8. joulukuuta 2019

Adventtisukat 2019 - osa 2


Hyvää toista adventtia! :)

Jatketaan Adventtisukkien yhteisneulontaa neulomalla varsi loppuun, sekä kantapää. Jos hyppäät mukaan neulomaan vasta nyt, niin ensimmäinen osa ohjeeseen löytyy täältä.


Adventtisukat 2019 - osa 2
Katkaise pohjavärin lanka (minulla viininpunainen), ja jatka varren neulomista ruutupiirroksen riviltä 24. kahdella kuviovärillä (minulla valkoinen ja kirkas punainen). (Ruutupiirrosta luetaan oikealta vasemmalle, ja alhaalta ylös aloittaen riviltä 24.) Kun olet neulonut kaikki ruutupiirroksen kerrokset ja olet neljännen puikon lopussa, katkaise kuviovärin lanka (minulla kirkas punainen), sillä kantapää neulotaan taas pohjavärillä (minulla viininpunainen). Varsi on nyt valmis.
Tässä alla vielä varren ruutupiirros kokonaisuudessaan helpottamaan kuvion hahmottamista:Seuraavaksi sukkiin neulotaan kantapää. 

Kantapääksi voit tehdä sellaisen kantapään kuin haluat, mutta minun sukissani on tiimalasikantapää. Tiimalasikantapää on mukava neulottava ja istuu ainakin minun jalkaani tavallista kantapäätä paremmin joten siksi suosin sitä. Jos päädyt tekemään jonkun muun kantapään kuin tiimalasikantapään, joudut vähän laskeskelemaan silmukoita kiilakavennusten kohdalla, mutta onnistuu sekin varmasti. Suosittelen silti kokeilemaan tiimalasikantapäätä, saatat löytää uuden lempparikantapään. ;)

Tiimalasikantapää:
Tiimalasikantapää neulotaan lyhennetyin kerroksin I ja IV puikon silmukoilla (yhteensä 26 silmukalla) sileällä neuloksella seuraavasti:

1. Neulo I puikon silmukat normaalisti oikein
2. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka nurin neulomatta ja vedä lanka kireälle. Huomaa, että lanka täytyy vetää niin kireälle että silmukka nuljahtaa ympäri ja puikolle näyttäisi ikään kuin ilmaantuvan silmukkapari. Silmukkaa käsitellään kuitenkin yhtenä silmukkana! Neulo loput 25 silmukkaa nurin.
3. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka nurin neulomatta ja vedä silmukka kireälle. (Huomaa että silmukka nostetaan aina nurin neulomatta, huolimatta siitä oletko työn oikealla vai nurjalla puolella.) Neulo loput silmukat oikein lukuun ottamatta viimeistä silmukkaa, joka on edellisellä kerroksella nostamasi silmukka.
4. Käännä työ. Nosta ensimmäinen s jälleen nurin neulomatta ja vedä lanka kireälle. Neulo loput kantapään silmukat nurin, lukuun ottamatta viimeistä silmukkaa, joka on edellisellä kerroksella nostamasi silmukka.
5. Jatka kuten edellä, eli nosta ensimmäinen silmukka aina nurin neulomatta ja neulo kantapään silmukat normaalisti lukuun ottamatta puikon lopussa olevia edellisillä kerroksilla nostettuja silmukoita. Keskellä olevien silmukoiden määrä siis vähenee koko ajan ja sivuilla olevien silmukoiden määrä kasvaa.
6. Lopeta lyhennettyjen kerrosten neulominen, kun kantapään keskellä on jäljellä 8 normaalia silmukkaa. Neulo nyt yksi kerros normaalisti koko sukan ympäri, kunnes tulet jälleen kerrosten vaihtumiskohtaan eli puikkojen IV ja I väliin. Huomaa, että tässä vaiheessa kantapää on kolmion muotoinen.

Nyt kantapäähän aletaan tehdä lisäyksiä seuraavasti:

1. Neulo I puikolta 4 silmukkaa oikein, neulomatta jätetään siis puikon päässä olevat nostetut silmukat, joita on 9 kpl.
2. Käännä työ. Nosta ensimmäinen s nurin neulomatta, vedä lanka kireälle ja neulo 7 s normaalisti nurin, jätä neulomatta puikon päässä olevat nostetut silmukat, eli puikon 9 viimeistä silmukkaa.
3. Käännä työ. Nosta ensimmäinen s nurin neulomatta. Neulo sitten keskimmäiset silmukat normaalisti oikein ja niiden jälkeen vielä edellisellä kerroksella nostama s oikein sekä vielä 1 s oikein.
4. Käännä työ. Nosta ensimmäinen s nurin neulomatta ja neulo keskimmäiset silmukat normaalisti nurin, sekä edellisellä kerroksella nostettu s nurin ja sen jälkeen vielä yksi s nurin.
5. Käännä työ. Jatka samaan tapaan kuten edellä eli nosta aina ensimmäinen s nurin neulomatta, neulo keskimmäiset silmukat normaalisti oikein tai nurin riippuen siitä kummalla puolella työtä olet, ja sen jälkeen vielä edellisellä kerroksella nostettu silmukka ja vielä yksi silmukka oikein tai nurin.
6. Jatka näin, kunnes olet työn nurjalla puolella ja nostat I puikon ensimmäisen silmukan nurin neulomatta. Neulo kaikki loput I ja IV puikon silmukat nurin.
7. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka nurin neulomatta ja neulo loput kantapään silmukat oikein, myös edellisellä kerroksella nostettu silmukka.
Kantapää on nyt valmis.

Neulo vielä yksi kerros sileää neuletta päävärillä, ja jää sitten odottamaan seuraavaa adventtia ja seuraavaa ohjeenpätkää... :) Puolivälissä ollaan!

Ja koska yksi hauskimpia juttuja näissä Adventtineulonnoissa minun näkökulmastani on teidän Adventtisukkienne etenemisen seuraaminen, joten tägätkää niitä instagramissa hashtageilla #adventtisukat2019 #sweetthingsadventtisukat2019 ja #sweetthingsyhteisneulonta - jotta löydän profiileihinne kurkkimaan sukkianne! :)

Ihanaa, että niin moni on lähtenyt mukaan neulomaan Adventtisukkia! :)

14 kommenttia:

 1. Minun sukkaprojektini löytyy osoitteesta tahtisade.vuodatus.net
  Kirsi

  VastaaPoista
 2. Heips! Odotin puikot käsissä, koska pääsen jatkamaan! Nyt se hetki koitti. Jännittää tuo tiimalasikantapää, en ole sellaista ennen tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! :) Rohkeasti vaan kokeilemaan tiimalasikantapäätä, siitä tuli mun suosikkini heti silloin kun ensimmäistä kertaa sen neuloin. :)

   Poista
 3. Tätä on viikko odotettu ja nyt viimein pääsee jatkamaan, ihanaa! Tiimalasikantapäätä en ole aiemmin tehnyt ja täytyy vähän tuumata, että mennäänkö sillä vai tavallisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että ohjeen jatkoa oli odotettu :) <3

   Poista
 4. 😍 tämäkin on niin kivan näköinen ohjeen pätkä! Onneksi lähdin tähän mukaan🤗

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana, nyt voin kokeilla tuon tiimalasikantapään. En ole sellaista aiemmin minäkään yrittänyt.

  VastaaPoista
 6. Kiitos selkeästä tiimalasikantapään ohjeesta. Teen adventtisukkien rinnalla tossukoita, harjoittelen nyt kunnolla tuon kantapään teon. Taisinpa jäädä koukkuun...

  VastaaPoista
 7. Innostuin ohjeesta niin paljon, että työn alla on 3 sukat eri väreistä😂 Kiitos tiimalasikantapään selkeästä ohjeesta. Tein ekaa kertaa ja onnistui hyvin. Mukavaa olla mukana yhteisneulonnassa🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, ihana kuulla! :) Olispa ihana nähdä sun värisuora että minkälaisia sukkia oot tekemässä!

   Ja kiva kuulla että ohje oli tarpeeksi selkeä <3 Tää on parasta palautetta että joku on ohjeellani innostunut kokeilemaan ekaa kertaa ja onnistunut hyvin. <3

   Poista