16. tammikuuta 2014

Kuvaleikittelyä


Tänään..
Oon leikkinyt kuvankäsittelyllä. Muistin pitkästä aikaa mahtavan Pic Monkey -photoeditorin, ja oon nyt testaillut sen toimintoja läpi eri kuvilla. :D Mukavaa ajankulua, ja niin helppoa.

Pic Monkey on siis netistä löytyvä photoeditor, jossa on tietty määrä ilmaisia efektejä, sekä lisäksi maksullisia... No, tässähän kävi niin et nyt tekis hirveesti mieli ostaa pari efektiä, koska niillä sai aikaan niin hauskan näköisiä kuvia. :D Ja sehän se tarkoitus tietysti markkinamiehillä on ollutkin, tarjota ilmainen ohjelma, johon saa kaikkea lisää ostamalla. Ja koska maksullisia efektejäkin pääsee testailemaan, tottakai niihin iskee himo. Noo... katsotaan, ainakaan vielä en silti mennyt mitään ostamaan. Saa nähdä kauanko saan pidettyä kukkaron nyörit supussa.

Oletteko te muut löytäneet jotain hauskoja ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia? Multa löytyy kyllä photarikin, mutta harvemmin jaksan sillä leikkiä. Normaalisti kuvankäsittelyni on siis tasan "kuvan rajaus-kontrastin säätö-valkotasapainon säätö", siinä kaikki. Mutta joskus on hauska vähän leikitellä ja säätää enemmänkin, lähinnä siis kuvan sävyjä, mihinkään ihon tasoitteluun tai ryppyjen poistoon en kuvankäsittelyllä lähtisi.

Ja tosiaan, jos ootte törmänneet johonkin vastaaviin ohjelmiin, niin saa vinkkailla. :)

---

Huh, huomenna on jo perjantai! Ihan hullua miten nää viikot vaan vierii... Tuntuu etten ehdi mukaan!

Kuvankäsittelyn lisäksi oon kutonut töiden jälkeen taas vimmalla sukkaa, kohta on siksakit valmiit! Palaillaan niihin varmasti viikonloppuna. :)

Ihanaa loppuviikkoa!

14 kommenttia:

 1. käytän usein juurikin picmonkeyta tuohon kuvan kokoon, leikkaamiseen ja kontrastiin. sit vielä blogin nimi kylkeen.. kivoja uusia ja yhtä helppja ohjelmia on aina kiva tietää. Meidän koneiden mukana on mennyt kaikki hyvät kuvankäsittelyohjelmat joten uusia kaipailen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen nuo kuvanrajaukset ja kontrastinsäädöt yleensä Picasalla tai Microsoft Office Picture Managerilla vaan. :D Ja joskus sillä photarilla. Mut tää PicMonkey on sit hauska sellaseen kuvilla leikkimiseen. :)

   Poista
 2. mulle vinkattiin semmonen ku ipiccy.com, se on ihan kätsy kanssa ja ilmainen myöskin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tutustua tuohonkin! Kiitti vinkistä :)

   Poista
 3. Fotorilla saa myös ainakin kivoja kollaaseja aikaan ja sitten on myös tarpeellinen curve-työkalu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on mulle ihan uusi, kiitos! Meneeköhän mulla koko viikonloppu kuvankäsittelyssä kun täytyy tutustua niin moneen uuteen ohjelmaan? ;)

   Poista
 4. Koulussa leikittiin eräällä kurssilla sumopaintilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumopaint, hauska nimi. :D Ja mulle ihan uusi ohjelma tämäkin, kiitti vinkistä!

   Poista
 5. Itsekin käytän PicMonceytä monesti, ja sitten kännykällä Vsco Camia (voi ladata Applen androideihin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kännykällä en itse muokkaile ikinä kuvia, enkä juurikaan kuvaakaan, vaikka mun Lumiasta ihan ok kamera löytyykin..

   Poista
 6. Mä säädän nykyisin photoscapella esim valkotasapainon. Helppo, ilmainen ja suomenkielinen ohjelma :) Tosin käytän myös picmonkeyta juurikikn tuommoiseen kikkailuun;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuohonhan täytyy tutustua, kiitti vinkistä! :)

   Poista
 7. Mie olen käyttänyt paljon Gimpiä. Se taitaa olla ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista monipuolisin, mikä näkyy myös siinä, että se ei ole yhtä helppokäyttöinen kuin moni muu ohjelma. Gimp Suomen sivuilta (http://www.gimp-suomi.org/) löytyy paljon hyviä ohjeita ja mm. kysymyspalsta.

  VastaaPoista