23. toukokuuta 2016

Kastejuhlien tarjoilut
Kastekakun ristiäisiin halusin tehdä itse. Mulla oli visiona tehdä sokerimassakuorrutettu suhteellisen simppelin näköinen kakku johon tulee päälle jonkinlainen nimilaatta. Sokerimassa on mulle vielä suht vierasta, oon tainnut kolmisen kertaa kuorruttaa kakun sokerimassalla, ja koristeita en ollut siitä aiemmin tehnyt ollenkaan. Siispä ensimmäisenä hankin vähän välineitä sekä pastaväriä massan värjäämiseen. Kuvista oon kakun päältä kuvankäsittelyllä poistanut pojan toisen ja kolmannen nimen, sillä koko nimeä emme halua blogissa paljastaa - siksi tuo Julius näyttää olevan hassussa kohtaa sydäntä. :)

Kukat kakkuun tein muutamia päiviä ennen juhlia, ja ne on tehty muotilla - kukkien keskustoina on sokerikoristeita limenvihreinä, vaaleansinisinä ja vaaleanpunaisina. Nimilaattaa varten värjäsin osan sokerimassasta vihreällä pastavärillä haluamani sävyiseksi, ja muuten se onkin tehty ihan vapaalla kädellä ilman mitään muotteja. Täytin ja kuorrutin kakun jo juhlia edeltävänä iltana, ja silloin kiinnitin myös koristeet kakkuun - lukuun ottamatta nimilaattaa jonka laitoin paikalleen vasta kastamisen jälkeen ennen kahvitusta, jotta nimi pysyi taatusti salassa h-hetkeen asti. Sokerimassakuorrutteenkin sain ensimmäistä kertaa kakun päälle täysin rypyttömästi, ja siitä täydet kiitokset kuuluvat Kinuskikissan hyville ohjeille. Itse katsoin ohjeet Kinuskikissan kirjasta, mutta näköjään sama kuvallinen ohjeistus löytyy myös Kinuskikissan sivuilta täältä.

Kakun täytteinä oli lakkahilloa, vaniljalla maustettua kermavaahtoa sekä lakkoja, sillä lakkatäyte oli miehen ainoa toivomus kakkua koskien. Sokerimassan alle laitoin Kinuskikissan ohjeella tehdyn sokerikreemin, eikä kakku hikoillut yhtään vaikka se odotti jääkaapissa jo juhlia edeltävästä illasta. :)
Juustokakuksi tein tällä kertaa Mustaherukkajuustokakun omalla reseptilläni. Idea kakkuun lähti siitä kun bongasin kaupoista Valion uutta mustaherukkatuorejuustoa, ja ennen ristiäisiä tein yhden minikokoisen harjoituskakun visioni pohjalta. Voisinkin kirjoitella tämän reseptin tänne blogiinkin, sillä kakusta tuli ainakin omaan makuuni tosi hyvää ja raikasta. :)Kaikkinensa tarjolla oli:

- Täytekakku lakkatäytteellä
- Mustaherukkajuustokakku
- Kierrepullat
- Suklaamarengit
- Kuorrutetut sydänpikkuleivät
-Marianne- karkit
- Fazermint- konvehdit
- Ruisnapit savulohitäytteellä, sekä
vaaleat pienet leivät savulohitäytteellä
- Suolainen piirakka jossa mm. kinkkua, paprikaa ja oliiveja
- Kinkkutäytteiset sarvet
- Lihapasteijat

Kahvin ja teen lisäksi tarjottiin kylminä juomina mehua, kotikaljaa sekä vettä - pienessä tilassa isolla porukalla kun tiedettiin tulevan niin kuuma että tarvitaan myös janojuomaa. Mies hoiti kotikaljan tekemisen muutamaa päivää ennen juhlia, ja se onnistuikin tosi hyvin.

Sydänpiparit ja karkit ostin valmiina, ja lihapasteijat oli paistovalmiita pasteijoita pakastealtaasta, mutta kaikki muu tehtiin äidin kanssa itse. Haluttiin monenlaista suolaistakin syötävää tarjolle, sillä lähes kaikki vieraat tulivat pidemmän ajomatkan päästä. Varmasti paljon vähemmilläkin tarjottavilla olisi pärjännyt, mutta eipähän loppunut mikään kesken. ;) Äiti kun loihtii yleensä yllätysvieraillekin tarjolle sen seitsemän sorttia, joten oon oppinut siihen että juhlissa tarjotaan monenlaiset suolaiset ja makeat. :D Ja paljon kanssahan pärjää. :)
Ilman äidin apua en kyllä olis näin runsaita tarjoilupöytiä saanut kattaa, tai ainakin mun olis pitänyt alkaa leipoa kaikkea pakastimeen jo hyvissä ajoin ennen juhlia. :) Ollaankin totuttu siihen, että yhdessä tehdään ja autetaan aina puolin ja toisin. Ja onhan se paljon kivempikin tehdä ja laittaa juhlia yhdessä. Oon kyllä tosi kiitollinen saamastani avusta, kun ei tarvinnut yksin tehdä. :)

4 kommenttia:

 1. Itsekin tykkään mustaherukasta kakussa! JOskus viime vuonna tein ja se maistui tosi hyvälle. Aika yllättäjä! Kauniit ja herkulliset tarjoilut teillä on ollut. Mun pitäs alkaa kans pikkuhiljaa miettiin, että mitä meidän 1v synttäreillä tarjoillaan, kääks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Joo mustaherukka oli yllättävän raikas ja hyvä kakussa.

   Mulla juhlatarjoilut menee yleensä niin et pari vanhaa hyväksi havaittua reseptiä, ja sit pari uutta kokeilua. :)

   Poista