18. joulukuuta 2019

Käsityöblogien joulukalenteri 2019 - luukku 18: Ohje tyylikkääseen klipsiheijastimeen


Tänään on minun päiväni Käsityöblogien yhteisessä joulukalenterissa, ja ajattelin jakaa kanssanne vinkin pieneen askarteluun joka sopii lahjaksi vaikka päiväkotien hoitajille tai opettajalle. Jos siis lahja vielä uupuu niin tässä olis vinkki yhteen nopeaan ja tarpeelliseen askarteluun. :)

Heijastin on mielestäni tällaisissa pienissä lahjoissa sitä kastia jolla ei voi mennä vikaan, niitä tarvitaan kuitenkin paljon, ja ne on siltikin aina hukassa - joten niitä saakin olla useita. ;) Vaikka heijastimissa turvallisuus onkin ykkösjuttu ja ilmaiseksi saatu mainosheijastinkin toki ajaa asiansa, oon itse silti pyrkinyt kehittelemään vuosien mittaan jos jonkinlaisia "katu-uskottavia" heijastimia. Tässä siis uusin tulokas heijastinarsenaaliini. :D Klipsillä kiinnitettävä nauhamainen heijastin on helppo kiinnittää vetoketjun vetimeen tai laukun hihnaan, ja se on samalla tyylikäs yksityiskohta.

Itse askartelin tällaiset pienet klipsiheijastimet Juliuksen kerhon ohjaajille kiitokseksi syksystä ja koko kerhosta, sillä joululoman jälkeen alkaa meidän perheessä uusi arki päiväkodin aloituksen myötä. Juliuksen kerhon ohjaajat ovat kaikki naisia, mutta en kyllä näe syytä miksei tällaisia heijastimia voisi miehetkin käyttää.


Ohje näihin klipsiheijastimiin on helppo ja nopea, mutta tässä vielä työvaiheet kuvien kera:

Tarvitset: Klipsejä, tarrakiinnitteistä heijastinnauhaa, tekonahkanauhaa ja sakset.

Tee näin: Leikkaa tekonahkanauhasta haluamasi levyistä nauhaa. (Mun valmis tehonahkanauhani oli 25 mm leveää joten leikkasin sen puoliksi). Leikkaa myös heijastinnauha oikeaan leveyteen (hieman kapeammaksi kuin tekonahkanauha). Taita tekonahkanauha kaksinkerroin ja sujauta se läpi klipsistä kuvan mukaisesti. Tekonahkanauha pysyy hyvin kyllä ilman liimaakin, mutta jos käytät sensijaan esimerkiksi satiininauhaa niin solmukohta kannattaa kiinnittää vielä pisaralla liimaa. Liimaa heijastinnauhat paikoilleen, ja lyhennä nauhojen päät haluamaasi pituuteen ja muotoon.
Itse sujautan siis kaikille kolmelle kerhon ohjaajalle pieneen lahjapussiin nämä heijastimet, suklaata, piparminttutangot sekä lisäksi jalkakylpypommeja jotka Juliuksen kanssa yhdessä värkättiin. Julius myös askarteli kortit. Kaikki muu lahjassa on siis kuluvaa, ja heijastimet sitten pieni käytännöllinen juttu ja samalla konkreettinen muisto. Annatteko te joululahjoja päiväkotien henkilökunnalle, kerhojen ohjaajille ja opettajille? Jos annatte niin mitä? :)

Tämä postaus oli siis 18. luukku Käsityöblogien joulukalenterissa. Kaikki Käsityöblogien joulukalenteriin osallistuvat blogit löytyvät kätevästi listattuna Rosanna Of Mayn blogista, ja uusia postauksia voit seurata Käsityöblogien FB-ryhmästä. Eilinen luukku aukesi Nonnu Neulojan vlogissa, ja huomenna vuorossa on idearikas Hupsistarallaa. Kannattaa seurailla!

Nyt hipsin käärimään nämä lahjat paketteihin, aamu alkaa kerhon joululauluhetkellä johon otan paketit matkaan. :)

7 kommenttia:

 1. Kiva idea! Monikäyttöinen ☺️

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä idea! Heijastimia ei voi olla liikaa. Tuosta ilahtuu ihan varmasti kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan :) Minustakaan heijastimia ei voi olla liikaa, eipähän tarvi vaihdella heijastimia takista toiseen kun niitä on tarpeeksi. :)

   Poista
 3. Tämmösiä pitäis ripustella kyllä joka takkiin ja laukkuun. Tarpeeksi huomaamaton ja silti kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä aion tehdä näitä itselleni lisää ja ripustella vähän joka takkiin ja laukkuun että olis näkyvyys kunnossa.

   Poista
 4. Tyylikkäät heijastimet! Ovat varmasti mieluisa lahja :)

  VastaaPoista