5. elokuuta 2016

Köyhät ritarit


Tekeekö kukaan enää nykyisin Köyhiä ritareita? Meillä nää oli lapsuuden vakioherkku, mutta aikuisiällä ei ole tullut tehtyä - ennenkuin nyt. Ja voi vitsit että oli hyviä pitkästä aikaa! :) Täytyy tehdä uudemmankin kerran. Jos teidänkin alkaa tehdä mieli kokeilla tätä nostalgista herkkua, niin alla resepti miten me tehtiin. :)
Köyhät ritarit

Tarvitset:
1 muna
2 dl maitoa
1/2 rkl vehnäjauhoja
ranskanleipäviipaleita

lisäksi paistamiseen margariinia
ja tarjolle hilloa ja kermavaahtoa sekä ripaus sokeria

Sekoita muna, maito ja jauhot tasaiseksi seokseksi. Kasta leipäviipaleet munamaitoon, ja paista rasvassa miedolla lämmöllä molemminpuolin kullanruskeiksi. Tarjoa sokerin, hillon ja kermavaahdon kanssa.


Mitäs muita lapsuuden herkkuja teillä on ollut? Meillä vakkarina näiden lisäksi oli ainakin ihan perinteiset lätyt. :)

10 kommenttia:

 1. Köyhät ritarit oli kyllä niin ihanaa lapsena! Tai iskä aina sano, että köyhät ritarit tulee pannulta, ja rikkaat ritarit on sitten kun päällä on hilloa ja kermavaahtoa :D
  Meillä oli niiden lisäksi lettuja, pieniä lettuja jokaiselle oma pino. Lainalapsille tulee useimmiten tehtyä "vaan" vohveleita, nekin on ihania.

  Pakko tehdä jossain välissä ritareita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin ne oli! Meillä on kaikki ollut aina köyhiä ritareita, vaikka nimenomaan hillon ja kermavaahdon kanssa ne syötiin. :D Vohveleita ja lättyjä meidänkin tulee useammin tehtyä, mutta nekin on kyllä suurta herkkua. :P

   Poista
 2. Mä teen, mutta teen ne pullapitkosta. Ostan joskus kaupasta -30 prossan alennuksesta pitkoja ja paan pakasteeseen. Teen niistä keyhistä rikkaitaritareita, kermavaahto+mansikat :) lisukkeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon joskus syönyt pullapitkosta tehtyjä. :) Hyvä idea ostaa tarjouksesta pitkoja ja pakastaa, sieltähän niitä saa aina sitten otettua kun haluaa tehdä köyhiä ritareita. Meillä nämä on aina olleet köyhiä ritareita vaikka onkin syöty kermavaahdon kera. :) En ainakaan muista kuulleeni rikkaista ritareista, nää on varmaan alueellisia eroja. :)

   Poista
 3. Tulee kyllä tehtyä edelleen joskus, lähinnä jos on päässy pullat kuivahtamaan ja oisivat muuten menossa roskiin. Herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä fiksua, että käyttää kuivahtaneet pullat näin! :) Ja herkkuakin vielä!

   Poista
 4. Oi köyhät ritarit on niin parhautta, kyllä niitä tulee edelleenkin tehtyä joskus ,mutta enemmän teen lettuja. Kun olin lapsi pappa teki pitsireunalettuja ja mummi teki marjavispipuuroa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lappapuuro oli meilläkin tuttua herkkua, itse ei tule tehtyä sitäkään kyllä nykyisin mutta sekä omassa lapsuudenkodissa että anoppilassa sitä tehdään edelleen. :) Ja köyhiä ritareita tulee jatkossa varmasti tehtyä itsekin kun taas muisti miten herkkua ne onkaan, oli vaan päässyt vuosiksi unohtumaan kun ei tullut tehtyä eikä muuallakaan syötyä! :)

   Poista
 5. Hei!
  Olen kirjoittamassa opinnäytetyötä liittyen blogeihin ja niiden käytettävyyteen. Tavoitteena on parantaa erästä ilmaista blogipalvelua ja siihen tarkoitukseen tarvitsisin blogia kirjoittavien henkilöiden apua. Toivoisin, että mahdollisimman moni blogin kirjoittaja kävisi täyttämässä alla olevan linkin kyselyn.
  Kysely on helppo ja nopea täyttää ja siihen vastanneiden kesken arvotaan kaksi Finnkinon leffalippua!
  https://goo.gl/forms/Kt7KtvQtGY60anes1

  Kiitos avusta!
  – Tiia Valtonen

  VastaaPoista