20. huhtikuuta 2013

Kiitoskakku


Kerroin eilen leiponeeni ennen töihin menoa, ja leipomiseni päätarkoitus oli kiitoksen osoitus naapurin mummolle. Viikko sitten jouduttiin nimittäin iltamyöhäisellä soittamaan tälle naapurille oven avauksen toivossa, kun huomasimme vanhempieni luota kotiin ajellessa, ettei meillä kummallakaan ollut kotiavaimia mukana. Vähän hävetti yhdeltätoista illalla soittaa vanhalle ihmiselle, jota emme edes tunne kunnolla. Mutta koska mummo oli useaan kertaan nähdessämme muistutellut että aina saa soittaa jos avaimet unohtuu, niin nyt soitin. :D Sinänsä ironista ettei meille ole ikinä ennen käynyt näin ettei kummallakaan olisi avaimia, ja sitten kun niin käy, niin eiköhän ole perjantai-ilta ja kello yksitoista.

Koska tämän kultaisen naapurin vuoksi vältimme isännöitsijälle soittamisen (ja ties monenko kymmenen euron ovenavausmaksun!), eikä mummo suostunut ottamaan vastaan rahallista korvausta, ajattelin korvata vaivannäön kakulla. Koska kakustahan ei voi kieltäytyä, eikä sellaisen viemisen luulisi pahoittavan kenenkään mieltä.


Leivoin kiitoskakuksi Pätkis-vuokakakun Hellapoliisin ohjeella. Tein puolitoistakertaisen satsin (koska sokeri ei olisi riittänyt kaksinkertaiseen), mutta hyvin riitti sekin määrä kahteen pieneen vuokaan. :) Toisen kakun vein naapurille, joka ilahtuneena ja yllättyneenä ottikin kakun vastaan, ja toisen jätin itsellemme vierasvaraksi. Toki palaset maistoimme itsekin ennen pakastamista, ja tuli kyllä mehevää!


Tänään päivä meni töissä, ja illan olen siivoillut musiikin tahdissa. Huomiselle ohjelmassa on ainakin sulkapalloa sekä yksi kyläilijä.

Ihanaa viikonloppua!

1 kommentti: