29. marraskuuta 2020

Adventtisukat 2020 - osa 1


Niin on vuosi taas vierähtänyt, ja on jälleen yhteisneulonnan aika. :) Viidettä kertaa jo! Tai neljännet Adventtisukathan nämä on, koska välissä neulottiin myös yhdet Adventtilapasetkin, mutta tämä on jo viides Adventtineulonta jonka järjestän. :) 

Ihanaa, että Adventtineulonta herätti taas paljon innostusta, nyt vaan puikot heilumaan!

Edellisessä postauksessa kerroinkin vähän alkutietoja, joten jos et ole sitä vielä lukenut niin kannattaa lukaista se vielä läpi ennen silmukoiden luomista. :) Tämän vuoden Adventtisukat ovat siis naisten kirjoneulesukat, jotka neulotaan Novitan 7 veljestä -langasta (tai vastaavan paksuisesta langasta) kolmella värillä. Halutessaan pärjää kahdellakin värillä, tai voi käyttää enemmänkin värejä jos haluaa käyttää vaikka jämäkeriä ja neuloa vaikka jokaisen kuvioraidan omalla värillään. Luovuutta saa vapaasti käyttää! :)

Käyttämäni puikkokoko on 3,5 - mutta jos käsialasi on kovin tiukka tai löysä niin valitse toki puikot oman käsialasi mukaan. Sukkien jalkaterän pituutta on helppo säätää omaan jalkaan sopivaksi, mutta myös leveyden säätäminen onnistuu. Suunnittelin tänä vuonna sukat niin, että kokoa on erityisen helppo säätää halutuksi, sillä kaikki kuviot ovat nyt jaollisia neljällä silmukalla. :) Eli lisäämällä tai vähentämällä 4 tai vaikka 8 silmukkaa voit säätää sukkia paljonkin pienemmiksi tai isommiksi. Pituuden säätö puolestaan onnistuu jättämällä jotain kuviokerroksia pois tai neulomalla jotain kuviokerroksia kaksi kertaa. Soveltaa siis tottakai saa, tärkeintä on neulomisen ilo. :) Yksi hyvä kikka sukkien koon suurentamiseen on myös vaihtaa puikot puoli numeroa isompiin, eli neuloa numeron 4,0 puikoilla.Adventtisukat 2020 - osa 1

Ohje: Luo 52 silmukkaa, ja neulo 2 o 2 n- joustinta 10 kerrosta. Joustimen jälkeen neulo vielä yksi kerros aina oikeaa samalla värillä millä neuloit resorin, ja aloita sitten kuviokerrosten neulominen sileänä neuleena ruutupiirroksen mukaan. Kirjoneuleita aiemmin tekemättömille tiedoksi, että kaavioita luetaan niin, että neulotaan oikealta vasemmalle ja alhaalta ylöspäin. Kaavioon on merkattu kuviot niillä väreillä, joita minä olen sukkiini käyttänyt. Kaavion voi suurentaa klikkaamalla sitä. Neulottuasi ruutupiirroksen kaikki kerrokset, jätä työ odottamaan - jatketaan vartta vielä ensi viikolla. :)


Muutama vinkki vielä:
- Kannattaa tsekata tämä aiempi postaukseni, jossa jaan 10 vinkkiä kirjoneuleeseen.
- Jos joku kohta on epäselvä tai mieleen tulee jotain kysyttävää, niin neuvoa saa tottakai kysyä! Vastaan täällä kommenttiboksissa, ja toki myös facebookissa sekä instassa. Näitä sukkia ei ole koeneulonut kukaan muu kuin minä itse, joten jos huomaatte virheitä ohjeissa tai ruutupiirroksissa niin raportoikaa.
- Kirjoneule asettuu ja tasoittuu vielä lopuksi höyrytettäessä, joten älä ole huolissasi mahdollisista muhkuroista vaan neulo vaan menemään - kyllä ne siitä lopuksi tasoittuu. :)
- Sukkia kannattaa välissä sovittaa jalkaan, jotta huomaat mikäli lankajuoksut jäävät liian kireiksi tai sukista on tulossa muuten väärän kokoiset.

Yksi hauskimpia juttuja näissä Adventtineulonnoissa minun näkökulmastani on teidän Adventtisukkienne etenemisen seuraaminen, joten tägätkää niitä instagramissa hashtageilla #adventtisukat2020 ja #sweetthingsadventtisukat2020  - jotta löydän profiileihinne kurkkimaan sukkianne! :) 

Neulomisen iloa, ja ihanaa joulun odotuksen aikaa! Tervetuloa mukaan neulomaan yhdessä Adventtisukkia 2020! :)

8 kommenttia:

 1. ♥️ Jes!! Blogitauosta huolimatta tänne oli pakko tulla. Nimittäin näiden adventtisukkien vuoksi 🤗 viime vuotinen oli niiiiiiiin parasta, ettei tätä voi missata. Kiitos että järjestit, tänäkin vuonna.♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos kommentistasi! <3 Ja ihanaa kun olet mukana neulomassa!

   Poista
 2. Mukana ollaan! Näyttää jo nyt niin kivalta ♥

  VastaaPoista
 3. Minkä kokoiset sukat ohjeella tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeella tulee noin 39 kokoiset sukat. Toki käsiala vaikuttaa paljon myös kokoon, joten kannattaa sovitella välissä. :)

   Poista
 4. Paljonko eri värejä tarvitaan? Että osaa arvioida määrät noista jämälangoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punnitsin minun kuviovärieni kerät, ja sen perusteella molempia kuviovärejä jos varaat 40g niin pitäisi riittää hyvin. :)

   Poista