22. joulukuuta 2019

Adventtisukat 2019 - osa 4


Hyvää neljättä adventtia! :)

Niin vaan taas joulukuu on hurahtanut vauhdilla ja ollaan jo neljännessä adventissa, enää kaksi yötä jouluun! :) Hyvin ehtii vielä neulomaan nämä Adventtisukatkin valmiiksi ja paketoimaan ne kuusen alle, tai viimeistelemään sukat itselle joulusukiksi.

Adventtisukat 2019 - osa 4 Tänään neulotaan sukat loppuun. Vielä pätkä kirjoneuletta ja kärkikavennukset sekä sukkien viimeistely, niin sukat ovat valmiit.

Jatka jalkapöydän kirjoneuletta alla olevan ruutupiirroksen mukaan. (Ruutupiirrosta luetaan oikealta vasemmalle, ja alhaalta ylös aloittaen riviltä 21.) Tähän väliin pakko mainita, että rivien 21.-29. kuvio ei näillä ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä mene tasan, älkää siis ihmetelkö kun kuvio ei jatku kerrosten vaihtumiskohdassa jalkapohjassa. Se ei kuitenkaan sieltä jalkapohjasta näy häiritsevästi joten ei hätää. :) Pakko kuitenkin mainita tässä tämä, sillä kun muut kuviot näissä sukissa täsmäävät ja kuvio aina jatkuu, niin ettei tämä yksi kuvio aiheuta hämmennystä. Jos sinulla on sukissasi 4 s enemmän tai vähemmän kuin näissä minun, niin silloin kuvio itseasiassa täsmää täydellisesti. Tässä alla vielä jalkaterän kirjoneuleosuus kokonaisuudessaan:
Koko ruutupiirroksen tekemällä sukasta tulee ohjeenmukaisella langalla ja 3,5 numeron puikoilla neulottuna suunnilleen 39 kokoiset sukat. Siinä tapauksessa kuvion ollessa valmis pikkuvarvas juuri peittyy.

Jos jalkasi on paljon pienempi, voit joko jättää viimeisen kuvion pois, tai neuloa lyhyemmän kärkikavennuksen. Jos taas jalkasi on isompi, neulo vielä joku kuviokerros uudelleen tai neulo muutama ylimääräinen kerros pohjavärillä ennen kärkikavennuksia.

Kärkikavennukset:
- Neulottuasi ruutupiirroksen kaikki kerrokset, katkaise kuviovärin lanka, ja jatka neulomista pelkällä pohjavärillä.
- Ruutupiirroksen jälkeen seuraavalla kerroksella tasaa puikkojen silmukkamäärät kaventamalla 2 o yhteen joka puikon lopussa, jotta sinulla on jokaisella puikolla 12 silmukkaa.
- Aloita sitten kavennukset puikon keskellä ja lopussa seuraavasti: Neulo nyt joka puikolla *4 oikein, 2 oikein yhteen, 4 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen neljä normaalia kerrosta ilman kavennuksia.  Seuraavalla kerroksella neulotaan *3 o, 2 oikein yhteen, 3 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen kolme normaalia kerrosta ilman kavennuksia. Seuraavaksi neulo *2 o, 2 oikein yhteen, 2 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen kaksi normaalia kerrosta ilman kavennuksia. Seuraavalla kerroksella neulo *1 o, 2 oikein yhteen, 1 o, 2 oikein yhteen*, ja sen jälkeen yksi normaali kerros ilman kavennuksia.Seuraavalla kerroksella neulo *2 o yhteen, 2 o yhteen*, ja vielä seuraavalla kerroksella *2 o yhteen*. Vedä sen jälkeen lanka viimeisten neljän silmukan läpi ja päättele.

Viimeistely on kirjoneuleissa tärkeää, joten päättelyn jälkeen kannattaa joko kostuttaa sukat kevyesti ja jättää kuivumaan, tai höyryttää ne kevyesti harson läpi. Itse suosin höyrytystä, mutta sen kanssa kannattaa olla tarkkana sillä tarkoitus on vain höyryttää, ei silittää sukkia. :) Ihan mahtava apuväline tähän viimeiseen vaiheeseen on vaatehöyrystin, jota itse nykyisin käytän neuleiden höyrytykseen. Sillä homma sujuu niin helposti ja nopeasti, ilman vaaraa siitä että neuletta tulisi silittäneeksi. 

Silitysraudalla höyrytyksen teen itse niin, että peitän höyrytettävän sukan harsolla, jonka läpi silitysraudan höyrytoiminnolla höyrytän sukat läheltä pintaa, mutta niin etten paina kuitenkaan silitysraudalla sukkaa. Jos erehdyt painamaan, saat liian isoiksi venyneet ja lämpöominaisuutensa kadottaneet littaantuneet sukat - mikä ei tietenkään ole tarkoitus, joten muista höyryttää varovasti. Viimeistely on tärkeä kohta kirjoneuleissa, sillä se viimeistelee työn ja saa silmukat asettumaan kauniisti paikoilleen.

Nyt adventtisukkasi ovat valmiit! :)


Jakakaa edelleen kuvia adventtisukistanne, on kiva nähdä millaisia väriyhdistelmiä teillä on! :)

Hashtagit instagramia varten ovat #adventtisukat2019 #sweetthingsadventtisukat2019 ja #sweetthingsyhteisneulonta

Lämmintä joulua, ja kiitos kun olitte neulomassa kanssani!

8 kommenttia:

 1. Kaunista kuviointia tässäkin 👌🏻 Ja niiiiiin nätit sun valmiit sukat😍 omat vielä odottelevat, josko huomenna kerkeäisi neulomaan. Lämmin kiitos ohjeen jakamisesta!❤️ Jään kyllä seuraamaan blogiasi, jos vielä joskus uutta ohjetta pukkais😉 ✨Hyvää joulua!❤️

  VastaaPoista
 2. Niin kauniit adventtisukat jälleen! :)

  VastaaPoista
 3. Oi, miten yhteensointuvat värit olet löytänyt sukkiin:) Ja kuviokin on kaunis ! Nämä pitää tehdä joulun jälkeen kun ei ehdi nyt. Olen tehnyt ohjeillasi sukkia, mm. Hilma-sukkia useammat:) Kiitokset ohjeista!
  Armi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon, niin mukava kuulla että ohjeeni ovat olleet tykättyjä! <3

   Poista
 4. Kiitos, että järjestit yhteisneulonnan. Minä jään odottamaan seuraavaa ohjetta sinulta. Oli mukavaa neuloa yhdessä ja sukista tuli tosi hienot😊 Ihanaa joulua sinulle ja perheellesi❤️🎄🎁

  VastaaPoista
 5. Kiva, että julkaisit tämän sukkaohjeen. Olen monta viikkoa etsinyt kaunista kirjoneulemallia sukkiin. Nyt poimin tämän toteutukseen. Ihanaa uutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista