23. maaliskuuta 2011

Huopatossut - ohje

Tässä nyt viimein muutaman lukijan pyynnöstä ohje huopatossuihin. Malli ei ole mikään uusi ja innovatiivinen vaan hyvin perusmallia, joten samantyylisiä on varmasti tehneet jo muutkin. Ohje silmukkamäärineen on kuitenkin omani ja monissa monissa jaloissa hyväksi havaittu, joten laitetaan nyt ohje esille. :)Tämä on ensimmäinen neuleohje jonka julkaisen, joten toivoisin että jos ohjeessa on jotain hankalaselkoista niin kertokaa ja kommentoikaa. :)

Toivottavasti ohjeesta on iloa!

(Edit. Ohje löytyy myös oikeasta sivupalkista, josta se avautuu myös PDF-tiedostona! )

25 kommenttia:

 1. Uijuijui nää on söpöt!

  VastaaPoista
 2. Ompas kyllä mahdottoman suloiset :)
  Ohjeestakin sain hyvin selvää, ensi syksyksi tämoiset on saatava!

  VastaaPoista
 3. Jee! Kiitos paljon ohjeesta! :D

  VastaaPoista
 4. Sara: Kiitos! Ja älyttömän lämpimät! :)

  anna: Kiitti :) Ja kiva kuulla että ohje vaikutti tarpeeksi selkeältä. Nämä on kyllä niin lämpimät ja ihanat jalassa, mulla on nytkin puikoilla uudet tulossa! :D

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Ole hyvä vaan! Nyt vaan puikot viuhumaan! :D

  VastaaPoista
 6. Onpas kivan malliset töppöset. Harmi vain, että mulla on melko huonoja kokemuksia huovuttamisesta. Muutoin pääsisi kokeilun alle. Ehkäpä saan joskus niin paljon rohkeutta, että kokeilen taas huovuttamista.

  VastaaPoista
 7. Todella kauniit tossut: väri ja huovutettu pinta!
  Itse kokeilin kerran tehdän huovutetut tossut "sukkaohjeella", mutta ongelmaksi tuli se, että kiristivät pahasti jalkapöydän korkealta kohdalta. Mutta ongelma saattoi olla myös oman jalkani rakenteessa.. Sinun tossusi näyttäisivät kuvan perusteella istuvan kauniisti. Mahtaako tuo tossu huovutettuna joustaa minkä verran?

  VastaaPoista
 8. Tess: Kiitos. :) Nämä kutoo parissa illassa, ja onnistuvat kyllä kunhan muistaa heti koneesta otettaessa vedellä ne oikeaan muotoonsa. :) Harmi jos huovuttamisesta on jäänyt huonoja kokemuksia!

  Käsityönopettaja: Kiitoksia. :) Joustavat kyllä mielestäni ihan hyvin huovutettuina. Ja kosteana on helppo muotoilla laittamalla tossut heti jalkaan, käytön mittaan muotoutuvat aika nopeasti omiin jalkoihin täydellisesti istuviksi.

  VastaaPoista
 9. Oi kiitos Annika! Selkeät ohjeet myös tämmötteelle vasta-alkajallekkin :DD Nää muuten lähtee tekoon :D Saa koko suku joululahjaksi tälläset. :)

  -Tiia

  VastaaPoista
 10. Tiia: Mukava kuulla että ohje kiinnostaa. :) Nää on kyllä yleensä joulupaketista paljastuessaan saanut innostuneen vastaanoton, joten nyt vaan kutomaan että ehdit koko suvulle tikutella omansa! :D

  VastaaPoista
 11. Kiitos ohjeesta, jonka perään ehdin jo kyselläkin.

  Toisen sukan jo neuloin, ja toisenkin varmasti kohta. Huovuttaminen jää kyllä odottamaan pääsiäistä, että saa muotoiltua ne sitten omiin jalkoihinsa sopiviksi.

  Mäkin mietin tuota lahjanantoa, mutta sillon kannattaa melkeen antaa vaan neulotut sukat, ja antaa pesuohjeet edelleen. Näin ne sukat saa muotoutumaan sen henkilön jalkoihin.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Joo mä olen tehnyt noinkin että oon antanut lahjaksi neulotut sukat huovutusohjeiden kera, niin lahjansaaja saa varmasti omiin jalkoihinsa täydellisesti sopivat tossut. :) Toisaalta jos haluaa kuvioida sukat esimerkiksi neulahuovuttamalla kuten itse oon tehnyt kuvan tossuille, silloin kannattaa lahjatossut huovuttaa valmiiksi. :) Jos antaa valmiiksi huovutetut tossut lahjaksi, kannattaa mukaan sujauttaa silti huovutusohjeet sen varalta että tossut ei ole sopivat, koska nehän voi huovuttaa uudelleenkin. :)

  VastaaPoista
 13. Hei! Saanko käyttää ohjettasi blogissani linkkinä, niin että laitan vain linkin josta ohjeet saadaan tai niin että linkin kautta pääsee tälle netti sivulle? Tein itse ohjeen mukaan ja tuli oiken hienot! Kiitos ohjeesta ja ohjeesi ovat hyvin helppo lukuisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Toki saat linkata, mukava vain! Toki vielä kivempi jos linkkaat myös blogini, mutta jos haluat suoran linkin ohjeeseen niin sekin käy. :) Ja kiitoksia, mukava että olet pitänyt ohjeesta!

   Poista
  2. Niin, ajattelin linkata tämän sivun niin ohjeet ja blogisi näkyy. Kiitos :)

   Poista
 14. Kiitos ohjeesta!
  Tuli tosi söpöt ja istuvat töppöset =))
  Terkuin Lykkyri Novitan blogista

  VastaaPoista
 15. Kiitos ohjeesta! jäi askarruttamaan että oliko lanka normi 1. kertaisena vai 2. kertaisena? En oo ennen huovutellut, niin vähän hepreaa vielä… :D

  VastaaPoista
 16. Ihanat :) Jostakin syystä ohje ei aukea :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiitos kun vinkkasit että linkki oli lakannut toimimasta, nyt toimii taas. :)

   Poista
 17. Hei! Todella hyvä ohje ja tossut mukavat jalassa!
  Linkki on valitettavasti lakannut toimimasta. Olisiko mahdollista saada se toimimaan, ni minä saisin uudet tossut, vanhat on niin kuluneet :)
  Terv. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari! Kiitos kommentistasi, nyt linkki toimii taas. :) Ohje löytyy myös oikeasta sivupalkista, tämä postauksen linkki näköjään välillä on lakannut toimimasta joidenkin muutosten myötä, mutta nyt päivitin senkin taas kuntoon. :)

   Kiva kuulla että oot tykännyt sekä tossuista että ohjeesta! Nyt pääset kutomaan taas uudet. :)

   Poista