18. elokuuta 2011

VHS-nauhaa

Tämä on taas niitä juttuja joita on pyöritellyt mielessään jo vuosikausia mutta ei ole saanut aikaiseksi kokeilla. Nyt sitten vietettiin Annan kanssa yksi ilta purkaen vhs-kasetteja, ja ajattelin vihdoin kokeilla miten vhs-nauha taipuu virkkuukoukulle, kun materiaalia kerran oli yllin kyllin. No, eihän se oikein hyvällä taivu vaan virkkaaminen on tosi nihkeää, mutta korin sain kuitenkin aikaiseksi.

Virkkaaminen tosiaan on nihkeää, ja sohvavierustoveria alkoi aika pian nyppiä virkkaamisesta kuuluva ärsyttävä nitisevä ääni. Toinen huono puoli on virkkausjäljen epätasaisuus. Vhs-nauha on niin jäykkää ettei tasaisen kauniita silmukoita saanut tehtyä, mutta lopputulos on silti mielestäni ihan hauska. Vhs-nauha on kaunista ja kimaltavaa, ja onhan tuollainen kori tosi kestävä. Lisäksi materiaalia ois vaikka kuinka. Kokeilut siis jatkuu! Seuraavaksi tekee mieli kokeilla myös c-kasetin nauhaa... :)

10 kommenttia:

 1. Jänskä kori :)

  Tällaiset uudet kokeilut on kivoja ja inspiroivia! Uusia materiaaleja keksii samalla lisää. C-kasetin nauhasta tulisi varmaan kiva ja hauskan värinen. Oliko sulla muuten VHS-kasetin nauha moninkertaisena?

  VastaaPoista
 2. Inka: Ei ollut moninkertaisena, ihan yksinkertaisena virkkailin ja virkkuukoukku taisi olla numero 4. :) Joo C-kasetti menee seuraavaksi testiin, kun vaan hankin käsiini purettavaksi käyvän c-kasetin. :)

  VastaaPoista
 3. Mä yritin just eilen virkata VHS-nauhaa ja kesken jäi homma.
  Raskasta, äänekästä ja lopputulos hirmu epätasaista. Seuraavaksi yritän kokeilla kutomista... =)

  VastaaPoista
 4. Hyvähän tuo lopputulos on, ei ainakaan näytä kuvassa epätasaiselta jäljeltä! :) Hyvä tietää, että se kitisee, en siis taida kokeilla, mun korvat ei varmaan kestäis sitä ääntä. Ainakaan c-kasetti ei ollut mitenkään häiritsevä. Joskus sitä kokeilin..vai olikohan se sittenkin videokuvaajan videonauhaa..? Lempparini on kuitenkin muovipusseista virkkaus, vaikka nekin on vähän nihkeitä..:D

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva kori ja mun mielestä tohon sopii epätasaisuus :)

  VastaaPoista
 6. Koo: Allekirjoitan kaiken sanomasi: raskasta, äänekästä ja epätasaista. :D Mutta silti tekee vieläkin mieli tarttua uudestaan koukkuun, ehkä vähän isompaan koukkuun tällä kertaa, jos sujuisi uudemman kerran vielä paremmin. Kerrohan miten kutominen sujui, sekin kävi mullakin mielessä! :)

  Madam B.C: Joo ei siitä ihan mahdottoman epätasaista tullut, ihan kelpoa, mutta kuitenkin sen verran epätasaista että ärsyttää. :D Kitinä ja nitinä tosiaan oli aika ärsyttäviä sivutuotteita. Muovipussin virkkausta täytyy kyllä kokeilla, kiitos vinkistä!

  Jenni: Kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Upea kori! Tätäkin ideaa olen pyörittänyt mielessäni aika kauan, joten nyt on kyllä pakko kokeilla. Mielestäni epätasainen pinta sopii koriin, tuo siihen eloa. Upea!

  VastaaPoista
 8. Marleena: Kiitos! :) Joo kannattaa kokeilla. Joo ei tuo epätasaisuus tässä niin häiritse, kuin jossain muussa materiaalissa häiritsisi.

  VastaaPoista
 9. Onpa hieno kori! Vhs-nauhan virkkausta olen suunnitellut kokeilevani jo kauan, mutta jotenkin se on vaan jäänyt. Varmaan aika hankalaa hommaa, mutta tuo kori on kyllä onnistunut :)

  VastaaPoista
 10. Maija: Kiitos! Joo on se aika hankalaa hommaa, mutta palkitsee kyllä ku jaksaa nitkuttaa :D

  VastaaPoista