12. huhtikuuta 2014

Kuviohulluus


Tein jouluksi miehelleni lyhytvartiset villasukat, jotka on olleet ahkerassa käytössä. Niin ahkerassa, että mies pyysi josko tekisin jo uudetkin samalla mallilla. Tällä kertaa sain luvan myös kuvioihin, ja siitähän viillinnyin ihan täysin... ;)

Sukat syntyi siis erilaisia kuvioneuleraitoja neuloen. Näitä oli hauska neuloa, kun mitään ohjetta ei siis ollut, vaan testailin vaan erilaisia kuvioneuleraitoja ihan summanmutikassa. Tuli mielestäni aika hauskan näköiset!
Toki, nyt jos aloittaisin nämä alusta, tekisin sinisellä langalla raitoja jo varteenkin, enkä pelkkään jalkaterään, jotta tulisi yhtenäisempi ja tasapainoisempi lopputulos.

Näitä siroja numeron 46 sukkia on kyllä pikkuisen vaikea kuvata. :D Suurimmassa osassa kuvista sukat nimittäin näytti ihan hirveiltä kanooteilta, mutta ihan söpöt ne oikeasti on! Vaikutelmaa korostaa vielä se, että miehelläni on kuitenkin aika kapea jalka, ja hän tykkää istuvista sukista, joten sukatkin on sitten pitkät ja kapeat. :D


Lankoina siis musta seiskaveikka, sekä 7 veljestä Raita sinisissä sävyissä. Raitalangat toimii tällaisissa kapearaitaisissa kuvioneuleissa mun mielestä hyvin, kun lankaa ei tarvitse vaihtaa välillä, mutta silti lopputulos on monivärinen.

Seuraavat sukat vähän samalla tyylillä on jo puikoilla... On kiva kun kesken on yhtäaikaa sekä virkkaustyö, että neulominen, nimittäin kun kädet väsyy virkkaukseen, voi vaihtaa puikkoihin! ;)


14 kommenttia:

 1. Kiva idea käyttää raitalankaa tohon kuvioneuleeseen! Täytyypä itekin pistää joku juttu työn alle samalla idealla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuolla idealla tulee aika helposti sukat joissa on monensävyistä raitaa, ilman monen langan kuljettelua tai kaamea päättelyurakkaa. :)

   Poista
 2. Vau ihan mahtavat näköiset :o

  VastaaPoista
 3. Hauskat näköiset! Itse kyllä vierastan lyhytvartisia, mutta miksei ne kotisukkina menisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Mun mies tykkää nimenomaan kotisukkina lyhytvartisista, sellaiset sille pitää aina kutoa. :)

   Poista
 4. Voi miten kiva idea tuo raitalanka! Ja aivan ihanat kuviot, vähän kuin modernimpi versio perinteisistä kuviovillasukista :)

  - Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! Mustakin nuo kuviot tuli ihan kivasti, vaikken edes suunnitellut mitään paperille vaan mietin aina vaan neuloessa et mitähän sit seuraavaksi tekis... :D

   Poista
 5. Jo on upeat sukat ja mainiot värit! Olet sinä vaan taitava.

  VastaaPoista
 6. Tosi kivat! Sulla on kyllä sileätä ja nättiä neulosta!

  VastaaPoista