30. marraskuuta 2019

Huomenna se alkaa - Adventtisukkien yhteisneulonta


Marraskuun viimeinen lauantai, päivä ennen ensimmäistä adventtia - sehän tarkoittaa että on aika kaivella sukkapuikot ja langat esiin odottamaan huomista! Huomenna alkaa siis taas Adventtisukkien yhteisneulonta, neljäs vuosi jo peräkkäin - tästähän on tullut jo perinne. :) Lähdetkö mukaan neulomaan?Esitietona siis, että neulotaan naisten kirjoneulesukat. Tarvitset siis sukkapuikot kokoa 3,5 (tai oman käsialasi mukaan joko pienemmät tai isommat), sekä kolmea väriä Novitan 7 veljestä- lankaa tai vastaavan paksuista lankaa. Minun värini tälle joululle ovat viininpunainen, joulunpunainen ja kirkas valkoinen. Toki väreiksi voit valita mitkä tahansa muutkin, mutta kannattaa huomioida että väreillä on tarpeeksi kontrastia jotta kuviot erottuvat. :)

Kuten aiempinakin vuosina, olen halunnut pitää ohjeet simppeleinä ja lankajuoksut lyhyinä jotta mukaan neulomaan voi lähteä sellainenkin jolle kirjoneuleet eivät ole ennestään tuttuja. Rohkeasti siis mukaan neulomaan!

Homma toimii siis niin, että julkaisen Adventtisukkien ohjeen neljässä osassa - yhden osan jokaisena adventtisunnuntaina, ja näistä neljästä pätkästä ohjetta valmistuu naisten kirjoneulesukat. Ajastan ohjeet niin, että uusi pätkä ohjetta on täällä blogissa aina adventtisunnuntain aamuna klo 7.00 (ja instaan ja facebookiin päivitän sitten aamupäivän aikana kun ehdin koneen ääreen).

Edellisvuosien Adventtisukkien ohjeet löytyvät täältä ja täältä, sekä viime vuoden Adventtilapasten ohje täältä. Jos kirjoneuletekniikka on vielä hakusessa niin kannattaa myös lukaista läpi tämä postaukseni, jossa on vinkkejä onnistuneeseen kirjoneuleeseen.

Huomenna aloitetaan, jännittävää! :)

5 kommenttia: