9. joulukuuta 2018

Adventtilapaset - osa 2


Hyvää toista adventtia! :)

Jatketaan adventtilapasten neulontaa aloittamalla kirjoneule. Molemmat lapaset neulotaan muuten samalla ohjeella, mutta muista tehdä toiseen lapaseen peukalon kohta peilikuvaksi! :) Nimimerkillä "oon joskus neulonut kaksi saman käden lapasta kun neuloin niin ajatuksissani ja vauhdilla". :D

Jos hyppäät mukaan neulomaan vasta nyt, niin ensimmäisen osan löydät täältä.

Adventtilapaset - Osa 2Aloita kirjoneule kaavioiden mukaan, aloittaen kaavion "Kämmenselkä" riviltä yksi. Kaaviossa on sekä kämmenselän (puikot I ja II) että kämmenpuolen (puikot III ja IV) kaikki silmukat.

Tullessasi rivillä 17 kämmenpuolen silmukoihin, muista tehdä peukalon paikka seuraavasti: Neulo kerroksella 17 kaikki silmukat kaavion mukaisesti punaiseen viivaan asti. Neulo peukaloaukkoa varten eriväriselle apulangalle 7 silmukkaa (merkitty kaavioon punaisella), siirrä ne sitten takaisin vasemmalle puikolle ja neulo kaavion mukaisesti kerros loppuun.

Kaaviossa on vasemman käden lapanen, muista tehdä oikean käden lapaseen peukalon kohta peilikuvaksi (Eli kun vasemman käden lapasen kaaviossa peukalon kohta asettuu neljännen puikon loppuun, niin oikean käden lapasessa se asettuu kolmannen puikon alkuun alkaen kolmannen puikon neljännestä silmukasta).

Pari vinkkiä vielä noihin pidempiin lankajuoksuihin:
- Kannattaa kiertää langat toistensa ympäri aina kolmen tai neljän silmukan välein. Ole kuitenkin tarkkana ettei lankojen kiepautus näy oikealle puolelle, äläkä tee kiepautusta samalla kohtaa kuin edellisellä kierroksella, vaan tee kiepautukset aina eri kohtiin.
- Löysytä silmukoita joka puikon jälkeen. Itse teen niin, että joka puikon jälkeen kevyesti levitän silmukoita puikolle. Tämän oppii nopeasti tavaksi, ja se pitää huolen siitä ettei neuloksesta ja lankajuoksuista tule liian tiukkoja.
- Lisää vinkkejä tässä aiemmassa postauksessani.


Neulomisen iloa! :)

Ja ne hashtagit instagramia varten olivat: #adventtilapaset #sweetthingsadventtilapaset2018 ja #sweetthingsyhteisneulonta

9 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset tulossa! :) En taaskaan ole muilta neulomuksilta ehtinyt mukaan, mutta ihastelen sujuvasti.

  VastaaPoista
 2. Onpas kivat lapaset tulossa! Millä ohjelmalla muuten teet nuo neulekaaviot?
  Mukavaa adventin aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä oon tehnyt Adobe Illustratorilla kun sitä oon tottunut työjutuissakin käyttämään :) Mut aiemmin oon tehnyt kaavioita simppelimmilläkin piirto-ohjelmilla ja excelillä myös. :)

   Poista
 3. Ihanat himmelilapaset tulossa! Mä teen kyllä nämä! Aloitan heti kun saan joulujutut valmiiksi.

  VastaaPoista
 4. Näistä tulee ihanat lapaset. Aluksi ajattelin rannetta neuloessa, että taitaa tulla isot ja annan ne pojalleni joululahjaksi, mutta tulee ihan naisten kokoa. Kiva jämäkkä malli. Olen hidas neuloja, mutta kirjoneuletta on kiva tehdä. Vähän niin kuin paketteja avais, ei voi tietää minkälaiset niistä tulee. Kiitos, kun järjestät mukavaa yhteisneulontaa.
  T. Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Se yllätyksellisyys näissä yhteisneulonnoissa onkin mukavaa! Muutama muukin oli huolissaan koosta varsien kohdalla, mutta nämä on sellaista mallia että vaikka varsi onkin väljä niin valmiina istuvat mukavasti käteen, ja ihan keskiverto naisten koko näistä tulee. :) Kiva kun oot mukana neulomassa!

   Poista
 5. En ole koskaan tehnyt lapasia tätä ennen. Miten tuo neulominen langalle tapahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota siis pätkä eriväristä villalankaa jolle neulot ihan normaalisti ensin nuo peukalon silmukat, sitten siirrä nuo juuri neulomasi silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo kaavion mukaisilla väreillä kerros loppuun. Sinulla jää siis peukalon kohtaan eri väriselle langalle neulotut silmukat mutta ei mitään reikää tms, jolloin lopuksi peukaloa tehdessä puretaan tuo erivärinen lanka pois ja nostetaan syntyneestä aukon reunoista silmukat peukaloa varten. :)

   Poista