10. marraskuuta 2010

Heijastinkukka


Mielessä on muhinut huovasta tehtävä heijastinkukka jo pitkään, tässä nyt ensimmäinen onnistunut versio. :)


Kooltaan tämä on aika iso (halkaisijaltaan 11 cm) ja kiinnitysmekanismina on hakaneula. Terälehdissä siis on heijastinkangasta, ja ihan hyvin näyttäisi heijastavan. :)


Tämä pääsee varmaankin villakangastakin etumukseen, mutta yhtä hyvin tällä voi kiinnittää huivin tai laittaa vaikka laukkuun koristukseksi. Kunhan ei kulje pimeänä! :)


Edit. Täytyy vielä lisätä epäselvyyksien välttämiseksi että pidän tällaisia enemmänkin heijastavina koruina, kuin varsinaisina heijastimina, koska heijastavuustestejä ei ole suoritettu, ja heijastavaa pintaa on suhteellisen vähän. Lenkille ja koulumatkoille laitan edelleen sen riippuvankin heijastimen hihaan, mutta tällaiset on kivoja lisiä. :) Aika monet aikuiset kulkevat ilman minkäänlaisia heijastimia, joten mielestäni tällainen heijastava korukin auttaa jo paljon, ja on tyhjää parempi.

Kommenttiboksissa kysyttiin, onko näiden heijastavien kankaiden heijastavuutta testattu testein, enkä itsekään ole löytänyt mistään tietoa aiheesta. Aihe kuitenkin kiinnostaisi todella paljon, joten jos joku tietää niin kertokaa kommenttiboksissa! :)

11 kommenttia:

 1. Kiva idea ja kaunis kukkanen!
  -Ritva-

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis! Nyt tekis mieli tehä vielä tämmönenkin.... :)

  VastaaPoista
 3. Ompas ihana! Hei satutko tietää, onks nää heijastinkankaat ollu koskaan jossain heijastintesteissä? Ku ain välillä on sellasia testejä, kuinka kaukaa joku heijastin näkyy. Ois kiva saada siitä jotain tietoa :)

  VastaaPoista
 4. Ritva: Kiitos! :)

  Anniina: Kiitos kovasti! :)

  Elmeri: Kiitti! Itseasiassa mua kiinnostaa kans kovasti sama asia, ja oon yrittäny netistä etsiä tietoa aiheesta, mutta oon löytänyt pelkästään testejä joissa on testattu valmiita kaupassa myytäviä heijastimia, eikä näitä kankaita tai itseliimautuvaa heijastinkangasta jota oon käyttänyt..

  Itse suhtaudunkin näihin niin että vaikka näyttääkin tehokkaalta niin laittaisin lisäksi vielä hihaan heilumaan jonkun varmuudella tehokkaan heijastimen. Mutta tällaiset on mielestäni kivoja lisiä, ja pienikin lisäheijastus on parempi kuin ei mitään. :) Aika harvalla aikuisella esimerkiksi juhlavammissa takeissa on heijastinta ollenkaan, joten tällainen rintapielessä olisi tyylikäs ja hieman turvallisempi valinta kuin heijastimettomuus. :)

  Tahtoisin uskoa että tämä käyttämänikin itseliimautuva kangas on jotenkin testattu, kun valmistaja on kuitenkin Coats, mutta mitään merkintää ei kyllä löydy. :/

  Enemmän kuin varsinaisena heijastimena, pidänkin tällaisia heijastavina tuotteina, jolla nimellä näitä pitäisikin kaupitella jos vaikka myymään ryhtyisi. Eli kun varmuutaa heijastavuuden tehokkuudesta ei ole (kuin silmäämääräinen), niin varminta olisi puhua heijastavasta tuotteesta heijastimen sijaan. :) Mietein tuota jo silloin pitsiheijastimien tekemisen aikaan, mutta käytin sitten kuitenkin postauksessa nimeä heijastin.

  Tulipas pitkä vastaus. :D Mutta tää on tärkeä asia!

  VastaaPoista
 5. Onpas upeen näkönen! :) Kiva idea..

  VastaaPoista
 6. Tää on tärkeä asia ja sun vastaus oli tosi hyvä!

  VastaaPoista
 7. Nätti heijastin, käy tosiaan korusta :)

  VastaaPoista