13. tammikuuta 2014

Huppupyyhe


Tein joululahjaksi vajaan vuoden ikäiselle kummitytölleni huppupyyhkeen. Tuumasin, että sen ikäiselle pehmeät paketit on vielä täysin sallittuja, eivätkä aiheuta pettymyksiä, joten nyt voi vielä täti ommella lahjoja. ;)
Valkoista froteeta, vanhan roosan väristä kanttinauhaa, hunajakenno-ommelta, ja yksityiskohdaksi nallenkorvat hupun yläosaan.


Ompeleet vähän juoksee, sillä kanttinauhan ompeleminen tasaisesti paksun froteen reunaan olikin yllättävän haastavaa. Ompelun lomassa tuli tietenkin mieleen ainakin kolme loistavaa työtapaa, joita käyttämällä lopputulos olisi ollut siistimpi, mutta sehän oli jo myöhäistä. :D Koska tapani mukaan olin ryhtynyt heti tuumasta toimeen. Kokeilin nimittäin purkamistakin, ja totesin ettei hunajakenno-ompeleen purkaminenkaan ollut kovin herkkua, joten annoin sit vaan mennä parhaani mukaan.

Tein pyyhkeestä aika reilun kokoisen, noin metrin kantiltaan, jotta pyyhe ei käy heti pieneksi pikkuisen kasvaessa. Huppu on vielä varmasti liian syvä pieneen päähän, mutta se ei varmaan haitanne. :)Näitä viime jouluksi tekemiäni joululahjoja on vielä esittelemättä useampi, täytyypä koittaa skarpata näidenkin kanssa... :)


4 kommenttia:

 1. Aivan ihana idea ja kaunis toteutus! Ei ne pienet mutkat mitään haittaa käyttötavaran kohdalla. Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Joo niin mäkin aattelin ettei haittaa kun on tällaisesta käyttöjutusta kyse. :) Vaikka yleensä haluaisinkin antaa lahjaksi vain priimaa, ja tässä omaa silmää häiritsi vähän nuo mutkat ompeleessa...

   Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 2. Tosi söpö, serkuillani nuo ovat vieläkin muodissa vaikka ikää löytyy vanhimmilta jo kymmenen vuotta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo kyllä mäkin muistan että meillä käytettiin noita aika isoiksi asti, ne oli tosi käteviä niin pitkään kun pyyhe vain oli tarpeeksi iso muuten. :)

   Poista