25. maaliskuuta 2014

Suklaayllärimuffinsit


Tein viikonlopun vieraille taas mun leivontabravuuriani, muffinseja. Ne onnistuu aina, tarvittava määrä on helppo laskea, leipominen on suht nopeaa ja reseptiä on helppo varioida - tykkään! Onko teillä muilla jotain vakkarileivonnaista, jota aina teette jos tarvitsee taikoa vaikkapa äkkiä tarjottavaa, tai jos omaa makeahammasta alkaa akuutisti kolottaa? ;) Mulla vastaus molempiin on usein muffinsit, ja yleensä jossain määrin suklaisina.



Koska muffinseja on tullut leivottua aika usein, ja muutamaa hyvää reseptiä varioitua ja testailtua, ajattelin jakaa teille nyt ohjeen suklaayllärimuffinseihin, joita tällä kertaa tein. Peruspohja pysyy yleensä mulla samana, mutta tätä reseptiä tulee sovellettua sitten eri ylläreille (nougat, fazerin sininen, dumle, cloetta toffee, pätkis ym toimii), suklaiselle taikinalle ynnä muille variaatioille vähän fiiliksen mukaan.




Suklaayllärimuffinsit
n. 15 kpl

Tarvitset:
150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 patukkaa Maraboun Dubbel Nougat:ta
1/2 pussia Wiener Nougat- crushia

Kuorrute:
n. 100 g viola tuorejuustoa
n. 100 g nutellaa
koristeluun Wiener Nougat- crushia


Tee näin:
1.Vaahdota pehmeä (ei sulatettu!) margariini ja sokeri keskenään
2. Lisää munat yksitellen
3. Yhdistä kuivat aineet ensin keskenään ja lisää ne sitten taikinaan maidon kanssa
4. Lisää joukkoon noin puoli pussillista Wiener nougat crushia
5. Paloittele Nougat- patukat paloiksi
6. Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinsivuokaan, aseta päälle nougat-pala ja peitä taikinalla niin, että muffinsivuokaan jää vielä vähän kohoamisvaraa.

Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto ja nutella keskenään, ja pursota (tai nostele pikkulusikalla) muffinsien päälle. Ripottele koristeeksi Wiener Nougat -crushia. Laita hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua, jotta kuorrute vähän kovettuu.

Tällä kertaa tosiaan tein kuorrutteen boheemisti vain nostelemalla sen muffinsien päälle. Eikö boheemi kuulostakin paremmalta kuin kiiireessä tehty? ;) Oikeasti oli vähän hoppu ennen vieraiden tuloa, enkä löytänyt pursotintani mistään, se on varmaan hyvässä jemmassa. Mutta itseasiassa, musta nuo on ihan hauskan näköisiä noinkin! Ei aina tarvi olla niin laitetun näköistä. :)

6 kommenttia:

  1. Kiitos tästä reseptistä! Kuulostaa herkulliselta! Tätä testaan takuulla viikonloppuna.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Tein juuri äsken mukaillen gluteenittomina ja jätin nuo suklaat jne pois, kun ei ollut, mutta ihan perusmuffininakin tosi hyviä! Aiemmin kun oon koittanu tehä muka hyviä muffineja, ne ei oo meinannu kohota, mutta nämä kohosi kivasti (tosin vähän lässähti uunista oton jälkeen, mutta tyypillistä gluteenittomille) ja oli tosi ilmavia! Usein mun muffineista on tullu aika tiiviitä. Siis kiitos ohjeesta!

    Tein puolikkaalla määrällä ja sain 7 kpl amerikanmuffinivuokiin, ihan kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu, kiva kuulla että testasit ohjetta ja onnistui! :) Gluteeniton leipominen onkin vielä oma taiteenlajinsa... Tätä perusohjetta onkin helppo varioida sen mukaan, mitä tekee mieli tai mitä kaapista löytyy! :D Tällä tulee ihania myös niin että jättää suklaat pois mutta lisää marjoja, mustikoita tai vadelmia... nam!

      Poista
  3. Voi eikä, kun tuli ihania! Kiitos ohjeesta, ovat tosi ilmavia ja just sopivia pikku herkkupaloja. Tein kaksinkertaisena ja laitan osan pakkaseen, niin saadaan herkutella myöhemminkin. Aion tehdä näitä myöhemmin myös mun ensi kesän rippijuhlaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit! :) Nää on kyllä herkullisia myös pakastamisen jälkeen, voi siis hyvin tehdä juhliinkin jo etukäteen pakkaseen. :)

      Poista