8. heinäkuuta 2016

Italialaisia makuelämyksiä Oulussa


Olin viime viikon perjantaina muutamien muiden Oululaisten bloggaajien kanssa Arinan kutsumina tutustumassa Kauppakeskus Valkean uusiin ravintoloihin. Teemana olivat Italialaiset maut, joita maistelimme niin uudistetussa Rossossa kuin kahvila Bacaro Doppiossakin, ja lopuksi piipahdimme vielä katsastamaan uudistetun Vanhan Paloaseman kesäterassin. Mulla oli vauva mukana, ja oikein hyvin sujui niinkin. Varmistin toki etukäteen että on ok ottaa pikkuinen messiin, ja vauva toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi mukaan. :) Tulipahan testattua samalla myös ravintoloiden sopivuus vaunujen kanssa liikkuvalle; hyvin pääsi joka paikkaan. :)

Kokoonnuimme aluksi Rossoon, jossa kilisteltiin ja kuultiin päivän kulusta ja Rosson uudistuksista. Alkujuomiksi oli tarjolla Italiaisia drinkkejä, ja itse maistelin alkoholitonta skumppaa. Alkudrinkkien kanssa saimme herkuteltavaksemme niin antipastoja kuin uusia roomalaisia pizzojakin. Minä en normaalisti ole mitenkään suuri pizzojen ystävä, mutta nämä rapeapohjaiset roomalaiset artesaanipizzat nousivat heti kyllä suosikeiksini. Pakko päästä syömään näitä uudelleenkin, oli niin hyvää, ja niin erilaista kuin peruspizza!

Rosson sisustuskin oli uudistettu, ja tykkäsin ravintolan uudesta ilmeestä tosi paljon. Kauniita yksityiskohtia ja tosi tyylikästä tunnelmaa!

Oulun Rosson uusi ylpeys ja ravintolan sydän on koivuhaloilla lämpiävä pizzauuni, ja musta on tosi kiva ettei se ole katseilta piilossa keittiössä, vaan pizzojen valmistusta on helppo asiakkaidenkin seurata salin puolelta. Mä en rehellisesti osannut valita suosikkiani neljän maistetun pizzan joukosta, vaan voisin tilata uudelleen niistä mitä vain. Kannattaa siis ehdottomasti käydä testaamassa noita uusia roomalaisia pizzoja. :) Me saimme mukaamme myös lahjakortit, joten täytyykin kesän aikana viedä mieskin noita maistamaan!Mua ihastutti kovasti myös Rosson uudistunut ilme, ja paikan uusi sisustus. Kauniita yksityiskohtia ja tyylikästä tunnelmaa!

Rossosta siirryttiin mahat täynnä Valkean katutasoon Bacaro Doppio - nimiseen kahvilaan. Oonkin tätä kahvilaa katsellut monta kertaa ohi kulkiessani, että tuolla olis kiva käydä, mutta en ollut siis aiemmin astunut kahvilaan sisään. Bacaro Doppiossa pääsimme nauttimaan erikoiskahveja sekä herkullista gelato- jäätelöä. Bacaro Doppion jäätelöt valmistetaan alakerrassa Sokos Herkussa, jonka herkkumestari kävi meille valmistusprosessista kertomassa. Valitettavasti gelatot eivät ole laktoosittomia, joten multa jäi maistamatta kaikki maitopohjaiset jäätelöt, mutta pääsin maistamaan useampaa sorbettia. Erityisesti mansikka-basilika oli ihan superherkkua!


Bacaro Doppiossakin mun huomioni kiinnittyi kauniiseen sisustukseen. En ole Italiassa päässyt vielä käymään, mutta voisin kuvitella että Italialaiset tunnelmalliset kahvilat näyttävät juuri tältä. Vitriini oli pullollaan myös ihanan näköisiä leipiä, niitä aion maistaa ensi kerralla. :)

Bacaro Doppiosta matka jatkui vielä Vanhan Paloaseman uudistetulle Patiolle, jonka avajaisia vietettiin myöhemmin illalla. Tutustuimme terassiin, ja päästiin nauttimaan siellä vielä kylmät juomat. Uutena juttuna terassilta saa nykyään myös ruokaa, sillä siellä on puuhiiligrilli. :)

Julius 3 kk oli reippaasti mukana koko ravintolakierroksen, välillä nukkuen vaunuissa ja välissä ihmetellen menoa mun sylistäni. Julius tykkäsi hymyillä tytöille, ja sylejäkin oli tarjolla. Ihanan muistonkin Julius sai - kun Rossosta pojalle annettiin kotiinviemisiksi iso Onni Orava - pehmolelu! :D

Oli kyllä mukava päivä ja niin monenlaista herkullista syötävää. Koen Arinan ravintolat ja kahvilat muutenkin lapsimyönteisiksi paikoiksi, joihin on helppo mennä vauvankin kanssa. Se on tärkeää ainakin mulle, että pystyn vauvan kanssa menemään ja viettämään aikaa muuallakin kuin kotona - tekee äitiyslomalaiselle tosi hyvää. :) Kiitoksia Arina!

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva nähdä teitä! :)
  Wau! Oot tehnyt todella hienon ja kattavan postauksen tästä päivästä. :) mieki tykkään tosi paljon Rosson ja Bacaro Doppion sisustuksesta- puhumattakaan kaikista niistä herkuista! :) Oli kyllä ihana ele, kun Juliuskin sai pienen muiston tuosta päivästä. :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvin oot saanut ikuistettua kuviin noiden paikkojen sisustusta. Ja muutenkin kivoja kuvia, tykkäsin postauksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna! :) Nuo sisustukset oli kyllä niin kauniit.

   Poista