27. marraskuuta 2020

Adventtisukkien yhteisneulonta- jo viidettä kertaa!

Instassa jo muutama päivä sitten kerroinkin, että järjestän taas Adventtisukkien yhteisneulonnan - nyt jo viidettä kertaa! :) 

Syksyllä musta tuntui, että tänä vuonna mulla ei taida jaksaminen riittää yhteisneulonnan vetämiseen kaikkien muiden kiireiden keskellä - mutta en sitten kuitenkaan malttanut jättää väliin kun tästä on tullut jo perinne. :D Ja onhan tällainen kotona (mutta silti yhteisöllisesti) tekeminen nyt ihan parasta puuhaa tässä ajassa! 

Ootteko siis mukana neulomassa? 

Ohje on siis Novitan 7 veljestä langalle tai vastaavalle paksuudelle, koska se on helposti kaikkien saatavilla ja monille tuttu neulottava. Itse valitsin sukkiini kuvan kolme väriä; ruosteisen oranssin, hiekan ja kirkkaan valkoisen (100g kerät kutakin riittävät hyvin), mutta voit valita mitkä tahansa värit. Tärkeintä värien valinnassa on riittävä kontrasti, että kuviot erottuvat. Kahdellakin värillä pärjää jos haluaa rauhallisemman yhdistelmän, tai halutessaan voi käyttää myös jämäkeriä ja neuloa jokaisen kuvion eri värillä. Valinta värien suhteen on siis vapaa, musta on aina ihanaa seurata myös muiden neulojien kauniita väriyhdistelmiä näissä Adventtineulonnoissa! :) 

Tällä kertaa suunnittelin kuviot siten, että kokoa on tosi helppo säätää omaan jalkaan sopivaksi. Kaikki kuviot ovat nimittäin jaollisia neljällä silmukalla, joten halutessaan pienempää tai isompaa voi vain lisätä tai vähentää neljä tai vaikka kahdeksankin silmukkaa. Kuviot on siis helpot, mutta mielestäni lopputulos on silti näyttävä! :) Lankajuoksut ovat lyhyitä, joten neulomaan voi lähteä vaikka kirjoneuleet eivät olisi ennestään tuttuja. Rohkeasti siis vain mukaan neulomaan! 

Ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä tulee siis naisten sukat noin kokoa 39, mutta vaikka aikataulusyistä en ehtinyt nyt ohjetta kirjoittaa useampaan kokoon niin koon säätäminen on helppoa. 

Homma toimii siis niin, että julkaisen Adventtisukkien ohjeen neljässä osassa - yhden osan jokaisena adventtisunnuntaina, ja näistä neljästä ohjeen pätkästä valmistuu naisten kirjoneulesukat. Ajastan ohjeet niin, että uusi pätkä ohjetta on täällä blogissa aina adventtisunnuntain aamuna klo 7.00 (ja instaan ja facebookiin päivitän linkkiä sitten aamupäivän aikana kun ehdin koneen äärelle perheen aamutoimilta.)

Edellisvuosien Adventtisukkien ohjeet löytyy täältä, täältä ja täältä, sekä toissavuoden Adventtilapasten ohje täältä. Jos kirjoneuletekniikka vaatii vielä harjoitusta tai on ihan uusi juttu, niin kannattaa lukaista läpi tämä postaukseni, jossa on vinkkejä onnistuneeseen kirjoneuleeseen. 

Sunnuntaina siis aloitetaan, toivottavasti ootte mukana! :)


6 kommenttia:

 1. Mukana ollaan neulomassa, totta kait. Lankojen valintaan täytyy lähteä .
  Kiitos sinulle kun järjestät yhteisneulonnan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva juttu! On mukava järjestää kun te kaikki olette innolla mukana neulomassa :) <3

   Poista
 2. Totta ihmeessä mukana! ♥️ Ehkä tämän myötä itsekin palailisi bloggerin syövereihin..☺️

  VastaaPoista