1. marraskuuta 2009

Suklaarusina -juustokakku



Perjantaina tein vieraille sitruunaista suklaarusina- juustokakkua. Olen tehnyt samaa kakkua tavallisella digestive-pohjalla ennenkin, mutta nyt kokeilin samaa pohjaa kuin valkosuklaa-daimkakussa; ja tuli vielä parempaa. :) Digestive-pohjalla maku jää vähän hailakaksi, mutta suklainen pohja tuo kakkuun lisämakua.



Pohja:
300 g tummia täytekeksejä muruina
75-100 g margariinia sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
100 g sitruunatuorejuustoa
2,5 dl suklaarusinoita
2-3 rkl sitruunamehutiivistettä
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 dl kevyt vispikermaa

Päälle:
suklaarusinoita

Sekoita keksinmurut sulan rasvan kanssa seokseksi, ja painele se leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min.

Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen.

Puristele liivatteet ja sulata pieneen tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita liivateneste tuorejuuston ja sitruunamehun kanssa, ja yhdistä seos varovasti kerman joukkoon. Lisää lopuksi suklaarusinat.

Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli. Koristele ennen tarjoilua suklaarusinoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti