1. joulukuuta 2019

Adventtisukat 2019 - osa 1


Hyvää ensimmäistä adventtia! 

Joulukuuta eletään, nyt alkaa virallisesti joulun odotus ja öiden laskeminen kohti joulua. :) Edellisvuosien tapaan aloitetaan samalla myös Adventtisukkien yhteisneulonta, ihanaa kun tulette taas mukaan neulomaan!

Edellisessä postauksessa kerroinkin vähän alkutietoja, joten kannattaa aloittaa lukaisemalla se vielä läpi. :) Tiivistettynä tämän vuoden Adventtisukat neulotaan siis Novitan 7 veljestä langasta (tai vastaavan paksuisesta langasta) kolmella värillä. Toki värejä voi vapaasti käyttää enemmänkin, jos haluat vaikka neuloa nämä sukat jämälangoista niin neulo vaikka jokainen kuvio eri värillä, ja pohjaväriäkin voi vaihtaa vaikka jokaisen kuvion kohdalla. Luovuutta saa käyttää, nyt pidetään pipot löysällä ja nautitaan vain yhdessä neulomisesta! :)

Puikkokoko on 3,5 - mutta jos käsialasi on kovin tiukka tai löysä niin valitse toki puikot oman käsialasi mukaan. Sukkien jalkaterän pituutta on helppo säätää omaan jalkaan sopivaksi, mutta myös leveyden säätäminen onnistuu. Jos haluat tehdä väljemmät sukat niin voit neuloa myös 56 silmukalla, neulo vain sitten joka kerroksella ruutupiirroksen neljä ensimmäistä silmukkaa vielä loppuun. Toinen hyvä kikka sukkien koon suurentamiseen on vaihtaa puikot puoli numeroa isompiin, eli neuloa numeron 4,0 puikoilla.Adventtisukat 2019 - osa 1

Ohje: Luo 52 silmukkaa, ja neulo 2 o 2 n- joustinta 10 kerrosta. Joustimen jälkeen aloita kuviokerrosten neulominen sileänä neuleena ruutupiirroksen mukaan. Kirjoneuleita aiemmin tekemättömille tiedoksi, että kaavioita luetaan niin, että neulotaan oikealta vasemmalle ja alhaalta ylöspäin. Kaavioon on merkattu kuviot niillä väreillä, joita minä olen sukkiini käyttänyt. Kaavion voi suurentaa klikkaamalla sitä. Neulottuasi ruutupiirroksen kaikki kerrokset, jätä työ odottamaan - jatketaan vartta vielä ensi viikolla. :)

Muutama vinkki vielä:
- Kannattaa tsekata tämä aiempi postaukseni, jossa jaan 10 vinkkiä kirjoneuleeseen.
- Jos joku kohta on epäselvä tai mieleen tulee jotain kysyttävää, niin neuvoa saa tottakai kysyä! Vastaan täällä kommenttiboksissa, ja toki myös facebookissa sekä instassa. Näitä sukkia ei ole koeneulonut kukaan muu kuin minä itse, joten jos huomaatte virheitä ohjeissa tai ruutupiirroksissa niin raportoikaa.
- Kirjoneule asettuu ja tasoittuu vielä lopuksi höyrytettäessä, joten älä ole huolissasi mahdollisista muhkuroista vaan neulo vaan menemään - kyllä ne siitä lopuksi tasoittuu. :)
- Sukkia kannattaa välissä sovittaa jalkaan, jotta huomaat mikäli lankajuoksut jäävät liian kireiksi tai sukista on tulossa muuten väärän kokoiset.

Yksi hauskimpia juttuja näissä Adventtineulonnoissa minun näkökulmastani on teidän Adventtisukkienne etenemisen seuraaminen, joten tägätkää niitä instagramissa hashtageilla #adventtisukat2019 #sweetthingsadventtisukat2019 ja #sweetthingsyhteisneulonta - jotta löydän profiileihinne kurkkimaan sukkianne! :)
Neulomisen iloa, ja ihanaa joulun odotuksen aikaa! Tervetuloa mukaan neulomaan yhdessä Adventtisukkia 2019! :)

11 kommenttia:

 1. Oi, nyt sattui kyllä just eikä melkein! Oon halunnu kutoa joulusukat, mutten ole löytänyt mieleistäni mallia. Tässä se nyt on ja tähän lähden mukaan. Kiitos ♥

  VastaaPoista
 2. Oi että kun on nätin näköinen alku!😍 tekispä todella mieli lähteä mukaan, lankoja ei vain löydy kaapista. Mutta tosissaan pitää tätä harkita! Ehkä pitää käydä kaupasta kipaisemassa lankoja.. on nämä niin nätit!😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Tähän onneksi ehtii mukaan vielä nytkin!

   Poista
 3. Minäkin lähden neulomaan adventtisukkia :)
  Kirsi

  VastaaPoista
 4. Minäkin lähdin mukaan neulomaan adventtisukkia. Helppoa, mutta näyttävää kirjoneuletta. Pienennän samalla kasvi- ja sienivärjättyjen lankojeni varastoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli tavoitteenikin näitä suunnitellessa, että kirjoneule olisi näyttävää mutta niin helppoa että mukaan voi lähteä kuka vain - ihana että koet sen toteutuneen. <3 :)

   Poista
 5. Kymmenen kerrosta joustinneuletta alussa? Tuntuu vähäiseltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin näissä sukissa tässä ohjeessa, mutta toki mikään ei estä neulomasta pidemmästikin joustinneulosta alkuun jos niin haluaa tehdä. :)

   Poista
 6. 26.12.2019 sukat valmiit

  VastaaPoista