13. joulukuuta 2015

Parit Hilmat

Tein tilauksesta parit Hilmat; toiset naisen koossa ja toiset miehen numeron 42 jalkaan sopiviksi. Molempiin sukkiin kuviota täytyi vähän muokata ja ohjetta soveltaa jalankokoon sopivaksi, mutta toivottavasti koot meni nappiin. Pohjavärinä kummissakin sukissa on musta Novitan 7 veljestä, ja raitavärinä naisten sukassa 7 veljestä Raita sävyssä meri, ja miestensukissa 7 veikka sähäkän vihreänä. Tuon vihreän langan kanssa meinasi tulla ongelmia, kun sitä ei löytynytkään kauppojen hyllyiltä, mutta onneksi Novitan verkkokauppa pelasti ja sain sieltä langan tilattua. :)

Näitä Hilmoja on tullutkin nyt neulottua aika monet, mutta ei mua kyllä vieläkään tää malli kyllästytä. :) Varsinkaan kun uusilla väriyhdistelmillä sukista tulee aina eri näköiset!


4 kommenttia:

 1. Oi miten ihania Hilmoja! Minulla on neuloosi käynnissä ja nytkin useampi työ puikoilla! :D Pitäisköhän kokeilla vielä tätäkin mallia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Selina! :) Mulla kans on kova neuloosi menossa, koko ajan tekisi mieli aloittaa jotain uutta... :D Kokeile ihmeessä!

   Poista
 2. Hei Annika! Haluaisin harjoitella kirjoneuletta näillä Hilmoilla ja tarkoitus olisi tehdä koon 42 sukat. Minkä verran lisäsit ohjeeseen leveyttä ja pituutta saadaksesi sen kokoiset sukat?

  Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Merja!

   Leveyteen lisäsin 4 silmukkaa, joten tein 56 silmukalla. Tällaisella silmukkamäärällä sukasta tulee kuvan mukainen kapea, jos haluat vähän väljemmän niin lisää 8 silmukkaa eli tee 60 silmukalla. Kuvion mallikerta on neljän silmukan levyinen, joten siksi silmukkamääriä täytyy lisätä aina neljällä jaollisesti.

   En valitettavasti ottanut silmukkamääriä ylös siitä, paljonko lisäsin pituutta. :/ Varren pituus on sama kuin ohjeessa, mutta jalkaterään lisäsin muutaman kerroksen kärkeen (toki täytyy ottaa huomioon myös se että isommalla silmukkamäärällä kärkikavennukset vievät muutenkin useamman kerroksen). Olen pahoillani etten osaa antaa tarkkoja silmukkamääriä, paha tapa ettei tule kirjattua mitään muistiin...

   Toivottavasti saat sukat kuitenkin tehtyä!

   Poista