24. helmikuuta 2011

Sateenkaari

Alkava kevät ja aurinko piristää, vaikka kova flunssa pitääkin tänään sisätiloissa. Mutta paistaa se aurinko sisällekin kun avaa sälekaihtimia, eikä välitä kevätauringon paljastamista pölyisistä ikkunoista. ;)


Uuden pyöreän pajukorin on tarkoitus pitää tekeillä olevat käsityöt siististi yhdessä paikassa, mutta silti niin että ne on helposti otettavissa mukaan sohvannurkkaan. Saa nähdä toimiiko idea, vai pursuuko kori kohta lankanyttyröitä, puikkoja ja pusseja.. :D

Mavalan ihana kynsilakkasävykin piristää, ja kukat tietysti!


Innostuin taas virkkaamaan isoäidinneliöitä, ja tarkoitus ois tehdä jonkinlainen palapeitto.. Ei mitään parisängyn peitettä, mutta jokin pieni torkkupeitto. :) Tämä uusi 7 veljestä- raitalangan sävy sateenkaari huuteli mulle jo heti sen nähdessäni, että se haluaisi isoäidinneliöiksi. Oon haaveillut isoäidinneliöpeiton teosta jo monta vuotta, ja ajatushan on tyssännyt siihen että haluaisin siitä monivärisen, mutta oon todella laiska lankojen päättelijä.. ;) Niinpä iloisen värinen raitalanka ratkaisi kaikki mun ongelmat ja peitto saattaa joskus jopa valmistua!

Hassu sattuma on se, että ostin pari päivää sitten kauppareissulla Novitan, ja siinähän on ohjeissa palapeitto tästä samasta langasta. :D Itse vaan reunustin palaset mustalla kerroksella, kun ohjeessa se oli tehty vihreällä.

Nyt vois ottaa kupin lämmintä teetä ja hautautua takaisin sohvannurkkaan! Toivottavasti te lukijat olette säästyneet tältä kevätflunssalta!

17 kommenttia:

  1. En oo säästynyt flunssalta :'/ Ihanan näköinen peitto tulee!

    VastaaPoista
  2. Ihanan keväisen värisiä ruutuja, yhtäkkiä tekee mieli kaivella pääsiäisaiheiset ohjeet esiin... =)

    Mä sain jotain vuosia sitten lahjaksi herkkukorin, jossa oli tosi hieno se itse kori. Päätin kasata koriin keskeneräiset käsityöt. Vähän toista vuotta kesti, ennenkuin homma räjähti täysin käsiin =D

    VastaaPoista
  3. Elmeri: Paranemisia sitte sulleki! Ja kiitos, peitoksi tuossa on vielä matkaa... mutta joskus! :D

    Koo: Kiitoksia! :) Toivottavasti mä saan pidettyä tuon korin siistinä.. ;)

    VastaaPoista
  4. Oi mitä värejä! Musta sopii noihin mun mielestä paremmin. :)

    VastaaPoista
  5. Ihanan raikkaat nuo tilkut, tulee varmasti kivannäköinen peitto. Itsekin oon useamman kerran yrittänyt tehdä tilkkupeittoa isoäidinneliöistä mutta kyllästyn liian nopeasti ja homma on jäänyt joka kerta kesken

    VastaaPoista
  6. En tiiä mikä siinä lankakorissa vetää puoleensa loppujen lopuksi kaikkia taloudessa sikin sokin lojuvia keriä, ja hetken päästä sen funktionaalisuus "keskeneräisten näppäränä sijoituspaikkana" on aika lahjakkaasti hämärtynyt :D Kivoja neliöitä! :)

    VastaaPoista
  7. Ei vitsi, peitosta tulee ihana! Mahtava idea säästyä päättelemiseltä ja musta sopii paloihin tosi kivasti. :)

    Nyt tekis mieli tehdä tuollainen peitto, vaikka juuri tällä viikolla kaivoin heksiksen esille talvihorroksesta...

    VastaaPoista
  8. Tosi kivoilta näyttää tilkut, hyvä idea tuo raitalangan käyttäminen! Tsemppiä palojen tehtailuun :).

    VastaaPoista
  9. toihan on tosi hyvä idea isoäidinneliöille.
    nim. ite teen torkkupeittoa, mut monesta erri kerästä=ikuisuusprojekti... ;D

    VastaaPoista
  10. Ihanan värikäs! Tsemppiä projektin etenemiseen :)
    Jos kaipaat vinkkejä palojen helppoon yhdistelyyn, kannattaa kurkata tämä: http://attic24.typepad.com/weblog/joining-asyougo-sqaures.html
    Muitakin tapoja ja paljon muuta kivaa on tarjolla mallit ja ohjeet -osastolla.
    Samalla löydät "iloisen värikkään virkkaajan unelmablogin" ;)

    VastaaPoista
  11. Petra Ilona: Joo iteki tykkään että musta yhdistää hyvin tuon väri-ilottelun. :) Ja selkeyttää kokonaisuutta.

    Ulma: Kiitos! Luulen että tällä kertaa saan homman jopa loppuun, kun raitalangalla neliötkin valmistuu nopeammin ja helpommin. Kannattaa kokeilla jotain raitalankaa! :)

    annnn: Joo joku siinä vaan on, mullakinhan on tähän asti ollut olkkarissa sellainen kankainen lehtiteline käsitöille... Ja siihenhän on kertynyt kaikki mahdolliset jämälankanyttyrät! :D Nyt yritän oikeasti skarpata tän asian suhteen. ;)

    Anniina: Kiitoksia. :) Tekemään vaan! Mun tekis mieli kokeilla muitakin raitalankoja samaan tapaan kun tälläkin näyttää niin hauskalta.. :)

    Maikki: Kiitos, tsemppiä varmaan tarvitaan jossain vaiheessa kun alkaa kyllästyttää, vielä kyllä riittää intoa! :)

    sade: Siks mulla on tämä isoäidinneliöistä tehtävä peitto hautunutkin niin kauan mielessä, koska tiedän että jos yrittäisin tehdä useista väreistä niin jossain vaiheessa tulisi totaalikyllästyminen lankojen vaihtamiseen ja varsinkin päättelyyn... :D Kokeile säkin jotain raitalankaa!

    Sari: Kiitoksia. :) Ja kiitos linkkivinkistä, näytti tosi kivalta tuo sivu, ja varmasti löytyy monia hyviä vinkkejä kun perehtyy vielä tarkemmin!

    VastaaPoista
  12. Tulin just kaupasta ja mukaan lähti myös Novita. Minäkin iskin heti silmäni isoäidinneliöihin, pitää varmaan tehdä uusi reissu lankaostoksille :)
    Ihanan näkösiä neliöitä, ja kyllä musta toimii!

    VastaaPoista
  13. Paula: Kiitos! :) Ja isoäidinneliö-jutut on niin kivoja kun voi aina silloin tehdä ruudun tai muutaman, ja on kätevä käsityö mukaan otettavaksikin. :)

    VastaaPoista
  14. Heippa, bongasin sut mun lukijoista..hih. :D

    Ite olen haaveillut monivärisestä isoäidinneliötäkistä myös mutta sama syy ollut, että ei jaksa sitä lankojen päättelyä. :) Toihan on kiva idea!

    VastaaPoista
  15. Pieni Lintu: Kiva kun bongasit! :D Nyt vaan tutkimaan raitalankoja, uskon että melkein mikä avan raitalanka vois toimia isoäidinneliöissä hyvin. :) Ja mikä tärkeintä, lankojen päättely on helpompaa. ;)

    VastaaPoista
  16. Katottiin oikein kahden silmäparin voimin miten nerokkaasti toi langan väri vaihtuu melkein huomaamatta. Loistavaa lankaa laiskalle päättelijälle!

    Ps. Nyt löytyy mun blogista wanhojen mekko -kuvia (:

    VastaaPoista
  17. menni: :D Joo tuo on mahtava ratkaisu laiskalle! ;P Täytyypä piipahtaa katsomaan sun mekkoa!

    VastaaPoista