2. elokuuta 2017

Kesälomareissulla


Me tehtiin viime viikolla pieni roadtrip, kun oltiin reissussa 6 päivää. Reissu kattoi yli 1000 km ajoa, yöpymisen kolmessa eri paikassa, ja paljon hauskoja hetkiä. Käytiin muun muassa Seinäjoen Kalevan kisoissa, ja vietettiin kaksi yötä hotellilomaa Tampereella. Oli huippukiva loma, mutta melkoinen reissuväsymys iski kyllä kotiinpalattuamme. Melkoiset oli myös pyykkikasat - tuo tavaroiden purkaminen laukuista ja niiden setviminen reissun jälkeen on kyllä inhokkihommaani.

Reissu starttasi yhdellä mummulayöllä, ja jatkui kahdella yöllä Seinäjoella. Lauantai ja sunnuntai vietettiin kentän laidalla Kalevan kisoissa kannustaen, ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt siitä miten hyvin taaperokin jaksoi kaksi päivää kisoissa. Mentiin tietysti lapsen ehdoilla, ja olin varautunut siihen että kisoissa saatetaan olla vaan parikin tuntia jos taapero ei siellä viihdy/jaksa olla. Mutta mitäpä vielä, hyvin sujui vaikka sattui aika helteiset lämpötilatkin. Aika tehokkaasti tuona viikonloppuna nähtiin perheitäkin, kun Julius sai viettää aikaa molempien mummujen ja pappojen kanssa, sekä kaikkien kummiensa ja serkkujensa kanssa.

Seinäjoelta matka jatkui maanantaina Tampereelle, jossa oltiin varattu hotelliksi Sokos Hotel Villa keskustasta. Tykättiin hotellista kovasti, oli rauhallista ja huone oli tosi viihtyisä! Huoneet oli sisustettu kauniisti, ja syvät ikkunalaudat oli tosi kivat, vaikkakin vähän vaaralliset kun matkassa oli taapero joka olis halunnut vain juosta tai hyppiä tuossa ikkunalaudalla. :D


Meillä oli Tampereen lomapäivien suunnitelmissa nukkua hyvin, syödä hyvin, rentoutua, järjestää kivaa tekemistä ja nähtävää Juliukselle, käydä Koiramäen puistossa Särkänniemessä ja piipahtaa Ikeassa hakemassa muutama juttu jotka on olleet ostoslistalla jo talvesta asti. Lisäksi itse halusin käydä Uhana Designin liikkeessä, vaikka muuten ei ollutkaan aikomus juurikaan shoppailla. Ajattelin tehdä Koiramäen puistosta vielä oman postauksensa, koska se oli tosi kiva paikka ja sieltä mulla on hyvin kuvamateriaaliakin. :)

Ekana iltana Tampereella käytiin vain vähän kävelemässä kaupungilla ja syömässä hyvin, mutta seuraavana päivänä otettiin suunnaksi Koiramäki sekä Särkänniemi. Käveltiin hotellilta Särkänniemeen, että Julius sai nukkua päikkärit rattaissa kävelymatkan varrella, ja me saatiin vähän liikuntaa. Vieraissa kaupungeissa muutenkin on tosi kiva taittaa matkaa kävellen, kun ei ole aikatauluja tai kiirettä, ja tuleepahan nähtyä kaupunkia samalla. Nytkin satuttiin kävelymatkan varrella myös törmäämään Finlaysonin tehtaanmyymälään, sekä Tallipihaan, joka osoittautui tosi kivaksi paikaksi.

Tallipiha sijaitsee Finlaysonin alueella, ja alueella on söpöjä pieniä puoteja ja pihakojuja kauniissa vanhassa miljöössä. Kanojakin oli, ja karuselli lapsille. Loppuviikolla olis ollut myös hevonen ja poni, mutta me oltiin Tallipihalla tiistaina joten niitä ei tällä kertaa nähty. Ehdottomasti parasta antia oli ihana Suklaapuoti, joka oli tosi kaunis ja täynnä ihania herkkuja. En tullut ottaneeksi kuvia suklaapuodin sisältä, kun keskityin vain ihailemaan kauniisti laitettua puotia herkkuineen sekä pitämään kukkaronnyörini kurissa niiden herkkujen keskellä. Ihana paikka, kannattaa piipahtaa! Ostettiinkin muutama tarkkaan valittu herkkukonvehti matkaan, jotka nautittiin sitten illalla hotellilla - oli muuten hyviä! Kuviin ne ei tietenkään ehtineet. ;)
Tallipihasta Särkänniemeä kohti kävellessä mentiin myös Museo Milavidan ohi, jossa olis juuri nyt ollut näytteillä Valentinon pukuja yksityiskokoelmista. Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisin ehdottomasti halunnut käydä näyttelyn katsomassa, mutta tällä reissulla ei enää museovierailuun riittänyt aika. Nyt Koiramäki meni edelle. ;D

Koiramäestä ja Särkänniemestä kirjoittelen vielä erillisen postauksen, mutta sanottakoon jo sen verran että kannatti kyllä mennä! Pienimmäinen oli tosi innoissaan, ja mukavaa oli meillä aikuisillakin. :)


Ikeassa käytiin kotiinlähtöpäivänä. Mulla oli ostoslista valmiina, ja kuviteltiin tekevämme aika pikainen piipahdus hakien vain haluamamme. Mutta tiedättehän te, ei Ikeassa käydä ikinä pikaisesti vaan se vaatii aina useamman tunnin. Nyt se vaati tuntien lisäksi myös pitkää pinnaa, kun taapero heittäytyi itkupotkuraivareissaan keskelle lattiaa makaamaan ja huutamaan. Onneksi Ikeassa on hyvät lastenhoitohuoneet, joten ostoskierros saatiin jatkumaan pienen välitankkauksen ja leikkihetken jälkeen. Raivoaminen tunnetusti väsyttää, joten Ikean viimeinen reilu puolituntinen sujuikin sitten rauhallisemmissa tunnelmissa pikkuisen vedellessä unta palloon rattaissa. :D Mietittiin etukäteen, että otetaanko rattaita ollenkaan mukaan Ikeaan - onneksi otettiin! Ostoskärryissä unia ei olis pystynyt ottamaan, joten ois voinut jäädä jokunen kymppi meiltä tuhlaamatta ja reissu lyhentyä aika huomattavasti ilman rattaita.


Kyllähän nuo pitkät ajomatkat taaperon kanssa vaati aika monta pysähdystä, aika monta kuunneltua laulua ja kaikki viihdytystaitoni miehen ajaessa - mutta yllättävänkin hyvin matkat silti sujui. Melko väsyneitä matkaajia oltiin kaikki kotiin päästessämme, mutta oltiin myös yhtä mieltä siitä, että kiva reissu ja loma oli takana. :) Kuusi päivää tuntui kyllä paljon pidemmältä ajalta, kun ehdittiin tekemään niin paljon ja yöpymään niin monessa kaupungissa. Oikein teholoma! :D

2 kommenttia:

 1. Olipa kivoja kuvia reissustanne.Meidän pojan perhe olivat myös T:reella juuri samaisessa hotellissa.
  Minulle lähetettiin kuva, lapset istuivat ikkunalaudalla kuten teidän taapero. Ainut ero että meidän lastenlapsilla oli sipsipussit kädessä ja katselivat kaupungin menoa :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija :) Sama mieltymys ikkunalaudalla istumiseen siis teidänkin pikkuisilla! :D Olihan se varmasti pienelle kiva paikka, vähän kuin maja kun verhonkin veti eteen.

   Poista