11. lokakuuta 2016

Kosmetiikkatärpit odottavalle sekä pienen vauvan äidille


Hyvinvoiva äiti = hyvinvoiva perhe. Liikunta, hyvä ruoka ja henkinen hyvinvointi ovat tietysti ne ykkösjutut jos mietitään äidin hyvinvointia, mutta ei pidä unohtaa myöskään ulkoista hyvää oloa. Huonosti nukutun yönkin jäljiltä ainakin mulla oma olo freesaantuu jos käytän muutaman minuutin myös peilin edessä; kun tukka on harjattu ja ehkä myös tummille silmänalusille sipaistu vähän peitevoidetta niin olokin on kohentunut kummasti. En todellakaan ole niitä naisia jotka meikkaa joka aamu, enkä myöskään niitä naisia jotka näyttää freeseiltä heti sängystä noustuaan - mutta kyllä vaan kosteusvoide ja sipaisu peitevoidettakin tekevät jo ihmeitä. Ja paras vaikutus on tosiaan se, että oma olo freesaantuu samaan aikaan peilikuvan kanssa. :) Kotona vauvan kanssa ollessa mun on helpointa olla ilman meikkiä tai mahdollisimman vähillä meikeillä, ei ainakaan tarvitse miettiä sotkeeko vauvan bodyn halaillessaan tai onko vauvan turvallista antaa pussailla poskea - mutta kotoa lähtiessä mulla on mukavampi olo jos oon siistinyt kulmat, peittänyt silmänaluset ja sipaissut vähän poskipunaa.
Raskausaikana kannattaa ottaa ainakin aikaa kasvavan mahan rasvailuun. Siitähän on ristiriitaista tietoa vaikuttaako mahan rasvailu ennaltaehkäisevästi raskausarpien syntyyn vai ei, mutta ei siitä ainakaan haittaa ole, ja onhan tuota vauvakumpua ihana silitelläkin rasvaillessaan. Itse rasvailin mahaa koko raskausajan, enkä saanut vatsaan yhtään raskausarpea. Kylkeen tuli pari raskausarpea ihan viimemetreillä, mutta vatsaan ei. Toki mun mahani ei valtavaksi kasvanutkaan, siinä tapauksessa varmaan minkäänlainen rasvailu ei auta jos vatsanahka venyy ja paukkuu vauhdilla. :) Alkuraskaudesta hankin tuon kaikkien kehuman Bio-Oilin mahan rasvailuun, mutta loppupeleissä käytin sitä suhteellisen vähän - siitä nimittäin jäi mielestäni aika pitkäksi aikaa aika öljyinen tunne ennenkuin se imeytyi. Sen sijaan lahjaksi saamani Bepancare nousi ihan mun suosikiksi; imeytyi hyvin mutta tuntui silti paksulta ja hoitavalta, ja tuoksukin oli mieto mutta miellyttävä.


Raskausaikana en värjännyt hiuksiani, vain yhden kerran laitatin vaaleita raitoja jotka kyllä freesasivat kivasti ilmettä turvallisesti - raitoja laittaessa kun väri ei osu päänahkaan ollenkaan. Tarkimmathan jättävät koko raskausajaksi kaiken kosmetiikan tai vaihtavat luonnonkosmetiikkaan, mutta itse ajattelen että kohtuus riittää; en muutenkaan meikkaa vahvasti joten ihan normaalisti meikkasin raskausaikanakin, ja kynsiäkin lakkasin koska mun ohuet kynteni eivät kestä ilman lakkausta ollenkaan. Toki asioihin kannattaa perehtyä ja olla niistä tietoinen, ja sitten tehdä omat ratkaisunsa esimerkiksi hiustenvärjäyksen tai kosmetiikan suhteen.

Raskausaikana kannattaa muutenkin hemmotella itseään; itse tein jalkakylpyjä, hiushoitoja ja kasvonaamioita kun sellaiseen oli helppo vielä ottaa aikaa - voin sanoa et viimeiseen puoleen vuoteen en sit ookaan tehnyt kasvonaamioita tai jalkakylpyjä. :D

Hajusteiden ja tuoksujen käyttöön alkoi raskausaikana kiinnittää huomiota vähän pakostikin; en tiedä oliko se se alkuraskauden järkyttävä pahoinvointi vai joku muu mikä herkisti hajuaistin, ja mua teki ihan pahaa olla vaikkapa samassa huoneessa vahvasti hajuvedeltä tuoksuvan kanssa. Hassua kyllä, tuoksuherkkyys jäi mulle raskauden jälkeenkin, edelleenkin omatkin vahvat tuoksut pölyyntyy kaapissa ja vaikkapa linja-autossa joudun kyllä hautaamaan kasvoni vaivihkaa huiviin jos lähellä on joku tuoksupilven läpi lähtiessä kävellyt. Vauvan takia käytän maltillisesti tuoksuja; ja jos johonkin lähtiessä haluan laittaa hajuvettä niin valitsen miedon tuoksun, ja suihkaisen sitä alaselkään. Miksi alaselkään? No siksi että sieltä se ei leijaile vauvan nenään sylitellessä ja imettäessä, eikä se muutenkaan joudu vauvan iholle tai suuhun. En myöskään käytä vahvasti hajustettuja rasvojakaan nyt pienen vauvankaan kanssa ihan samoista syistä; haluan tuoksutella ihanaa vauvantuoksua, ja haluan että vauvakin haistaa minut eikä vain kemikaaleja.

Parhaat kauneudenhoitovinkit myös iholle ovat toki riittävä uni sekä vedenjuonti ja liikunta. Tuoreella äidillä yleensä ehkä täyttyvät näistä muut kohdat, mutta uni harvemmin on riittävää jos perheessä on vauva. Vedenjuonnista tulee huolehdittua jo imetyksenkin vuoksi, ja liikunnasta huolehtii ehkä päivittäinen vaunulenkkeily. Mutta uni, sitä tuskin saa riittävästi pitkään aikaan. Sanoisinkin, että tuoreen äidin ykkös-kosmetiikkatuote on kyllä hyvä peitevoide. ;) Silmänaluset tulevat sitä kyllä todennäköisesti kaipaamaan. Hankin kesällä itselleni uuden peitevoiteen, ja nyt on löytynyt kyllä niin ykköstuote että tästä en luovu vaikka hinta onkin vähän markettikamaa kalliimpi. Ostin siis myyjän avustuksella Giorgio Armani Cosmetics Skin Retouch- peitevärin, joka on peittävää mutta kevyttä - pieni sipaisu riittää. Varsin riittoisa tuo pieni purkki siis myös vaikuttaisi olevan.

Mun mieskin kommentoi joku aika sitten töistä tullessaan että "oho, nyt on niin tummat silmänaluset että oot joko tosi väsyny tai turpiin saanut!" :D Kiitos vaan, vauva vaan on vähän valvottanut. Tuolle spontaanille kommentille on kyllä naurettu moneen kertaan, mutta tottahan se on että silmänaluset on kyllä ihan eri näköiset kuin puoli vuotta tai vuosi sitten. Mulla on vielä sellainen iho, että mulla näkyy tosi herkästi niin punoitukset kuin tummat silmänalusetkin, joten tuo peitevoide on kyllä sellainen jota mieluusti sipaisen silmien alle ennen kauppareissuakin.
Muita tuoreen äidin kauneudenhoitoon liittyviä tuotteita ovat hyvä kosteusvoide, sekä silmänympärysvoide ja erilaiset tehohoidot sekä seerumit. Täytyy myöntää että silmänympärysvoiteen kanssa täytyisi kyllä taas skarpata ja oikeasti muistaa sipaista sitä aina iltaisin, kiittäisin itseäni siitä taatusti myöhemmin. Koska omaan kauneudenhoitoon ei pienen vauvan äitinä jää hirveästi aikaa, oon tykännyt noista seerumeista ja tehohoidoista; ne elvyttävät pikaisesti vähän huonolle hoidolle jääneitä kasvoja, ja saavat itselle luksus- fiiliksen, kun itsensähemmottelulle on vain vähän aikaa. :)

Koko pitkän postauksen pointti oli ehkä se, että muistakaa ottaa itsellenne ja omaan hemmotteluunkin edes pieniä hetkiä myös vauvankin kanssa. :) Ja raskausaikana; hemmotelkaa itseänne vähän varastoon! :D Ei vaadi paljon ajallista panostusta sipaista pisara heleyttävää tehohoitoa kasvoille yöksi, mutta se tekee ihmeitä omalle ololle.

2 kommenttia:

  1. Onko nuo mitä Lumenen tehohoitoja? Nimimerkki Tummat silmänaluset ja kuiva iho

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Lumenet on ihania, toinen (tuo kokonaan oranssi pipettipullo) on Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence - heleyttävä hualyronitiiviste joka tuntuu ihanalta jo levittäessä, ja jättää ihon ihanan pehmeäksi ja kauniiksi. Ja toinen on Lumene Bright Now Vitamin C Dry Skin Cocktail, joka on ravitseva tehohoito joka kosteuttaa tehokkaasti. Tuo ravitseva tehohoito on ihan ässä talviaikaan kuivalle iholle, mulla on pintakuiva sekaiho ja tuo on aivan ihana tuote talviaikaan! :)

      Poista