12. huhtikuuta 2010

Kultturellia

Vietettiin perjantaipäivä luokan tyttöjen kanssa Tampereella kulttuurimatkan merkeissä. :D Kulttuurimatka kuulostaa vähän typerältä, mutta kyseessä oli Taide- ja pukuhistorian kurssilta toteutettu matka museoihin, näyttelyihin ja semmosiin. :) Oli kyllä aivan mahtava päivä!
Junaan hypättiin jo ennen kuutta ja takaisin kotona oltiin puoli kymmeneltä illalla, eli vähän pitkähän tuo päivä oli, mutta oikeasti antoisa! :)Aamu aloitettiin Vapriikista johon mentiin Kenkä-museon takia, mutta jossa kierrettiin myös Innovaatiot-museo, Lelu-museo ja Suomen Jääkiekkomuseo. Kenkämuseokin oli hieno, mutta Jääkiekkomuseosta olin kaikista eniten innoissani! :D Siellä oli kaikkea niiiin siistiä! Tässä kuitenkin ensin valittuja paloja kenkämuseosta:

(Niin ja museokuvat on sitten kaikki vähän huonoja kun kaikki tavarat oli lasikaapeissa.. :/)


Nämä riikinkukonsulalla varustetut saapikkaat 60-luvulta oli hienot! En tiedä miten tuo sulka käytännössä toimisi mutta kivalta näyttää. :)

 Ja nämä stretch-vartiset pitkät saappaat 80-luvulta aiheutti päivän naurut. :D Sukkahoususaappaat!

Ja mainos vuodelta 1945! :D Rakastan kaikkia tällaisia vanhoja mainoskuvia, haluaisin näistä tauluja. Varsinkin nuo allaolevat taulut kelpuuttaisin kyllä heti seinää koristamaan!Lelumuseosta on pakko heitää myös pari kuvaa.. :)

Nää muumit oli vaan niin hellyyttäviä! Varsinkin tuo taka-alalla näkyvä hattivatti sekä edessä oleva hieman nuhruinen niiskuneiti. :D

Ja sitten lelumuseossa sai ratsastaa keinuhevosella.. ;) Ja minähän tottakai ratsastin! Ja vieläpä niin lujaa että kuvastakin tuli tärähtänyt.

Ja jääkiekkomuseon antia.. :)Jääkiekkomuseosta kaikki tytöt ei ollu yhtä innoissaan, mutta mä oisin viihtyny siellä kauemminki kuin mitä oli aikaa. Reissun kohokohdat oli 95 MM-pokaali, arvomitalit, Tikkasen Stanley Cup-sormukset ja Teemu Selänteen Anaheimin paita! :D Kuvia otin varmaan 50 tuosta museosta. :D

Jääkiekkomuseon kanssa reissun kohokohdasta kamppailee Muodin huipulle- ohjelmastakin tutun suunnittelijan, Maria Jokelan, luona vierailu. :) Soitin Marialle pari viikkoa sitten ja kysyin josko tällainen vierailu onnistuisi, ja Maria otti ihan ilolla meidät vastaan ja kertoili työstään, sekä lähti näyttämään meille vielä Super Mukavan liikettä sekä Vintage Garden-liikettä. :) Oli kyllä ihan tosi mahtavaa!

Laws og L1ghtista eli Maria Jokelan liikkeestä/showroomilta

 Vintage Gardenista, joka oli aivan ihana liike! Yhdistetty kukkakauppa ja vintage-liike. :) Oli ihanaa kun siellä tuoksui kukat ja kaikki oli niin kauniisti esillä. Käykää ihmeessä kun Tampereelle eksytte!

Syömässä käytiin Plevnassa, jonka ruoka oli kyllä tosi hyvää! :) Suosittelen ehdottomasti! Syötiin kaikki eri ruokaa ja kaikki näytti tosi hyvältä, ja kuulemma myös maistuikin. :)

Syönnin jälkeen ohjelmassa oli Suomen tekstiiliteollisuusmuseo, josta ei tullut näpsittyä kuvia ollenkaan, ja sen jälkeen käytiin katsastamassa Verkarannassa Kierrätetty-näyttely. Siellä oli kyllä vaikka mitä hauskaa! Tällaisellä näprääjällä lähti ideat surraamaan kun siellä kierteli.. :)Kierrätetty-näyttelyssä oli siis muunmuassa tuunattuja vaatteita, kaksi linnanjuhlissakin nähtyä kierrätetyistä materiaaleista valmistettua pukua, pitsiliinoista tehtyjä päivänvarjoja sekä karkkipapereista tehtyä lamppuja, sähkökaapeleista tehtyjä koruja ja vaikka mitä. :D

Tämän kierroksen jälkeen oltiin kyllä jo aika väsyneitä. :D Päivä oli mukava mutta kävelyä tuli paljon ja aikataulu oli niin kiireinen että olihan tuo aika raskas päivä. :)

Tampereella tuntu olevan kevätkin paljon pidemmällä kuin täällä Kokkolassa, kadut oli harjattu, eka jätskikioski auki ja ulkona kukkaistutuksia.. :) Kyllä se kesä kai sieltä vielä tulee!

4 kommenttia:

 1. oioi! mahtavan olonen reissu! huippuja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Tackar. :) Joo oli kyllä hyvä reissu!

  VastaaPoista
 3. Vau miten makeita juttuja! Tommonen päivänvarjo olis aika ihana. Kiva ja mielenkiintoinen blogi.

  VastaaPoista
 4. Marle: Joo oli tosi kivoja juttuja, ihan huuli pyöreänä ihastelin kaikkea. :D ja tuli vaikka mitä ideoita mitä tekis mieli iteki kokeilla tehä. :)
  Kiitos kovasti!

  VastaaPoista