22. tammikuuta 2014

Peruskauraa


Mulla laahaa nyt vähän jäljessä nää postaukset käsitöiden osalta... On vähän rikollista kai julkaista tammikuun loppupuolella valokuvia, joissa taustalla on joulukuusi, mutta voin lohduttaa että ei täällä enää joulua eletä, vaan kuvat vaan on jo kuukauden vanhoja. :D

Ja kuvissa on niin perusperuskauraa, että mietin jo että viitsinkö edes julkaista, mutta antaapa mennä kun on kerran kuvatkin tullut otettua. Huomattiin muutama päivä ennen joulua, ettei miehellä oo yksiäkään ehjiä villasukkia, eikä mitkään niistä reikäisistä olleet salonkikelpoisia joulun pyhiksi, joten otin ja tein uudet.

Väriksi mies nyt muutenkin toivoi harmaata tai jotain muuta neutraalia (niinkuin aina, on muuten kumma että vaatteissa mies kyllä tykkää väreistä, mutta villasukkien pitää olla aina harmaat?), eikä mulla ollut aikaakaan mihinkään kikkailuihin, joten tikuttelin ihan tavalliset sukat. Sellaiset kuin mies halusikin.


Kaapista löytynyttä vaaleanruskeaa seiskaveikkaa ja nelosen puikot. Varresta tein ihan lyhyen, noin kymmenen sentin mittaisen, koska sukat tuli ihan sisäkäyttöön.

Nopeastihan tällaiset lyhytvartiset tavalliset sukat tekee, mutta ei niiden neulominen mitään riemujuhlaa ole. Hyvä kuitenkin, että tulee käytettyä kätköistä pois näitä tylsempiäkin lankoja. Tekemisessä ei kyllä ole niin suurta mielenkiintoa, jos täytyy tikutella vaan suoraa ja yksiväristä. Paljon mielekkäämpää on tehdä kuvioita tai erilaisia neulepintoja, mutta näihin en saanut tehdä edes raitoja. :D





Ajattelin ennakoida seuraavan sukkatarpeen sitten jo hyvissä ajoin, ja tikutella jotkut vähän kivemman näköiset sukat miehelle seuraavaksi. :) Etten sitten taas joudu kutomaan tylsää yksiväristä kiireessä.

Ja niihin seuraaviin en edes kysy väritoivetta, vaan teen ihan oman mieleni mukaan... :D



4 kommenttia:

 1. Perus perus on kyllä kieltämättä tylsää! Ja eihän tuosta joulusta ole vielä montakaan viikkoa, mulla on vielä esittelemättä ja kuvaamatta neule joka valmistui jo marraskuun puolivälissä... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no mut joulukuusi taustalla on ehkä jo vähän nähty näin tammikuun lopussa? ;) Mut uusiakaan kuvia ei kummennut ottaa kun sukkia on jo kuukausi ahkerasti käytetty, ja käytön jäljet näkyy jo... :D

   Onneks nuo perusperus-jutut sentään tekee nopeasti välitöinä, ja sit pääsee taas tekemään mielenkiintoisempia juttuja.. :)

   Poista
 2. Itse teen aika normaaleja sukkia aina, korkeintaan palmikkoa tai raitaa. Kuinka kauan sulla kesti tehdä nuo? Tuntuu siltä että oot aika nopea...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei niistä mäkin oon aloittanut! Palmikot ja muut koristeelliset neuleet oon opetellut vasta ihan viime vuosina. :) Ja edelleen tulee silti aina välissä tehtyä paljon myös noita perussukkia.

   Kyllähän sitä tekemisen myötä suht nopeaksi harjaantuu, mutta en osaa sanoa kauanko mulla meni, kun en katso kellosta. :D Parista illasta muutamaan iltaan tv:tä katsellessa tuollaiset perussukat valmistuu.. :)

   Poista