15. marraskuuta 2016

(Unohtuneet) Vastaukset osa 3


Voi ei, oon ihan unohtanut julkaista tämän viimeisen osan kysymyspostauksista! Tämä pää on nykyään ihan hattaraa, antakaa anteeksi. :) Tässä nyt kuitenkin tulis viimeinen osa vastauksia sekalaisiin kysymyksiin. Kuvituksena kovalevylle unohtuneita otoksia elokuun lopulta ruokamarkkinoiden ostoksista. :D

Muut

Mistä kotityöstä pidät? Mistä et? Tykkään pyykinpesusta, kodin järjestelystä (paitsi silloin kun tavaraa on liikaa eikä kaikelle ole omia paikkojaan, ja just siltä nyt vauva-arjessa tuntuu kun vauvatavaraa on joka puolella... :D ) ja imuroinnista, mutta en tykkää mattojen puistelusta tai silittämisestä, enkä käsin tiskaamisesta. 

Paras kotimaan matkakohde? Oulu! Tulkaa Ouluun, Oulu on ihana! ;) Mulla on Oulun kanssa vielä kuherruskuukausi menossa, sen verran tuoreita oululaisia ollaan että täällä on vieläkin paljon paikkoja joissa ei olla käyty mutta joissa tekisi mieli käydä. Tykkään myös Tampereesta, ja haluaisin käymään Porvooseen kun en ole siellä käynyt. Helsinki ja Turkukin on kivoja, ja järvisuomessa on paljon kauniita paikkoja, Lapista nyt puhumattakaan. Onhan Suomi täynnä hyviä matkakohteita ihan päästä päähän, ylipäätäänkin sanoisin että matkailkaa kotimaassa. Mun leuka loksahtaa aina lattiaan asti kun kuulen jonkun suusta ettei hän ole ikinä käynyt pääkaupunkiseudun ulkopuolella Suomessa - siinä kyllä menettää melkoisen siivun hienoja kokemuksia. Ei kotimaanmatkailu aina sen halvempaa ole kuin kaupunkilomat Euroopassakaan, mutta kyllä Suomeen kannattaa tutustua ja matkailla täällä kauniissa kotimaassakin. :)



Parasta blogin pitämisessä? Kolme parasta asiaa on ehkäpä seuraavat: 1) vuorovaikutus, kaikki ne tyypit joita oon joko suoraan tai välillisesti tämän blogin kautta päässyt tapaamaan ja tutustumaan. 2) se että mulle jää itselleni muistoja, kuvat ja tiedot tekemistäni käsitöistä, ja monet valokuvat ja kirjoitetut lauseet muista tapahtumista. Vaikka tämä ei mikään päiväkirja olekaan ja täällä on vain pieni siivu elämästäni, niin itse toki muistan paljon asioita ja tapahtumia myös rivien välistä. :) On myös kiva että mulla on reseptejä ja käsityöohjeita täällä itsellenikin kätevästi tallessa. :D 3)Kolmantena nimeäisin ehkäpä sen että tämä on ihana harrastus. Ei maksa mitään (jos ei ota huomioon mitään kameran hintaa tms) ja voi harrastaa milloin vain.

Mistä sait idean ruveta kirjoittamaan blogia? Alunperin aloin kirjoittamaan blogia siksi että mulle jäisi tänne itselleni säilöön tekemäni käsityöt, kuvineen ja tietoineen. Tykkään myös kirjoittaa ja kuvata, joten tämä tuntui luontevalta kanavalta. :) Siitähän tämä blogi on rönsyillyt paljon, mutta siitä se lähti alunperin. 

Odotatko joulua? Aina. :D Marraskuu on muuten mun inhokkikuukauteni, mutta kestän sen kun alan miettiä ja odottaa joulua. Oon kyllä jouluihminen, tykkään miettiä joululahjoja huolella ja tehdä niitä itse, ja muutenkin puuhailla kaikkia joulujuttuja jo pitkään ennen joulua. Tänä vuonna toki odotan joulua vielä erityisesti kun tämä on meidän pojan ensimmäinen joulu. :) 


Lempijoululaulusi? Tulkoon joulu, Sydämeeni joulun teen ja Valkea joulu (White Christmas).


Lempikukkasi? Pioni, vaaleanpunainen ja kerrattu.


Top 3 bravuuriruokasi kotona? Hmm... Tää onkin vaikea kysymys. Leivitetyt kanafileet oman reseptini mukaan tekemälläni kylmällä ranskankermakastikkeella on yks, sit tacovuoka varmaan toinen koska se saa aina vierailta kehuja... mikähän ois kolmas, sanotaan nyt tuorejuustolla täytetyt lihapullat koska ne on saanut monesti kehuja, ja tykätään niistä kovasti itsekin. Teen myös tosi hyvää ruskeaa kastiketta, ja siinä ei voita ja jauhoja säästellä. :D 



Mitä teet työksesi? Olen Assistant Designer. Työnkuvani on laaja, mikä on suht pienen firman etuja mielestäni. Suunnittelen muun muassa vaatteita, kenkiä, tuotepakkauksia ja reppuja, teen vaatteille mittataulukoita, tarkistan mallikappaleet ja teen niihin tarvittavat kaava- ja mallimuutokset, tarkistan tuotteiden työnjälkeä ja työtapoja, valitsen ja tarkistan kankaita, värejä ja accessoreja, suunnittelen tuotteiden mainoskuvauksia ja buukkaan niihin malleja, huolehdin kuvauksissa malleista ja vaatteista, tarkistan tuotekuvia vaatteiden osalta... Näitä teen muun muassa, mutta työnkuva on laaja ja vaihteleva. Tykkään siitä että päivät ja viikot vaihtelevat, ja aina on kiire ja pöhinä päällä. :) 

Millä taltutat makeanhimon? Tää onkin mulle jokapäiväinen ongelma. ;) Taltutan sen milloin milläkin; suklaalla, karkeilla, kaakaolla, kaivan pakasteesta jotain leipomaani kuten pullaa tai marjapiirakkaa... :D Nyt vauva-arjen myötä makeansyöminen on kyllä mennyt vähän överiksi, täytyis varmaan alkaa vähän hillitä ettei ihan joka päivä söisi jotain makeaa. Imetys on kyllä pitänyt hyvin painon kurissa kun se on herkuttelusta huolimatta ollut laskusuuntainen, mutta täytyy olla tarkkana ettei imetyksen vähentyessä ala vararengas vyötäröllä kasvaa jos herkuttelu jatkuu samanlaisena. :D

Paras elokuva, jonka olet nähnyt? Apua, ihan mahdotonta sanoa yhtä! Tykkään pukudraamoista ja historiallisista leffoista, seikkailuleffoista, toiminnasta ja komediasta. Kauhua puolestaan en siedä yhtään. Jotain ikisuosikkejani ovat olleet Pirates of the Caribbeanit, Taru Sormusten Herrasta -trilogia ja Hobitit. Now You See Me oli myös tosi hyvä, kakkososa on vielä näkemättä mutta se täytyy kyllä nähdä. :) Oishan noita lempparileffoja vaikka kuinka. 

Elämäntarkoitus? Onnellisuus. Pyrkiä onnellisuuteen itse, ja pyrkiä myös tekemään muidenkin elämästä onnellista. Elämän tarkoitus ei ole suorittaminen ja johonkin koko ajan pyrkiminen, vaan elämästä nauttiminen. :) Elämän tarkoitus on jakaa iloa, onnea ja hyvää - koska tekemällä niin saa sitä kaikkea myös itse. Näin ainakin itse ajattelen. :)



Lempivuodenaikasi? Kesä. Oon kyllä kesäihminen, vaikka rakastankin sitä että meillä Suomessa on niin mahtavat vuodenajat ja niiden vaihtelu - joissa jokaisessa on omat hyvät puolensa. Loka-marraskuun aika on mun inhokkiaikaani, mut sit taas rakastan joulua ja joulunodotusta. Kesä on kuitenkin sitä lempparia, kun voi hipsiä pihalla avojaloin, juoda aamukahvin terassilla ja lähteä vaunuilla vauvan kanssa ulos ilman varttitunnin pukemissessiota, ja valoa riittää aamusta iltaan. Pimeys on talvessa se ahdistavin juttu mulle, rakastan valoisuutta ja valoisia iltoja.

Lempikaupunkisi Suomessa? Oulu, Kannus ja Kokkola on rakkaimmat kaupungit koska niissä oon asunut ja niihin liittyy eniten rakkaita muistoja. Oon aina myös tykännyt käydä Vaasassa sekä Tampereella. Suomihan on täynnä kivoja ja kauniita paikkoja. :)

Lempireseptisi suolaisista leivonnaisista? Usein tulee tehtyä suolaista piirakkaa erilaisilla variaatioilla koska se maistuu aina, ja siihen voi upottaa kaikkea mitä kaapista löytyy. Toinen lempparini on täytetyt suolaiset sarvet. En voi jättää mainitsematta myöskään teeleipää koska sitä tehdään aika usein. Ja saaristolaisleipä on ehdottomasti mun suosikkejani myös!




Oletko viihtynyt Oulussa? Olen viihtynyt tosi hyvin. :) Toki perusteellinen kotiutuminen ottaa aikansa, ja se on vieläkin kesken, mutta viihdyn tosi hyvin ja tunnen tämän kotikaupungikseni. En ehkä tunne itseäni vielä aina ihan täysin oululaiseksi, mutta pikkuhiljaa. Aikuisena muuttaneena kavereiden saaminen ja ihmisiin tutustuminen ottaa oman aikansa, mutta nyt niitäkin alkaa jo täälläkin olla niin että Oulu alkaa tuntua omalta.

Haaveiletteko takaisinmuutosta kotiseudulle? Eipä oikeastaan. Tai sikäli kyllä että isovanhemmat ja muut sukulaiset olisivat lähempänä, joten lapsen kannalta olisi varmasti kiva asua lähempänä. Mutta työkuvioiden takia ei ole kovin realistista että sinne muutettaisiin, ja viihdytään kyllä täällä Oulussakin loistavasti. Tottakai kotiseuturakkaus on syvällä sydämessä, ja toivoisin sikäli asuvani edes lähempänä että pääsisi käymään siellä vielä useammin, mutta kun kaikkea ei voi saada niin täälläkin meillä on tosi hyvä olla.

Aiemmat vastauspostaukset täällä, ja täällä. Aineina niissä äitiys&perhe sekä käsityöt. :) 

2 kommenttia:

  1. Saisikohan noista kaikista bravuuriruuistasi reseptejä tänne blogiin? Olisi kiva saada vaihtelu omalle ruokalistalle :) ja niin,innolla odotan sitä yhteisneulonta-juttua :D
    EllenM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voishan niistä saadakin! Tacovuoka jo blogista löytyykin täältä: http://sweetsweetthings.blogspot.fi/2012/08/venetsialaiset.html mut noita muitakin voisin kuvata ja kirjata ylös seuraavan kerran kun niitä tulee tehtyä. :)

      Ja kiva kun odotat, lisätietoa tulossa lähipäivinä! :)

      Poista