27. lokakuuta 2013

Sarpaneva


Sarpanevan pata on mun aarre. Saatiin se häälahjaksi, ja se oli niin ihana yllätys. En olisi osannut tuollaista toivoa, mutta nyt en enää luopuisi. Ja luulenpa, että oikein hoidettuna syödään tuosta vielä 30 -vuotishääpäivänäkin, ainakin aion pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta. (Kuten miehestäkin, että saadaan viettää joskus sitä 30-vuotishääpäivää! :D Ja sehän onnistuu kuulemma muunmuassa ruoalla hemmottelulla...)



Sarpanevan pata on kaunista, ajatonta muotoilua, jossa rakastan varsinkin tuota upeaa puista kahvaa.

Eikä se ole pelkästään kaunis, vaan kyllä maar sillä tulee hyvää ruokaa.



Tänään valmistettiin padassa erittäin perinteistä ja hyvää ruokaa; karjalanpaistia. Simppeliä, perinteistä ja maukasta. Ihan tavallista, mutta silti niin hyvää. 


Ja jälkkäriksi suklaamoussea ja lasit viiniä. Valot pois ja kynttilät palamaan, heti tuli sunnuntai-fiilis.





 
Haluaisin niin löytää lisää hyviä reseptejä pataruokiin, oisko teillä jakaa omia lempparireseptejänne?


12 kommenttia:

  1. Uskoisin tuon kestävän sinne hääpäivään saakka, omani sain papaltani käytettynä ja ties kuinka vanha se on! Ja nom, karjalanpaisti on parasta! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eiköhän nuo kestä aika pitkään, kun tosiaan vaan huolehtii niistä hyvin! :) Karjalanpaisti on kyllä herkkua!

      Poista
  2. Mulla oli kaksi punaista alkuperäistä pataa, mutta annoin ne onnellisille tyttärille. Viimeksi tein siinä padassa täällä burgudin pataa ja se on kyllä mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, varmasti on tyttäret padoista onnellisia. :) Burgundin pataa täytyisi kyllä tehdä!

      Poista
  3. En ole itse kokeillut, mutta reseptivinkeistä tuli mieleen tämä http://annajasebastian.indiedays.com/2013/10/08/tajuton-tervainen-olutpaisti/ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo katoinkin aiemmin että mielenkiintoinen ruoka! :D Mut en tiiä uskaltaisinko kokeilla itse.

      Poista
    2. Joo taitaa jäädä multakin väliin, kun en oo mikään oluen ystävä. Plus vähän pelottaa kun postauksessa luki, että ruuasta tarttuu ihan kaamea haju vaatteisiin ja asuntoon. :D

      Poista
    3. Joo en mäkään, siks epäilyttääkin että miltä se maistuis ruuassa... Eikä kaamea hajukaan kotona houkuta. :D Voisin mieluusti maistaa jos joku tätä mulle kokkaisi, mutta en tiiä haluaisinko tätä tehdä omassa kodissa tuon hajun takia. :D

      Poista
  4. Mulla on myös tuo Sarpaneva-pata. Sain valmistujaislahjaksi mummoltani <3 Itsekin olen kokkaillut karjalanpaistia monta kertaa. Myös stroganoff maistuu :) Tässä ohje: http://skorpioninkeittiossa.blogspot.fi/2013/02/stroganoff.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana lahja mummoltasi. :) Voi nam, stroganoffia pitäisi kyllä tehdä!

      Poista