelemaan vaatteita niin itselleni kuin pojallenikin. Kauniit kankaat; pääasiassa kotimaisten suunnittelijoiden kuosit, hurmasivat ja ompelukoneeni alta valmistui paljon perusvaatetta tarpeeseen.
Osallistuin myös useampaan Verson Puodin ompelukerhoon, silloin alkuvuonna kun en ollut vielä siellä töissä. :D Varsinkin kesällä 2017 ompelin paljon; ompelu oli kotiäitinä mun arjen henkireikäni ja se asia missä sain toteuttaa luovuuttani ja nähdä kätteni jäljen konkreettisesti. Ompelukone lauloi ja saumuri hurrasi iltaisin pojan mentyä nukkumaan. Viime kuukausina tuo harrastus on jäänyt kiireisen arjen alle ja oon kaivannut sitä paljon; aionkin nyt alkaa ottamaan taas ompelulle aikaa sillä se on asia joka tuottaa minulle paljon iloa.
Kesällä 2017 tein itelleni suuren osan käyttövaatteistani, sillä sain muokattua monta kaavaa niin itselleni sopiviksi, että oli helpompaa ommella uusi istuva vaate kuin etsiä sellaista kaupasta.
Uskalsin myös ryhtyä johonkin, mihin en ollut aiemmin uskaltautunut - ompelemaan collegepaidan myös miehelleni. :D

Muita käsityöjuttuja tein vuonna 2017 vähemmän; ompelu ja neulominen olivat ne mun vuoden 2017 juttuni. Mutta jotain sentään; askartelin muutaman korun, virkkasin mukinalusia, tuunasin peltipurkkeja DC-fixillä ja käsittelin vanhan puuarkun puuvahalla uuteen uskoon. Blogissa julkaisin ohjeen virkatulle Muru- vauvanpeitolle, ja vauvan Kaiku -kirjoneulesukkien ohje julkaistiin Kotiblogit- lehdessä. Järjestin myös toistamiseen blogissani Adventtisukkien yhteisneulonnan, johon osallistuikin ilahduttava määrä neulojia.


Viime vuonna minusta ja käsityöharrastuksestani oli myös muutamassa lehdessä juttua; Kotiblogit- lehdestä löytyi itse koostamani useamman aukeaman juttu, ja Lännen Median lehdissä oli haastattelu minusta ja ompeluharrastuksestani.
Aika ahkera käsityövuosi oli 2017 minun kohdallani. Tänä vuonna ei kyllä millään päästä samaan... :D 

4 kommenttia:

  1. Hauskaa lukea vuosikooste vaihteeksi toukokuussa, yleensä näitä on joka paikat täynnä tammikuussa :DD Tuottelias vuosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä ettei haitannut! :D Näin koostamalla sitä itsekin vasta huomaa miten paljon kaikkea onkaan vuodessa tullut tehtyä, mutta viime vuosi taisi olla kyllä ihan poikkeuksellisen tuottelias vuosi mulla. :D

      Poista