2. joulukuuta 2018

Neulotaan yhdessä Adventtilapaset - osa 1


Hyvää ensimmäistä adventtia! :)

Tänä vuonna neulotaankin yhdessä Adventtisukkien sijaan Adventtilapaset. Adventtilapaset on ajatuksena kummitellut mulla mielessä ihan niistä ensimmäisistä Adventtisukista asti - silloin mietin että neulotaanko sukat vai lapaset mutta päädyin sukkiin. Nyt on sitten kaksien Adventtisukkien jälkeen vihdoin lapasten vuoro. :)

Ohjeen julkaisen siis neljässä osassa, ja näistä neljästä osasta muodostuu naisten kirjoneulelapaset. Lankana lapasissa on siis Novita 7 Veljestä, mutta yhtä hyvin voit käyttää mitä tahansa muutakin samanvahvuista lankaa. Värejä tarvitaan kaksi; pääväri ja kuvioväri. Sinänsä väreillä ei ole merkitystä, kunhan kontrastia on tarpeeksi paljon jotta kuviot erottuvat. Minä valitsin väreiksi tummanharmaan sekä valkoisen. :) Sopiva puikkokoko on 3,5 - tai käsialan mukaan. Jos käsialasi on todella tiukka niin suosittelen käyttämään 4,0 puikkoja.


Adventtilapaset - Osa 1

Luo päävärillä 48 silmukkaa ja yhdistä pyöröneuleeksi. Neulo 2 krs nurin. Ota sitten kontrastiväri mukaan, ja aloita kaksivärinen joustinneule; neulo 1 o, 1 n - joustinneuletta siten, että neulot päävärillä kaikki oikeat silmukat ja kontrastivärillä kaikki nurjat silmukat. (Jos olette lankadominanssiin perehtyneet niin minulla valkoinen väri eli kontrastiväri on dominoiva, jolloin nurjat silmukat nousevat hyvin esiin.) Neulo kaksiväristä joustinneuletta 16 krs. Neulo sitten kaksi kerrosta päävärillä nurin. Lapasen varsi on nyt valmis, jätä työ odottamaan ensi viikkoa ja kirjoneuleosuuden alkamista. :)

Mikäli sinulla on kahdet samanlaiset puikot (samaa kokoa & samaa materiaalia olevat puikot, esimerkiksi kahdet metalliset puikot kokoa 3,5) kannattaa neuloa valmiiksi molemmat varret, niin jouluksi valmistuu koko lapaspari yhtä aikaa. :)
Muutama vinkki vielä:
- Kannattaa tsekata ennen aloittamista tämä aiempi postaukseni, jossa jaan 10 vinkkiä kirjoneuleeseen.
- Neuvoja saa kysyä, jos joku kohta on epäselvä tai mieleen tulee jotain kysyttävää! Vastaan täällä kommenttiboksissa, ja toki myös facebookin sekä instagramin puolella. Näitä lapasia ei ole koeneulonut kukaan muu kuin minä itse, ja olen suunnitellut ne aika nopealla aikataululla, joten jos huomaatte ohjeissa virheitä niin raportoikaa.
- Kirjoneule asettuu ja tasoittuu vielä lopuksi höyrytettäessä, joten älä ole huolissasi mahdollisista muhkuroista vaan neulo vaan menemään - kyllä ne siitä lopuksi tasoittuu. :)
- Lapasia kannattaa välissä sovittaa käteen, jotta huomaat mikäli  lankajuoksut jäävät liian kireiksi.

Neulomisen iloa! Mielelläni seuraan myös teidän Adventtilapastenne etenemistä, joten tägätkää niitä instagramissa hashtageilla #adventtilapaset #adventtilapaset2018 #sweetthingsadventtilapaset2018 ja #sweetthingsyhteisneulonta - jotta löydän profiileihinne kurkkimaan lapasianne!

Tervetuloa taas mukaan neulomaan! :)

6 kommenttia:

 1. Huh, mun vuoden kesken olleet viime vuotiset adventtisukat valmistuivat eilen illalla myöhään, joten minäkin pääsen mukaan näihin lapasiin, jee! En olekaan koskaan lapasia vielä tehnyt!

  VastaaPoista
 2. No nyt on toinen varsi valmis! Kun ei löytynyt toista sarjaa 3,5:n puikkoja, siirsin valmiin tekeleen odottelemaan vähän ohuemmille puikoille. Ei ole insta- eikä muitakaan tilejä tägättäväksi, mutta mukana roikun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinkin voi tietysti tehdä! :) Ja kiva kun olet mukana!

   Poista
 3. Heips, ihanaa, että järkkäät tämän, innolla olen mukana! :)

  Tuo silmukkamäärä on liian suuri mun lapasiin, pitääkö silmukkamäärä olla jollakin jaollinen vai voinko vaan vähentää haluamani määrän silmukoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Näiden kokoa on vähän haastava muokata kun kuvio ei ole varsinaisesti jaollinen millään tietyllä luvulla, vaan se vaihtelee riippuen rivistä ja kuviosta... :/ Suosittelen mieluummin ottamaan hieman pienemmät puikot tai ohuemman langan mikäli silmukkamäärä on liian suuri. Jos taas ehdottomasti haluat tehdä tällä langalla ja puikkokoolla mutta vain vähemmillä silmukoilla, niin sitten tekisin niin että vähentäisin esimerkiksi neljä silmukkaa, ja jättäisin vain kuviosta aina sekä kämmenselän että kämmenpuolen kuvioista reunimmaiset neulomatta, sillä tavalla ehkä kuvio kärsii kaikista vähiten silmukoiden vähentämisestä. Jos tarvit tähän tarkempaa vinkkiä niin laita mulle vaikka sähköpostia annika.levanen(at)gmail.com niin autan :)

   Poista