23. helmikuuta 2017

Sockia


Sain taannoin Adlibrikseltä sähköpostia, että haluaisinko vastaanottaa yllätyspaketin käsityö- ja askartelutarvikkeita testattavakseni. Adlibris on ollut jo  vuosia mun vakkarikauppani josta tilaan kirjoja useampaan kertaan vuodessa, joten mieluusti otin heiltä testiin myös käsityötarvikkeita. Oon itseasiassa kerran aiemmin Adlibriksen kirjatilauksen yhteydessä klikannut samaan tilaukseen myös vähän askartelutarvikkeita, mutta lankoja en ollut tullut sieltä tilanneeksi. Kiva ylläri oli, että saamassasi paketissa oli iso kasa Adlibriksen omia ihania lankoja; Alpakkalankaa useammassa värissä sekä Socki -sukkalankaa, jota olinkin jo ihastellut ja haaveillut tilaavani joskus testiin. Ei siis liene yllätys, että Socki päätyi heti samana iltana mun puikoilleni, kun oli vaan pakko päästä heti testaamaan. :D
Juliuksella olikin puute isommista lapasista, joten ekana testinä tekaisin sinisävyisestä Sockista ihan peruslapaset pitkällä joustavalla varrella pojalleni. Nää on olleet käytössä nyt tammikuun lopusta ja pestykin pariin kertaan, eikä lapasissa oo nähtävillä yhtään nyppyyntymistä tai mitään, hyvältä siis vaikuttaa. :) Nämä lapaset tein vielä peukuttomina, koska päikkärilapasina peukuttomat on vielä kymmenkuisella kätevimpiä.Socki- langan koostumus on 75 % superwash villaa ja 25 % polyamidia,  ja metrejä sadassa grammassa on sama määrä kuin Novitan seiskaveikassa. Hiukkasen paksumpaa tämä kuitenkin on 7 veljekseen verrattuna, mutta hyvin samantyyppinen lanka siis. :) Puikkosuositus oli 4,5 mutta käytin itse 3,5 puikkoja koska halusin tiivistä jälkeä.

Seuraavana neuloin sukat raidoittamalla kahta Sockia keskenään, kun halusin nähdä miten nämä toimivat yhteen kapeina raitoina. Kivalta näyttää ainakin mun silmään. :) Yhdestä kohdasta pinkinsävyisestä kerästä otin välistä pois tuota harmaavalkoista pätkävärjättyä kohtaa, kun olis just sattunut samaan kohtaan molempien värien pätkävärjätyt raidat ja raidoitus ois siis mennyt ihan mönkään. Näissä sukissa on siis raidoitettu pinkkiä ja mustaharmaata Sockia keskenään.
Tykästyin tähän lankaan kyllä kovasti. Mukavaa neulottavaa, lämmintä ja pehmeää lankaa, ja pysyi pesuissakin hyvänä. Ja ennen kaikkea tää on edullista. :) Yksi 100 g kerä maksaa Adlibriksellä 2,9 €, joten ei tosiaan oo kallista. Ja värivaihtoehtojakin on tarjolla vaikka kuinka, mä ainakin iskin heti silmäni vielä pariin raitalankaan jotka täytyy kyllä jossain vaiheessa saada puikoille... :) Huomasin samalla, että Adlibriksen omalla merkillä on myös Baby Merino - lankaa, se täytyy kyllä myös testata. Oman merkin lankojen lisäksi Adlibris myy myös monia muita merkkejä, kuten Dropsia ja Novitaa. En siis varmaan saa enää ikinä tilattua pelkkää kirjatilausta, vaan täytyy alkaa tilata samalla aina lankojakin... :D

Onko teille Adlibriksen langat tuttuja? Erityisesti kiinnostaa, jos joku on testannut jo tuota Baby Merinoa? :) 

8 kommenttia:

 1. Hienot nuo raidoitetut! Mulla kans mielessä raidoittaa jämät noista kunhan joskus tästä ehdin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä mietin myös et kuinkahan villi tulis jos raidoittais sinistä ja pinkkiä keskenään? Vois tulla tosi hieno tai sit ihan karsee. :D

   Poista
 2. Ai nää on Adlibriksen omia lankoja! Pitää varmaan testata, kun tuntuu, että NOvita nyppääntyy nykyään melko helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on Adlibriksen omia! Tää ainakin tuntuu tosi hyvältä langalta näin äkkiseltään, toivottavasti sukissakin kestää nyppääntymättä :)

   Poista
 3. Ihania värejä ja raitoja. Täytyykin tutustua enemmän töihin adlibriksen lankavalikoimaan seuraavan kerran, kun tulee aika täydentää varastoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannatta tutkia, aika kivoja sävyjä on tarjolla :) Toivottavasti tulis yksvärisiäkin jossain vaiheessa!

   Poista
 4. Baby merino odottaa tuolla pöydällä, mutta en sitä ole vielä ehtinyt testata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :) Tuntuuko kerällä pehmeältä? Täytyy kyllä varmaan jossain vaiheessa tilata sitäkin testiin, kunhan ensin neulon vähän näitä nurkissa olevia lankoja ensin pois... :)

   Poista