11. joulukuuta 2011

Kudetta ja kuulumisia

Taas on kudetta virkkailtu korin muotoon. Tämä kori on isompi mitä aiemmin esittelemäni, ja tämä meni osana tuparilahjaa veljelle ja veljen vaimolle.

Kori on halkaisijaltaan n. 26 cm ja korkeudeltaan 20 cm.

Tässä hurahti viikko ohi taas postaamatta, mutta viikkoon on kyllä mahtunut monenlaista. Töissä on joulukiireitä, ja omaakin joulua täytyisi ehtiä miettiä ja värkkäillä pukinkonttiin yllätyksiä. Tänä jouluna itsetehtyjen joululahjojen osuus jää takuulla edellisvuosia pienemmäksi, ei vaan ole aika riittänyt kaikkeen suunniteltuun... :D Mutta onhan tässä vielä kaksi viikkoa aikaa, enkä aio ottaa tästä nyt mitään stressiä. :) Kaupasta on kuitenkin suurin osa lahjoista jo ostettu, ja loputkin vähintään mietitty. Eiköhän se joulu sieltä tule vähän vähemmälläkin hössötyksellä... ;)

Linnanjuhlien kotikatsomoa vietin yksinäni kotisohvalla, mutta niihinkään en jaksa enää palata kun päiviä on kulunut jo niin monta, ja juhlia ja niiden spekulointia on tullut jo joka tuutista. Oli sekä upeita pukuja että kaameita mokia, mutta eniten sappeani kiehutti kommentaattoreiden studiosekoilu; vieraiden tuntemattomuus ja toinen toistensa päälle puhuminen.

Olen laittanut jouluvaloja ja yrittänyt siivota kotia jo vähän joulua varten, sekä kärsinyt viikkokausia jatkuneesta flunssasta, jonka vuoksi olo on koko ajan puolikuntoinen ja vetelen itselleni epätyypillisen pitkiä yöunia. Olisin halunnut vaihtaa meidän vaaleanvihreät verhotkin jouluksi vaikka valkoisiin, mutta saa nyt nähdä että riittääkö aika verhojen ompeluun... Toisaalta, ei me joulunpyhiä täällä omassa kodissa vietetäkään vaan molempien vanhemmilla, joten väliäkö tuolla nyt loppujen lopuksi että minkä väriset verhot ikkunoissa on.. :)

Katsotaan nyt mihin kaikkeen saadaan nämä joulua edeltävät viimeiset kaksi viikkoa riittämään. :D Ensin täytyy ainakin tehdä parit tilausjutut valmiiksi, että voi taas miettiä omia käsityöprojekteja.. :)

4 kommenttia:

 1. Ihana se on tuo kori. Itse olen tehnyt muutamia samantyyppisiä, tai Kauhavan Kangasaitan ohjeen mukaisesti, lie ehkä tuo sama malli. Malli on minusta hyvä.
  Vielä yhteteen isoon koriin olisi kudetta, mutta olen sen alkamista lykännyt, että ennättäisin tehdä kaikkea muuta tässä ennen joulua... ja on minun ranteetkin kyllä aika tiukalla tuon homman jälkeen...
  Kivoja käistyöprojekteja sivuillasi!

  VastaaPoista
 2. KahviKaneli, kiitoksia kovasti! Tällaisia kommentteja on aina niin kiva saada :) Tää on ihan omasta päästä virkkailtu, mutta eiköhän ne ohjeetkin aika samansuuntaisia ole. :) Joo ja ei tuo tosiaan ihan kevyttä hommaa ranteille ole! :D

  VastaaPoista
 3. Kävin vähän tiedustelemassa matonkuteita käsityöliikkeestä ja sanoi että ei meinaa enää saada mistään mitään suosittuja värejä!:( Kysyin myös lähialueen kudemyyjät ja sanoi että samat valikoimat muillakin, että esim. valkoinen jota eniten olisin halunut on kaikkialta loppunut tuon korivirkkauksen takia.. Pitääköhän sitten paikkaansa en tiedä.. :/ Joutuu lähteä naapurikaupunkiin kirpputori kierrokselle kyllä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohhoh, aika jännä jos on noin loppu kuteet... Kuulostaa kyllä kummalta, onhan mattojakin kudottu kautta aikojen, joten ei kai nyt joku korienvirkkaus-innostus saa kuteita loppumaan. :D Kannattaa käydä käsityökeskuksissa, joissa mattojakin kudotaan, kai niistä nyt sentään löytyy!

   Poista