13. maaliskuuta 2016

Reunapehmuste ja tilkkupeitto pinnasänkyyn


Viime viikolla kasattiin vihdoin tammikuusta asti laatikossa kokoamista odottanut vauvan pinnasänky, ja tehtiin sille tilaa makkarista oman sänkymme vierestä. Sänky on Ikeasta, mutta mies muokkasi sitä poraamalla toiselle laidalle uudet kiinnityskohdat niin että saatiin toinen laita matalammalle. Nyt toinen laita on korkealla ja meidän sänkyä vasten oleva laita on matalampi, jotta yöllinen vauvan nostelu käy kätevämmin. Nämä postauksen kuvat on otettu siinä vaiheessa kun sänky on kasattu olohuoneessa, mutta nyt sänky on jo omalla paikallaan. :)


Halusin pinniksen reunapehmusteeseen vähän väriä, mutta kaikki kuviolliset ja värilliset pehmusteet maksoivat mansikoita, joten ostettiin Ikean halvin valkoinen pehmuste ja päällystin sen. Kankaaksi valikoitui Annon vinoraidallinen valko-harmaa puuvillakangas, koska se on raikas ja kaunis, mutta tarpeeksi yksinkertainen jotta sopii kaikkien petivaatteiden ja makuuhuoneen tekstiilien kanssa yhteen. Tämä kangas oli vieläpä tosi edullista, kun satuin löytämään tätä Kodin ykkösen alennuspöydästä kolmen euron metrihintaan. :)

Päällystäminen vei kyllä sen verran aikaa, että samassa ajassa olisi tehnyt pehmusteen ihan kokonaankin itse, mutta tulipahan ainakin mukavan jämäkkä kun jätin alkuperäisen puuvillakankaankin väliin. Pystytikkauksia tein puolet harvempaan kuin Ikean pehmusteessa oli, koska mun silmään harvemmat tikkaukset näytti kivemmalta.


Tällä hetkellä päiväpeitteen virkaa pinnasängyssä toimittaa ompelemani tilkkupeitto, joka harmillisesti kyllä jää parikymmentä senttiä pituudessa vajaaksi. Tämän peiton oon nimittäin ommellut jo ennen kuin aloin kasvattamaan mahaa. Tästä vuosi sitten ystävälle lahjaksi tekemästäni peitosta jäi silloin tilkkuja yli, ja tykkäsin tuosta peitosta niin kovasti, että surruutin myöhemmin keväällä siis toisenkin peiton. Kaikkia kankaita ei ollut riittävästi, joten tässä on lisänä paria muutakin yhteensopivaa kuosia. Tämän toisen peiton jätin lopulta itselle säästöön, että ehkä meilläkin joskus tarvitaan pieniä peittoja. :) Nyt tarvitaan, ja tää on niin pirteä että oon iloinen kun jätin tämän meille. Kooltaan peitto on siis 70 cm x 100 cm.

Annon vinoraidallista kangasta jäi reunapehmusteesta (+ toisesta projektista jonka esittelen myös lähipäivinä) yli ihan pieni pala, juuri sen kokoinen että siitä sai tehtyä yhden tyynyliinan vauvan tyynylle. Vauvan pään alle en tokikaan tyynyä aio laittaa, mutta se on kivannäköinen petauksessa, joten hyötykäytin ylijääneen palasen. :) Oon myös saanut vinkkiä että tyynyliinoillekin on virkansa vaikkei tyynyä käyttäisikään - ne on kuulemma käteviä vauvan sängyssä pään alla puklujen varalta, ettei mene koko lakana vaihtoon vahingon sattuessa, joten eiköhän tälle tyynyliinallekin löydy käyttöä. :)

12 kommenttia:

  1. Tosi kauniit tekstiilit olet ommellut pinnasänkyyn! Hyvä idea päällystää tuo Ikean peruspehmuste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo jostain blogeista oon noita päällystettyjä reunapehmusteita bongannut aiemmin ja se jäi mieleen, että niinkin voi tehdä. :)

      Poista
  2. Tulipa aivan ihana kokonaisuus! Tsemppiä odotuksen viimeisiin viikkoihin! :)

    VastaaPoista
  3. Eiii en kestä miten söpöt vuodevaatteet pehmusteineen :DDD Annon kankaissa on kyllä hintalaatusuhde kohdallaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Emma! :D Joo tykkään Annon kankaista kyllä tosi paljon, laadukkaita ja edullisia, ja plussana superihanat printit ja värit :)

      Poista
  4. Todella raikas tilkkupeitto ja reunapehmuste <3 Kivasti sopii yhteen.

    VastaaPoista
  5. Yksinkertainen ja kaunis! Kivoja kuoseja ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Joo rakastan noita kuoseja, sekä Annon että Paapiin kuosit on niin ihania. <3

      Poista
  6. Kyllä noin nätissä sängyssä kelpaa koisia! Aivan ihana tuo tilkkupeitto. :)

    VastaaPoista