27. marraskuuta 2021

Huomenna aloitetaan taas Adventtisukkien yhteisneulonta!

 Blogi on nykyään hiljennyt kovasti, kun arkikiireiden vuoksi tulee päiviteltyä lähinnä instaa (löytyy @annikalevanen nimellä sieltä), mutta täällä ollaan taas Adventtisukkien yhteisneulonnan tiimoilta tänäkin vuonna. :) Kuudes kerta jo! Ihan mahtavaa, että instassa tosi moni on kertonut olleensa mukana näissä yhteisneulonnoissani jo monta kertaa, ja ihanaa että moni on lähdössä mukaan nyt ensimmäistä kertaa! :)

 

Nyt vähän ennakkoinfoa siitä, miten tämä homma toimii. :)

Ohje on Novitan 7 veljestä langalle tai vastaavalle paksuudelle, koska se on helposti kaikkien saatavilla ja monille tuttu neulottava. Itse valitsin sukkiini kuvan kolme väriä; vihreän (värikoodi 390 kataja), valkoisen (värikoodi 011 valkoinen) ja harmaan (värikoodi 043 kivi). Päävärinä omissa sukissani on vihreä, jota riittää 100 g kerä, seuraavaksi eniten kuluu valkoista (en punninnut tarkkaan, mutta sanoisin että noin 60g riittää hyvin), ja vähiten harmaata (noin 30g riittänee hyvin). Voit valita myös mitkä tahansa muut värit, kunhan otat huomioon riittävän sävyeron jotta kuviot erottuvat. Värien valinta on siis vapaa, ja yksi hauskuus näissä yhteisneulonnoissa on myös seurata muiden ihania väriyhdistelmiä. :) 

Tälläkin kertaa suunnittelin kuviot siten, että kokoa on tosi helppo säätää omaan jalkaan sopivaksi. Kaikki kuviot ovat nimittäin jaollisia neljällä silmukalla, joten halutessaan pienempää tai isompaa voi vain lisätä tai vähentää neljä tai vaikka kahdeksankin silmukkaa. Mulle tärkeää näissä yhteineulonnoissa on matalan kynnyksen ohjeet, eli pyrin tekemään helppoja mutta silti näyttäviä kuvioita. Lankajuoksut ovat lyhyitä, joten neulomaan voi lähteä vaikka kirjoneuleet eivät olisi ennestään tuttuja. 

Ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä tulee siis naisten sukat noin kokoa 39, mutta vaikka aikataulusyistä en ole ehtinyt ohjetta kirjoittaa useampaan kokoon niin koon säätäminen on helppoa. 

Homma toimii siis niin, että julkaisen Adventtisukkien ohjeen neljässä osassa - yhden osan jokaisena adventtisunnuntaina, ja näistä neljästä ohjeen pätkästä valmistuu naisten kirjoneulesukat. Ajastan ohjeet niin, että uusi pätkä ohjetta on täällä blogissa aina adventtisunnuntain aamuna klo 7.00 (ja instaan ja facebookiin päivitän linkkiä sitten aamupäivän aikana kun ehdin koneen äärelle perheen aamutoimilta.)

Edellisvuosien Adventtisukkien ohjeet löytyy täältätäältätäältä, ja täältä sekä Adventtilapasten ohje täältä. Jos kirjoneuletekniikka vaatii vielä harjoitusta tai on ihan uusi juttu, niin kannattaa lukaista läpi tämä postaukseni, jossa on vinkkejä onnistuneeseen kirjoneuleeseen. 

Huomenna siis aloitetaan! Vaikka oon tehnyt näitä jo monta vuotta, niin silti muakin jännittää kovasti että millaisen vastaanoton tämänvuotinen ohje saa. Jännittävää! Toivottavasti tykkäätte! :)


4 kommenttia: