24. heinäkuuta 2018

Otsoja ja marjoja vauvantarvikkeissa


Kerkesin viime viikolla vihdoin ompelemaan kaksi ompelusta, jotka ehdottomasti halusin ehtiä tekemään ennen vauvan syntymää: vaunuverhon kaukaloon, sekä uuden päällisen hoitoalustaan.


Vaunuverhoon kaavan piirsin tästä aiemmin tekemästäni vaunuverhosta, mutta nyt jätin sivuista solmiamisnauhat pois sillä turvakaukalon verhossa en niitä aiemminkaan tullut käyttäneeksi.

Verhon toinen puoli on Finlaysonin ihanaa Otso- puuvillaa, jota mulla oli vähän vielä jäljellä tämän peiton jäljiltä. Tämä kangas on tosi kaunista, ja jäljellä olevasta palasta sai sopivasti täsmättyä kaksi karhua vaunuverhoonkin. Toisen puolen kangas löytyi myös jemmoistani, se on Annon puuvillaa.Hauska sattuma on, että hoitoalustaankin valitsemani kerni on Finlaysonia, ja siinä on samoja marjoja kuin vaunuverhon Otso- kankaassakin. Hoitoalustan kankaan olin itse asiassa ostanut valmiiksi jo aiemmin, ja sitten kaappeja kaivellessani vastaan tuli tuo vaunuverhoon käyttämäni puuvilla.

Meidän vanha hoitoalusta oli tosi hyvän kokoinen ja hyvän mallinen, mun oli aikanaan hankala löytää tarpeeksi lyhyttä hoitoalustaa joka sopisi tuohon meidän kodinhoitohuoneen tasolle, joten halusin käyttää samaa hoitoalustaa tällä seuraavallakin lapsella. Vanha päällinen oli vain niin nuhruinen ettei siihen monet pesutkaan tepsineet, joten päällystin alustan uusiksi.

Materiaaliksi valikoitui kerni siksi, että se on helppo pyyhkiä puhtaaksi ja sitä voi huoletta pyyhkiä myös desinfiointiaineella. Tällä kertaa halusin, että kangas on sävyltään aiempaa valkopohjaista tummempi, ettei se alkaisi näyttää niin nopeasti nuhruiselta ja tahraiselta - sillä vaikka me käytettiin hoitoalustan päällä aina myös vaihdettavia puuvillaisia pieniä kangasalustoja, niin kyllähän tämä käytössä väkisinkin silti likaantuu.


Hoitoalustan päällisessä on myös toisella pitkällä sivulla vetoketju, jotta alusta on helppo myös irrottaa ja heittää välissä pesukoneeseen. :)

3 kommenttia:

 1. Kauniita kuoseja molemmat, kiva nähdä vaihteeksi tummempia vauvatavaroita, nykyään tuntuu kaikki olevan niin vaaleaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Enpä tullut ajatelleeksikaan, mutta tosiaan aika paljon on vaaleaa kaikissa vauvatavaroissa nykyään :) Vaikka tummahan on käytännöllisempi kun siinä ei näy niin herkästi kaikki lika! ;)

   Poista
 2. Kivan näköisiä molemmat! Tuo Otso-kuosi on ihanaa 💕

  VastaaPoista